Zvuk máš v těch sólech pěknej, ale mám za to, že jsi úplně ještě nevyhrál ten boj, najít nastavení takový, aby kytara zněla na jedno nastavení dobře v sólech i v beglajtech. V nich byl zvuk rozprskanej z části asi taky tím, žes to, tuším, mrskal na krkovej snímač. Mám za to, že by tomu hodně pomohlo malinko stáhnout středy, vytáhnout vejšky a ztlumit hlasitost.Tubular píše:biker_xx: Do akejkolvek urcite nie, No name mam celkom napocuvany, a do ich pesniciek si raz za cas improvizujem, ale inak to bolo nahrate na 1.krat.. A co vravis na zvuk? ako znie podla teba gitara? Vsimol som si v podpise Guitar Rig 4, (ten isty mam ja), takze mozno by si to vedel objektivne porovnat..
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- ...EDGE...
Nahodou to zni dobre, nejake chyby se tam najdou, ale na prvni pokus a improv dobre, i kytara mi zni slusne, chvalim 
Dakujem za nazory,
biker: Ano, vlastne celu skladbu som hral (az na ten koniec) na krkovom snimaci a tym padom tam beglajty nezneju tak ako by mali. A takisto by pomohla vymena strun (
), na tak stare struny je ten zvuk az zaujimavo dobry.
Mam ich uz mozno 2 mesiace, ak nie 3.
biker: Ano, vlastne celu skladbu som hral (az na ten koniec) na krkovom snimaci a tym padom tam beglajty nezneju tak ako by mali. A takisto by pomohla vymena strun (
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
No, nakonec, jestli ti tohle leze z tý Arie, tak i tak je to slušnej výsledek. Ale takovejhle nižší gain bych se nebál to sólovat u kobylky, když sjíždíš k těm beglajtům. Nemuselo by to znít moc ostře..Tubular píše:Dakujem za nazory,
biker: Ano, vlastne celu skladbu som hral (az na ten koniec) na krkovom snimaci a tym padom tam beglajty nezneju tak ako by mali. A takisto by pomohla vymena strun (![]()
), na tak stare struny je ten zvuk az zaujimavo dobry.
Mam ich uz mozno 2 mesiace, ak nie 3.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Díky ... no problém je v tom že když to připojíš k PC přes line in (tak je to nahrávaný) tak je to hned strašně přebasovaný apod. takže se musí stáhnout basy a středy takže je to cca. takhle:Klouda píše:parádně zahraný! Mohl by si sem hodit nastaveni soundu na kombu? Mám taky Cube 15x
Bass: 2,5 Mid: 3 Treb: 6 gain: 7,5
Normálně ale hraju takhle: Bass: 5 Mid: 6 Treb: 7 Gain cca taky těch 7,5
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
pekne
jednodussi nez obvykle (teda aspon mi to tak prislo, priznam se ze na tohle jsem moc nedaval pozor) ale dobre jako vzdy 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jednodušší na poslech, nebo na hraní?rasomaso píše:peknejednodussi nez obvykle (teda aspon mi to tak prislo, priznam se ze na tohle jsem moc nedaval pozor) ale dobre jako vzdy
díky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Dark Axel: Neposlouchám takovou hudbu, ale co jsem se tak díval, tak jsi to zvládl snad bez jediné chybičky
Dobře se to poslouchalo...5 hvězd 
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Make love, not war...
jednodušší na hraníDark Axel píše:jednodušší na poslech, nebo na hraní?rasomaso píše:peknejednodussi nez obvykle (teda aspon mi to tak prislo, priznam se ze na tohle jsem moc nedaval pozor) ale dobre jako vzdy
![]()
díky
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
koukám že i Demilich mi na youtube napsal že je to nějaké jednoduché... to mě docela překvapuje že se to tak řeší
alkaba: díky
nějaké rytmické chybky bych tam stoprocentně našel, něco ujede vždycky a já to nezastírám
ale díky moc
když tam pošlu Tool tak se tu ozve že mám dát něco syrovějšího, jednoduššího na poslech... tak to udělám a najednou je to moc jednoduchý
příště zas budou Tool, ať si máte na co stěžovat
bude Vicarious 
alkaba: díky
když tam pošlu Tool tak se tu ozve že mám dát něco syrovějšího, jednoduššího na poslech... tak to udělám a najednou je to moc jednoduchý
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Docela podařený, taková tvoje verze spíš, na začátku ty flažolety zní divně, tam musí bejt přesně ta Satchova melodie, jinak je to špatnýFade píše: SUMMER SONG
tady to je pro nekoho, kdo by si chtel poslechnout a neslysel to![]()
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Dark Axel-skvělý,tak ona je to taky moc dobrá písnička,zahrál si to fakt hezky
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tentokrat som skusil nahrat ako dlhorocny fanusik M.Oldfielda skladbu Viper z albumu Tres Lunas. Podla mna skvely gitarista a este lepsi skladatel. Dufam, ze som ju velmi nezkazil. Takisto je to improvizacia na Oldfieldovom podklade. Dufam, ze moje caste posty v tomto threade vas nestvu.
(Ten cierny vrch na videu si nevsimajte, to som odstranil, lebo nevyzeram tam 2krat dobre.
)
(Ten cierny vrch na videu si nevsimajte, to som odstranil, lebo nevyzeram tam 2krat dobre.
Tak za mě luxus, tomuhle už nemám vůbec co vytknout. Svuk super, dokonce si troufám říct, že zněl místama i hodně Oldfieldovsky a připisuju to i stylem hry. Ty tónový postupy byly hodně Oldfieldovský, což tu improvizaci do tohodle podkladu pozvedlo na úplně jinej level. A nepřestává mě udivovat, co ti z tý Arie leze. A předpokládám, že tentokrát to bylo na kobylkovej snímač a jestli jo, znělo to přesně tak, jak jsem očekával, když jsme si o tom psali minule. A jako poslední pochvala je ten výběr Oldfielda, to se tu moc nevidí. Takže vlastně jsem z toho nadšenej..Tubular píše:Tentokrat som skusil nahrat ako dlhorocny fanusik M.Oldfielda skladbu Viper z albumu Tres Lunas. Podla mna skvely gitarista a este lepsi skladatel. Dufam, ze som ju velmi nezkazil. Takisto je to improvizacia na Oldfieldovom podklade. Dufam, ze moje caste posty v tomto threade vas nestvu.![]()
(Ten cierny vrch na videu si nevsimajte, to som odstranil, lebo nevyzeram tam 2krat dobre.)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Dakujem. Som rad, ze sa to pacilo.
To, ze to podla teba znelo "Oldfieldovsky" je super, pretoze prave to som vzdy chcel. Som uz jeho xx rocny fanusik, mam od neho napocuvane skoro vsetko, takze aj ten jeho styl.
Co sa tyka snimaca, ano bolo to hrane na kobylkovom snimaci.
Ked sa ti paci ten zvuk z Arie, kludne na pockanie vymenim za tvoj Gibson.

Co sa tyka snimaca, ano bolo to hrane na kobylkovom snimaci.
Ked sa ti paci ten zvuk z Arie, kludne na pockanie vymenim za tvoj Gibson.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Mno, já bych pár drobností měl, co ten začátek? To byl záměr? Místy mi tam drobátko falíruje rytmus a ve výškách úplně tak neladíš.
Hlasitost! Té kytary je tam oproti BackTracku zbytečně moc.
Hlasitost! Té kytary je tam oproti BackTracku zbytečně moc.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins: Myslis tu ciernu plochu s bielou ciarou? Tak za to bolo nechtiac, nechcelo sa mi velmi bavit s Pinnacle Studiom a potreboval som, aby video a obraz boli spolu zosynchronizovane, kedze zvuk som zvlast nahraval v Cubase a kedze zvuk som skor orezal, potreboval som aby video islo neskor a v pinnacle som to tak nevedel...
Co sa tyka tej hlasitosti, ta uz bola aj tak upravovana po castiach zvysovana, ale mas pravdu, na zaciatku to mohlo byt trochu tissie..
A tie vysky, viem o tom, rozladene oktavy a hlavne floyd rose tremolo, ktore sa po bendoch uplne nevrati..
(uz len aby bola PRS
)
Co sa tyka tej hlasitosti, ta uz bola aj tak upravovana po castiach zvysovana, ale mas pravdu, na zaciatku to mohlo byt trochu tissie..
A tie vysky, viem o tom, rozladene oktavy a hlavne floyd rose tremolo, ktore sa po bendoch uplne nevrati..
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
No, abych pravdu rekl, ten zacatek jsem nikdy nejak neprozival, tak jsem ho tam hodil proste tak, jak to slo samoGac píše:Docela podařený, taková tvoje verze spíš, na začátku ty flažolety zní divně, tam musí bejt přesně ta Satchova melodie, jinak je to špatnýFade píše: SUMMER SONG
tady to je pro nekoho, kdo by si chtel poslechnout a neslysel to![]()
Jinak se mi moc líbí sound, to by mě zajímalo jak si ho docílil
Dark Axel - Moc dobre. To, jak jsi vzpominal doporucovani neceho syrovejsiho, jsem spise myslel (kdyz to prezenu) neco vice prasometalovejsiho
Tubular: Moc dobre! Jen tak dal, mas talent. Jak jsi to nahraval mimochodem?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade:
Obraz cez Panasonic HD kameru
Zvuk normalne gitara do vstupu na zvukovke, na to som zavesil VST Guitar Rig 4, nahral to a s backtrackom, resp. origo skladbu od MO a v pinnacle studio 14 spojil obraz a zvuk tak, aby bol zosynchronizovany, co je skor stastie, ze to ide presne.
Obraz cez Panasonic HD kameru
Zvuk normalne gitara do vstupu na zvukovke, na to som zavesil VST Guitar Rig 4, nahral to a s backtrackom, resp. origo skladbu od MO a v pinnacle studio 14 spojil obraz a zvuk tak, aby bol zosynchronizovany, co je skor stastie, ze to ide presne.