Jakou vybrat kytaru na začátek?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou vybrat kytaru na začátek?

Příspěvek od jaraban »

OT.já tohle fórum objevil asi 2 dny po tom,co mi kytara přišla....jeden kluk,kterej má právě to axl tak tady nebyl ani jednou a.....však to asi znáte...takový,co jsou nejchytřejší,všechno znaj........a když jsem mu řekl,ať si blokne tremolo nebo přidá pružiny,tak na mně koukal jak na deb*la......nadruhou stranu,když sem někdo příde s dotazem,co tu byl už x-krát,sice na to pár lidí nadává,beru to,že by chtěl individuální radu,tak založí nový téma......ale když si nechá poradit....(narozdíl od toho,co furt chtěl vědět,proč ne sady od staggu a jak se pozná kytara na metal).........jinak,já měl na tremolu potom 5 pružin a bylo to stejně k ničemu.....
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše:Vždyť jsou ta tremola na těch kytarách, co vybral, jednozvratná, tak stačí když pro jistotu přidá pružiny, tužkou nebo něčím si promaže nulák a pečlivě namotá struny. Pak nevím, co by mohl mít ještě za problém. Já bych se toho nebál.
Jo musí být všechno promazaný dobře seštelovaný a nesmí se s tím dělat tak jak dělá Dimebag a věřím, že může i fungovat, ale myslím, že bych to s tím tremolem zkusil a pak bych ho zaklínkoval kdyby zlobilo. :)
xid00

Příspěvek od xid00 »

ber tu cortku x-5 popřípadě při bazírování na tremolu x-6 nic lepšího asi nenajdeš, a kombo buť line6 nebo roland 20x...
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

a máte někdo zkušenosti s tím kombem Fender?
xid00

Příspěvek od xid00 »

fender neni na tvoje styly i když taky se na něm dá zahrát klidně i metal když si stim pohraješ... :D
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

metal uplne ne :) spíš indie a alternativní rock (placebo, linkin park, marylin manson, oasis, green day...) .tak asi tak :-)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

xid00 píše:fender neni na tvoje styly i když taky se na něm dá zahrát klidně i metal když si stim pohraješ... :D
Metal na FM nezahrajes ;) Na to je moc setrnej reprak :) Tak max hard rock opravdu maximalne! :) Za me urcite Roland 20 - mam o neco vetsiho brachu (60w) a nemuzu si stezovat! :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
xid00

Příspěvek od xid00 »

ja to myslel tak ze ne uplne správně, zahraješ to ale znít to právně nebude, ale dá se to naštelovat tak že to bude znít podobně...

Jinak napsal sem i metal, tim sem myslel že je jasný že ty tvoje styly bys s tim taky zahrál... ale doporučuju ten line6 nebo roland... To bude asi nejlepší... Sam asi nakonec koupim line6 taky sem se ted rozhodoval :D Rozdil mezi tim co budu kupovat a tim co ty chces je ten ze ja budu mit hlavu + reprobox a ty proste kombo :D Jinak včera sem hrál na lehce silnější verzi tohohle komba (40w :D) a hlasitost velmi dostatečná i ve zkušebně a zvuk prostě krása... Efektů je tam taky dostatek a pěknej zvuk to taky má, nevim jak na tom je to co chceš ty ale tohle vim o čtyřicetiwattovym :D
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

tak asi pujdu do toho Line 6 do 15 W...chci zatim jen nějaké kombo na domací hraní :-) tak snad by to mělo být dostačující :-)
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

a mrknu i na toho Rolanda...ale to už bude o něco dražší..takhle budu dávat o 1 500 za kytaru víc než jsem plánoval..protože tak Cort X6 je prostě jasná volba (koukal jsem i na youtube a supr) a za kombo davat další trojku je trochu větší zátěž...ale zas je pravda že lepší je teď dát trojku a mít na nějakou dobu klid než dát ted 2 a za pul roku kupovat nový lepší :-)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

wolf91 píše:a mrknu i na toho Rolanda...ale to už bude o něco dražší..takhle budu dávat o 1 500 za kytaru víc než jsem plánoval..protože tak Cort X6 je prostě jasná volba (koukal jsem i na youtube a supr) a za kombo davat další trojku je trochu větší zátěž...ale zas je pravda že lepší je teď dát trojku a mít na nějakou dobu klid než dát ted 2 a za pul roku kupovat nový lepší :-)
Ten roland cube 15w stoji 2400 ;)
woro90

Příspěvek od woro90 »

wolf91 píše:a ještě něco..jak poznám jestli to má nebo nemá tremolo? popravdě ani nevím co to je...jen ze to dělá zvuk ale spíš to škodí tím že to rozladuje
Dopr-zadku co jste mu to zase nakecali? :roll: Tremolo je fajn věc, a to klidně i na staggu - klasické vintage tremolo nemůže být kvalitní či nekvalitní, to se nedá zmrvit, Leo Fender to navrhl naprosto blbuvzdorně. Jediný důvod proč se to vám expertům tak rozlaďuje je to, že tom nemáte namazané a/nebo si neumíte namotat struny. Skopičiny jako od Dimebaga s tím samozřejmě moc nejdou, na to to vůbec není stavěné (ale dá se s tím blbnout dost, dobrý příklad je Hendrix), na tyhle hovadiny je Floyd Rose - proč by asi jinak existovalo tremolo, které je nepohodlné a těžko se seřizuje, ale má úžasný rozsah a nerozlaďuje se?

A pokud někdo není schopný si to seřídit nebo to nevyužije, ať si tam klidně hodí špalek, ale odrazovat od toho někoho kdo ještě neví, jestli to využije (a ještě mu bez důvodu tvrdit že nevyužije), mi přijde jako sviňárna, i když z blbosti.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukas.kytarista »

http://kytary.cz/ibanez-grg-170dx/HN071693/

Líbí se mi tato kytara, jsem takový pokročilý začátečník, začátečníkům zde radíte kejtru bez Tremola... Dá se sehnat tato kytara bez tremola nebo jde páka jenom oddělat a nepoužívat jí a tím se to vyřeší ?? :)
Kytary: Tenson Special (elektrická) | Clifton (akustická)
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg

"Peníze nemám, život nedám"
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

woro90 píše:Dopr-zadku co jste mu to zase nakecali? :roll:
Tak on celej tenhle poradní kroužek je dost veselej.. :-)
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
xid00

Příspěvek od xid00 »

já sem řekl že to nevyužije z důvodu že když sem si chtěl před rokem a něco koupit svou první elektriku tak mi všichni zdejší "borci" tohle tvrdili at to tremolo bylo na jakýkoliv kytaře, všude sem četl to samý - zajedno to nevyužiju a zadruhý se mi to bude rozladovat... nebyl ani jeden člověk kterej by řekl něco jinýho... Vycházim z toho jaký informace sem dostal předtím... Ještě mám před očima radu jednoho človověka už nevim kdo to byl: "Když sem si kupoval kytaru byl sem stejnej jak ty. Každej mi řikal že tremolo ne a já sem si nedal říct, tak sem koupil kytaru a dospělo to k tomu že sem to fakt nepoužíval, začal sem to trošku hodně zřídka používat až teď po 3 letech hraní"...

A myslim si že když on úplně začíná tak ho fakt nevyužije a bude rád když zahraje něco co je ze 3-4 akordů, a i to mu bude dělat problém, natož aby se štval s kroucením s pákou...
A až se dostane do doby kdy konečně bude umět něco zahrát slušně tak si stejně koupí lepší kytaru a ta může bejt třeba s tim tremolem...

a navic než s tim začne "blbnout jako Hendrix" tak to mu ještě pěkných pár let potrvá a to už si novou kytaru koupí stejně...
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

lukas.kytarista píše:http://kytary.cz/ibanez-grg-170dx/HN071693/

Líbí se mi tato kytara, jsem takový pokročilý začátečník, začátečníkům zde radíte kejtru bez Tremola... Dá se sehnat tato kytara bez tremola nebo jde páka jenom oddělat a nepoužívat jí a tím se to vyřeší ?? :)
Neda :) Ale mam tu samou doma a k tremlu pridas dve pruzinky (z 3 na 5) a mas pevnou kobylu ;)
woro90

Příspěvek od woro90 »

xid00 píše:já sem řekl že to nevyužije z důvodu že když sem si chtěl před rokem a něco koupit svou první elektriku tak mi všichni zdejší "borci" tohle tvrdili at to tremolo bylo na jakýkoliv kytaře, všude sem četl to samý - zajedno to nevyužiju a zadruhý se mi to bude rozladovat... nebyl ani jeden člověk kterej by řekl něco jinýho... Vycházim z toho jaký informace sem dostal předtím... Ještě mám před očima radu jednoho človověka už nevim kdo to byl: "Když sem si kupoval kytaru byl sem stejnej jak ty. Každej mi řikal že tremolo ne a já sem si nedal říct, tak sem koupil kytaru a dospělo to k tomu že sem to fakt nepoužíval, začal sem to trošku hodně zřídka používat až teď po 3 letech hraní"...

A myslim si že když on úplně začíná tak ho fakt nevyužije a bude rád když zahraje něco co je ze 3-4 akordů, a i to mu bude dělat problém, natož aby se štval s kroucením s pákou...
A až se dostane do doby kdy konečně bude umět něco zahrát slušně tak si stejně koupí lepší kytaru a ta může bejt třeba s tim tremolem...

a navic než s tim začne "blbnout jako Hendrix" tak to mu ještě pěkných pár let potrvá a to už si novou kytaru koupí stejně...
Tak si aspoň informace ověř než je pošleš dál. A 3-4 akordy? To hned, jak se naučíš slušně zahrát něco ze 3-4 akordů, chceš kupovat novou kytaru? :shock:

Nehledě na to, že měnit kytaru po méně než třech letech jsou podle mě vyhozené peníze. Spolužák hraje šest let a pořád má GRX 40, jen vyměnil snímače.

A kraviny s pákou (smysluplné, ne jenom s tím beze smyslu kvedlat) jsem začal dělat už po půl roce.

Ohledně rozlaďování - asi bych měl napsat nějaký článek kde by byly shrnuté základní informace o tremolech, jinak tady bude pořád plavat na povrchu ta informace, že je to jakýsi protipól Gibson Robot Guitar - jedna se sama bez doteku v mžiku naladí a druhá rozladí.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

když se tu objevil ten axl tak axla jedině doporučím mám ve své sbírce badwatera a je super i tremolo po vměnění pružin namazání nulťáku a kamenů grafitem fakt nerozladí i při středně velkým páčení.....jinak co se týče komba fak asi toho rolanda nebo line 6 nechápu lidi co si kupujou sety.......a natož od staggu

kytaře zdar.....
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
xid00

Příspěvek od xid00 »

myslel sem to obrazně, samozřejmě že po 3-4 akordech nekupovat novou kytaru, to sem ani neřekl rek sem že horko těžko to zahraje a ještě aby kroutil pákou...

Jinak je to pravděpodobně na každym, podle toho co chce hrát. Ja třeba mám strata s vintage tremolem, sice je pravda že se mi to moc nerozlaďuje, což sem zkusil hned na začátku, ale pak sem tu páku vyšrouboval a už sem jí tam znovu nedal. Nevim kde je a nesnažim se jí hledat, a to už hraju bezmála rok denně klidně víc jak 2-3 hodiny, a ani i to nechybí.... Plánuju koupi nějaký kytary která to bude mít, ale to spíš rovnou dvojzvratný když už, a stejně až tak za rok, možná ještě za víc.
woro90

Příspěvek od woro90 »

knedlousek píše:i tremolo po vměnění pružin namazání nulťáku a kamenů grafitem fakt nerozladí i při středně velkým páčení
To žádné. Jen s tím nesmíš vyvádět to, co Dimebag s FR. A musíš se o to starat a mít správně namotané struny. Pak se to při normálním páčení (to není jen jemné vibrato ale i hodně věcí které by od vintage tremola mnozí zdejší odpůrci tremol bez zámků nečekali) nerozlaďuje, a pokud ano, většinou jen jedna struna, to je u každého jiné a odvíjí se to od materiálu a stavu nultého pražce. U mě je to G. Ostatně Hendrix na Woodstocku 1969 ladil G několikrát, protože s tím prostě dělal šílenosti, na které to není stavěné, a kdyby tehdy existovalo něco jako FR, on by byl první, kdo by to měl.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“