CORT EARTH 70, má upevnění na řemen?
Pravidla fóra
CORT EARTH 70, má upevnění na řemen?
Dobrý den
mám dotaz, má tato kytara - http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/ "špunty" pro upevnění řemenu?
Na všech fotografiích co jsem sehnal není nic vidět.
Díky...
mám dotaz, má tato kytara - http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/ "špunty" pro upevnění řemenu?
Na všech fotografiích co jsem sehnal není nic vidět.
Díky...
Re: CORT EARTH 70, má upevnění na řemen?
Ta kytara má mít kolík ze spoda (ořech) a druhou stranu řemenu přivážeš na hlavě pod strunama za nultým pražcem. Tak jak má tento pán http://kondori.xf.cz/img/jirkad.jpg
Pokud bys chtěl mít řemen na patce krku, tak si musíš dokoupit ořech a našroubovat ho tam, potom to vypadá takhle http://mourmusic.wz.cz/Jindra%20Kamenicek.jpg
Pokud chceš kupovat kytaru a nikdy jsi ji nedržel v ruce a nevíš jak vypadá (usuzuju z tvé otázky), tak si raději skoč do nejbližších hudebnin a něco pozkoušej. Jinak to může dopadnout hodně špatně.
Pokud bys chtěl mít řemen na patce krku, tak si musíš dokoupit ořech a našroubovat ho tam, potom to vypadá takhle http://mourmusic.wz.cz/Jindra%20Kamenicek.jpg
Pokud chceš kupovat kytaru a nikdy jsi ji nedržel v ruce a nevíš jak vypadá (usuzuju z tvé otázky), tak si raději skoč do nejbližších hudebnin a něco pozkoušej. Jinak to může dopadnout hodně špatně.
Špunt. Ořech se říká něčemu jinému. A přivrtat, ne našroubovatTom350 píše:Pokud bys chtěl mít řemen na patce krku, tak si musíš dokoupit ořech a našroubovat ho tam, potom to vypadá takhle http://mourmusic.wz.cz/Jindra%20Kamenicek.jpg
A naprosto souhlasím s tím, že kupovat kytaru, kterou jsi v životě neviděl, je blbost, zvlášť u akustiky. Hybaj do těch hudebnin!
btw ten pán z prvního obrázku má moc pěknou steelku, až mám skoro chuť si nějakou postavit
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Cort Earth 70 má klasický špunt na spodní straně těla - tady je to vidět:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Do obchodu urcite pujdu, nikdy bych nekupoval kytaru pres web.
Jenom jsem chtel byt predem pripraven na variantu, ze bude treba nejak dovrtavat diry (to bych vazne nechtel).
Diky vsem za uzitecne rady
Jenom jsem chtel byt predem pripraven na variantu, ze bude treba nejak dovrtavat diry (to bych vazne nechtel).
Diky vsem za uzitecne rady
Já sem si to nechal dovrtat přímo v hudebninách ... za nějakých 70Kč práce + matroš. A bez problému.
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
To je sice fajn, ale autor tématu se ptá na ten druhý, tenhle mají všechny kytary kromě španělek (a i ty to tam občas mají).rocky77 píše:Cort Earth 70 má klasický špunt na spodní straně těla - tady je to vidět:
Ptal se na "špunty", tedy v množném čísle, tak jsem myslel, že to míní všeobecně
Každopádně ten Cort má jen ten jeden špunt, co skoro všechny kytary... Alespoň tedy ten, kterýho mám doma... 
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
eště sem v cenový kategorii do 10 000Kč neviděl že by byly dva špunty dražší kytary neřeším a kdyby jo tak si ho tam nechám dodělat:-D......pokud nechceš do kytary vrtat jak si psal, tak mužeš koupit nalepovací špunt ale ten časem upadne:-Djá sem si to v pohodě navrtal a neporušilo to zvuk ani dřevo a drží to furt
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
- miraslozil
Elektroakustiky je mívají dost často a to i ty do 10000kč.
Zvuku to vadit nemůže, dřevo to porušit muselo - otvor s vrutem snad není porušení struktury?knedlousek píše:eště sem v cenový kategorii do 10 000Kč neviděl že by byly dva špunty dražší kytary neřeším a kdyby jo tak si ho tam nechám dodělat:-D......pokud nechceš do kytary vrtat jak si psal, tak mužeš koupit nalepovací špunt ale ten časem upadne:-Djá sem si to v pohodě navrtal a neporušilo to zvuk ani dřevo a drží to furt
Jsem si na jedné své kytaře udělal díru šídlem a pak jen našrouboval a všecno v pohodě. Ps: jen do té doby než jsem s ní uklouznul na ledu a trochu ji přised... luby a přední deska v háji...
- miraslozil
No jo,to je pech,v tomto počasí nikdy nevíš,já když jdu pěšky do zkušebny,všude samej led,tak mám taky bobky a říkal jsem si jak by to asi dopadlo,kdybych s ní spadl.Teď vidím,že radši nepadattrnorep píše:Jsem si na jedné své kytaře udělal díru šídlem a pak jen našrouboval a všecno v pohodě. Ps: jen do té doby než jsem s ní uklouznul na ledu a trochu ji přised... luby a přední deska v háji...
A když jo, tak na ni nesedat