Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
biker_xx

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od biker_xx »

Tubular píše:biker_xx: Do akejkolvek urcite nie, No name mam celkom napocuvany, a do ich pesniciek si raz za cas improvizujem, ale inak to bolo nahrate na 1.krat.. A co vravis na zvuk? ako znie podla teba gitara? Vsimol som si v podpise Guitar Rig 4, (ten isty mam ja), takze mozno by si to vedel objektivne porovnat..
Zvuk máš v těch sólech pěknej, ale mám za to, že jsi úplně ještě nevyhrál ten boj, najít nastavení takový, aby kytara zněla na jedno nastavení dobře v sólech i v beglajtech. V nich byl zvuk rozprskanej z části asi taky tím, žes to, tuším, mrskal na krkovej snímač. Mám za to, že by tomu hodně pomohlo malinko stáhnout středy, vytáhnout vejšky a ztlumit hlasitost.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Nahodou to zni dobre, nejake chyby se tam najdou, ale na prvni pokus a improv dobre, i kytara mi zni slusne, chvalim ;)
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Dakujem za nazory,

biker: Ano, vlastne celu skladbu som hral (az na ten koniec) na krkovom snimaci a tym padom tam beglajty nezneju tak ako by mali. A takisto by pomohla vymena strun ( :lol: :oops: ), na tak stare struny je ten zvuk az zaujimavo dobry. :lol: Mam ich uz mozno 2 mesiace, ak nie 3.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Tubular píše:Dakujem za nazory,

biker: Ano, vlastne celu skladbu som hral (az na ten koniec) na krkovom snimaci a tym padom tam beglajty nezneju tak ako by mali. A takisto by pomohla vymena strun ( :lol: :oops: ), na tak stare struny je ten zvuk az zaujimavo dobry. :lol: Mam ich uz mozno 2 mesiace, ak nie 3.
No, nakonec, jestli ti tohle leze z tý Arie, tak i tak je to slušnej výsledek. Ale takovejhle nižší gain bych se nebál to sólovat u kobylky, když sjíždíš k těm beglajtům. Nemuselo by to znít moc ostře..
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
xaero

Příspěvek od xaero »

Klouda píše:parádně zahraný! Mohl by si sem hodit nastaveni soundu na kombu? Mám taky Cube 15x
Díky ... no problém je v tom že když to připojíš k PC přes line in (tak je to nahrávaný) tak je to hned strašně přebasovaný apod. takže se musí stáhnout basy a středy takže je to cca. takhle:
Bass: 2,5 Mid: 3 Treb: 6 gain: 7,5
Normálně ale hraju takhle: Bass: 5 Mid: 6 Treb: 7 Gain cca taky těch 7,5
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Incubus - Warmth
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

pekne :) jednodussi nez obvykle (teda aspon mi to tak prislo, priznam se ze na tohle jsem moc nedaval pozor) ale dobre jako vzdy :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rasomaso píše:pekne :) jednodussi nez obvykle (teda aspon mi to tak prislo, priznam se ze na tohle jsem moc nedaval pozor) ale dobre jako vzdy :)
jednodušší na poslech, nebo na hraní? :-D

díky :-)
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Dark Axel: Neposlouchám takovou hudbu, ale co jsem se tak díval, tak jsi to zvládl snad bez jediné chybičky :) Dobře se to poslouchalo...5 hvězd :)
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Dark Axel píše:
rasomaso píše:pekne :) jednodussi nez obvykle (teda aspon mi to tak prislo, priznam se ze na tohle jsem moc nedaval pozor) ale dobre jako vzdy :)
jednodušší na poslech, nebo na hraní? :-D

díky :-)
jednodušší na hraní :D ale to nevadí, já se teď chystám taky na takovou jednu jednodušší :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

koukám že i Demilich mi na youtube napsal že je to nějaké jednoduché... to mě docela překvapuje že se to tak řeší :-)

alkaba: díky :-) nějaké rytmické chybky bych tam stoprocentně našel, něco ujede vždycky a já to nezastírám :-) ale díky moc

když tam pošlu Tool tak se tu ozve že mám dát něco syrovějšího, jednoduššího na poslech... tak to udělám a najednou je to moc jednoduchý :-D příště zas budou Tool, ať si máte na co stěžovat :-P bude Vicarious :wink:
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Fade píše: SUMMER SONG
tady to je pro nekoho, kdo by si chtel poslechnout a neslysel to :) :oops:
Docela podařený, taková tvoje verze spíš, na začátku ty flažolety zní divně, tam musí bejt přesně ta Satchova melodie, jinak je to špatný :) Jinak se mi moc líbí sound, to by mě zajímalo jak si ho docílil :D
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
panedge

Příspěvek od panedge »

Dark Axel-skvělý,tak ona je to taky moc dobrá písnička,zahrál si to fakt hezky
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Tentokrat som skusil nahrat ako dlhorocny fanusik M.Oldfielda skladbu Viper z albumu Tres Lunas. Podla mna skvely gitarista a este lepsi skladatel. Dufam, ze som ju velmi nezkazil. Takisto je to improvizacia na Oldfieldovom podklade. Dufam, ze moje caste posty v tomto threade vas nestvu. :lol:

(Ten cierny vrch na videu si nevsimajte, to som odstranil, lebo nevyzeram tam 2krat dobre. :lol: )

: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Tubular píše:Tentokrat som skusil nahrat ako dlhorocny fanusik M.Oldfielda skladbu Viper z albumu Tres Lunas. Podla mna skvely gitarista a este lepsi skladatel. Dufam, ze som ju velmi nezkazil. Takisto je to improvizacia na Oldfieldovom podklade. Dufam, ze moje caste posty v tomto threade vas nestvu. :lol:

(Ten cierny vrch na videu si nevsimajte, to som odstranil, lebo nevyzeram tam 2krat dobre. :lol: )

Tak za mě luxus, tomuhle už nemám vůbec co vytknout. Svuk super, dokonce si troufám říct, že zněl místama i hodně Oldfieldovsky a připisuju to i stylem hry. Ty tónový postupy byly hodně Oldfieldovský, což tu improvizaci do tohodle podkladu pozvedlo na úplně jinej level. A nepřestává mě udivovat, co ti z tý Arie leze. A předpokládám, že tentokrát to bylo na kobylkovej snímač a jestli jo, znělo to přesně tak, jak jsem očekával, když jsme si o tom psali minule. A jako poslední pochvala je ten výběr Oldfielda, to se tu moc nevidí. Takže vlastně jsem z toho nadšenej.. :!:
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Dakujem. Som rad, ze sa to pacilo. :D To, ze to podla teba znelo "Oldfieldovsky" je super, pretoze prave to som vzdy chcel. Som uz jeho xx rocny fanusik, mam od neho napocuvane skoro vsetko, takze aj ten jeho styl. :)
Co sa tyka snimaca, ano bolo to hrane na kobylkovom snimaci.
Ked sa ti paci ten zvuk z Arie, kludne na pockanie vymenim za tvoj Gibson. :lol: :lol:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Mno, já bych pár drobností měl, co ten začátek? To byl záměr? Místy mi tam drobátko falíruje rytmus a ve výškách úplně tak neladíš.
Hlasitost! Té kytary je tam oproti BackTracku zbytečně moc.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Atkins: Myslis tu ciernu plochu s bielou ciarou? Tak za to bolo nechtiac, nechcelo sa mi velmi bavit s Pinnacle Studiom a potreboval som, aby video a obraz boli spolu zosynchronizovane, kedze zvuk som zvlast nahraval v Cubase a kedze zvuk som skor orezal, potreboval som aby video islo neskor a v pinnacle som to tak nevedel...

Co sa tyka tej hlasitosti, ta uz bola aj tak upravovana po castiach zvysovana, ale mas pravdu, na zaciatku to mohlo byt trochu tissie..

A tie vysky, viem o tom, rozladene oktavy a hlavne floyd rose tremolo, ktore sa po bendoch uplne nevrati.. :( (uz len aby bola PRS :twisted: )
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Gac píše:
Fade píše: SUMMER SONG
tady to je pro nekoho, kdo by si chtel poslechnout a neslysel to :) :oops:
Docela podařený, taková tvoje verze spíš, na začátku ty flažolety zní divně, tam musí bejt přesně ta Satchova melodie, jinak je to špatný :) Jinak se mi moc líbí sound, to by mě zajímalo jak si ho docílil :D
No, abych pravdu rekl, ten zacatek jsem nikdy nejak neprozival, tak jsem ho tam hodil proste tak, jak to slo samo :D Ale mam pocit, ze na nejakem zivaku, to Satch takhle taky hral. Jeste mu k tomu pomahal Stu Hamm :) Jinak jak rikas, je to spise takova moje verze :) V nekterych mistech tam ujizdim z rytmu, ale to je spise tim mym drbnutym PC :D Zabijel bych, kdyz hraju a pocitac se jakoby nepatrne sekne a vyhodi te to z rytmu a pak cele nahravat znova. Zvuk je pres Korg AX3000G ze sluchatkoveho vystupu rovnou do PC.

Dark Axel - Moc dobre. To, jak jsi vzpominal doporucovani neceho syrovejsiho, jsem spise myslel (kdyz to prezenu) neco vice prasometalovejsiho :D Ale tak tohle se da oekne poslouchat, i kdyz to neni vylozene muj styl ;)

Tubular: Moc dobre! Jen tak dal, mas talent. Jak jsi to nahraval mimochodem?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Fade:
Obraz cez Panasonic HD kameru
Zvuk normalne gitara do vstupu na zvukovke, na to som zavesil VST Guitar Rig 4, nahral to a s backtrackom, resp. origo skladbu od MO a v pinnacle studio 14 spojil obraz a zvuk tak, aby bol zosynchronizovany, co je skor stastie, ze to ide presne. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“