Kinx píše:v kapele celkem dost hraju ruzny slidy trsatkem pres struny a to mi pak vydrzi tak pul koncertu, nekdy i tri pisnicky - pouzivam brain 1.6 (ale dela se to treba i na dunlopu 2mm) a vytvareji se na nem takove vroubky za ktere se pak struny zachytavaji a neda se na to hrat. ted na podzim jsem mel prumernou spotrebu 3 trsatka/40min hrani :/ je to samozrejme tema slidama, jinak by mi to vydrzelo mnohonasobne dele.
za jak dlouho sjedete trsatko?
Pravidla fóra
Re: za jak dlouho sjedete trsatko?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Ja tak nak ztracim ty novy a pak mi zustavaj ty stary zakulaceny jinak hraju tloustkou jak co. Jasne ze na Stairway To Heaven si vemu mekci nez na Raining Blood.
Jinac k dotazu, trsatka se mi takhle mrvily kdyz sem s trsatkem jel slide po strune, udela to pekny zvuk na konec pisnicky ale do trsatka to vykousne peknou dirku.
Jinac k dotazu, trsatka se mi takhle mrvily kdyz sem s trsatkem jel slide po strune, udela to pekny zvuk na konec pisnicky ale do trsatka to vykousne peknou dirku.
R.I.P. Ronnie James Dio
ja jsem si kvuli tomu sehnal kamenne trsatko z achatu, nez jsem si na nej zvyknul tak ho vylitej bubenik upustil na zem a trsatko je na dva kusy...mel jsem ho dva tejdny a nestacil jsem na nej odehrat ani jeden koncert.biker_xx píše:Kinx píše:v kapele celkem dost hraju ruzny slidy trsatkem pres struny a to mi pak vydrzi tak pul koncertu, nekdy i tri pisnicky - pouzivam brain 1.6 (ale dela se to treba i na dunlopu 2mm) a vytvareji se na nem takove vroubky za ktere se pak struny zachytavaji a neda se na to hrat. ted na podzim jsem mel prumernou spotrebu 3 trsatka/40min hrani :/ je to samozrejme tema slidama, jinak by mi to vydrzelo mnohonasobne dele.Já mám Braina 1.6 odhadem tak asi 6-8 let.. Ale jako fakt.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to fakt jen spadlo nazem a byl napul?
Ale já jsem taky jen takovej pokojovej sólošmudla..Kinx píše:ja jsem si kvuli tomu sehnal kamenne trsatko z achatu, nez jsem si na nej zvyknul tak ho vylitej bubenik upustil na zem a trsatko je na dva kusy...mel jsem ho dva tejdny a nestacil jsem na nej odehrat ani jeden koncert.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
j, je to sice tvrdy ale krehky material. spadlo asi z 1.20 metru na beton a bylo na dva kusy. myslim ze u boogiestana stoji petikilo, to by me docela nastvalo kdybych za nej dal tolik a pak se tohle staloMcKozias píše:to fakt jen spadlo nazem a byl napul?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no prave..jako ja sem prase, ja hraju s okousanym starym trsatkem a je mi to fuk, ale ty ztoho kamene me docela zaujaly, ale jestli je to takhle krehke tak to byhc se vykaslal na to
-
Teorge
No vidíš ja za trsátka ztrácím a to na ně ani nehraju
a nehet na palci si vždy zničím na bowlingu 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To nevím ale sebe bezpečně do deseti minut. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Tak týden, dva...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
by to chtělo aby někdo začal vyrábět trojúhelníkové trsátka, když se sjede jedna hrana,tak byste hráli další hranou 
Těch samozřejmě existuje celá řada, už drahně dlouho, např:

- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Tak já používám trsátka poloprůhledné žluté Wedgie 1.14mm (mají takové důlky na palec) a drží docela dlouho, ikdyž třeba střídám dva kousky. 
Trsátka nějak neztrácím, používám držák taky od Wedgie. Jo, jednou jsem ztratil trsátko, když jsem u hraní škubl rukou a někde zaletělo
Trsátka nějak neztrácím, používám držák taky od Wedgie. Jo, jednou jsem ztratil trsátko, když jsem u hraní škubl rukou a někde zaletělo
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Amid píše:by to chtělo aby někdo začal vyrábět trojúhelníkové trsátka, když se sjede jedna hrana,tak byste hráli další hranou
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
To je pravda, me proste nepadnou do ruky. At sou sebevic sikovnejsi, nemam je rad. Ale nekomu trebas nevadej.
R.I.P. Ronnie James Dio
Jojo, také jsem s tím zápasil, až jsem si nakonec zvyknul. Jednou jsem si vyrobil menší verzi, jenže se to zase špatně drželo, tak jsem se vrátil k normálním. Trojúhelník totiž běžně beru do ruky po pár pivech nebo když chci pořádný pevný záběr. Tedy hlavně po pár pivech, ono je to takové jistější. Třeba Stubby Tri je docela fajn, drží se mi asi nejlépe.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Ja kdysi hrával s trsatkama Fender heavy... Jeste někde jedno mam. U tech jsem byl rád, kdyz mi vydržely 2 dny. Děsný sh*ty. Pak jsem přešel na Jim Dunlop Ultex .60 a 1.14 a od ty doby trsátka nevyhazuju, pouze ztrácím 
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.