CORT EARTH 70, má upevnění na řemen?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
tosed

CORT EARTH 70, má upevnění na řemen?

Příspěvek od tosed »

Dobrý den
mám dotaz, má tato kytara - http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/ "špunty" pro upevnění řemenu?
Na všech fotografiích co jsem sehnal není nic vidět.
Díky...
Tom350

Re: CORT EARTH 70, má upevnění na řemen?

Příspěvek od Tom350 »

Ta kytara má mít kolík ze spoda (ořech) a druhou stranu řemenu přivážeš na hlavě pod strunama za nultým pražcem. Tak jak má tento pán http://kondori.xf.cz/img/jirkad.jpg

Pokud bys chtěl mít řemen na patce krku, tak si musíš dokoupit ořech a našroubovat ho tam, potom to vypadá takhle http://mourmusic.wz.cz/Jindra%20Kamenicek.jpg

Pokud chceš kupovat kytaru a nikdy jsi ji nedržel v ruce a nevíš jak vypadá (usuzuju z tvé otázky), tak si raději skoč do nejbližších hudebnin a něco pozkoušej. Jinak to může dopadnout hodně špatně.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tom350 píše:Pokud bys chtěl mít řemen na patce krku, tak si musíš dokoupit ořech a našroubovat ho tam, potom to vypadá takhle http://mourmusic.wz.cz/Jindra%20Kamenicek.jpg
Špunt. Ořech se říká něčemu jinému. A přivrtat, ne našroubovat :wink: Uchycuje se vrutem a je to zásah do kytary, kterým ztrácíš záruku a pokud ho uděláš špatně, může ti patka krku i prasknout. Navíc pak dost kytar trochu přepadává na hlavu - já mám třeba radši když jde hlavou spíš nahoru než dolů. Pokud se totiž vestoje zapřu předloktím o horní hranu těla, kytara se mi otočí přední deskou nahoru, nemám totiž břicho, na kterém by ležela :D

A naprosto souhlasím s tím, že kupovat kytaru, kterou jsi v životě neviděl, je blbost, zvlášť u akustiky. Hybaj do těch hudebnin! :wink:

btw ten pán z prvního obrázku má moc pěknou steelku, až mám skoro chuť si nějakou postavit :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Cort Earth 70 má klasický špunt na spodní straně těla - tady je to vidět:
Přílohy
Cort-Earth.jpg
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
tosed

Příspěvek od tosed »

Do obchodu urcite pujdu, nikdy bych nekupoval kytaru pres web.
Jenom jsem chtel byt predem pripraven na variantu, ze bude treba nejak dovrtavat diry (to bych vazne nechtel).
Diky vsem za uzitecne rady :-)
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sunmay »

Já sem si to nechal dovrtat přímo v hudebninách ... za nějakých 70Kč práce + matroš. A bez problému.
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
woro90

Příspěvek od woro90 »

rocky77 píše:Cort Earth 70 má klasický špunt na spodní straně těla - tady je to vidět:
To je sice fajn, ale autor tématu se ptá na ten druhý, tenhle mají všechny kytary kromě španělek (a i ty to tam občas mají).
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ptal se na "špunty", tedy v množném čísle, tak jsem myslel, že to míní všeobecně :) Každopádně ten Cort má jen ten jeden špunt, co skoro všechny kytary... Alespoň tedy ten, kterýho mám doma... :D
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

eště sem v cenový kategorii do 10 000Kč neviděl že by byly dva špunty dražší kytary neřeším a kdyby jo tak si ho tam nechám dodělat:-D......pokud nechceš do kytary vrtat jak si psal, tak mužeš koupit nalepovací špunt ale ten časem upadne:-Djá sem si to v pohodě navrtal a neporušilo to zvuk ani dřevo a drží to furt
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Elektroakustiky je mívají dost často a to i ty do 10000kč.
woro90

Příspěvek od woro90 »

knedlousek píše:eště sem v cenový kategorii do 10 000Kč neviděl že by byly dva špunty dražší kytary neřeším a kdyby jo tak si ho tam nechám dodělat:-D......pokud nechceš do kytary vrtat jak si psal, tak mužeš koupit nalepovací špunt ale ten časem upadne:-Djá sem si to v pohodě navrtal a neporušilo to zvuk ani dřevo a drží to furt
Zvuku to vadit nemůže, dřevo to porušit muselo - otvor s vrutem snad není porušení struktury? :wink: Jde o to, že když se to udělá hůř než dobře, patka krku se může rozštípnout. Většinou ne přímo při přivrtávání špuntu, ale později, třeba když kytara opřená o stůl spadne. Je to prostě narušení struktury a pokud se to neudělá dobře, může to dost oslabit pevnost patky krku.
trnorep

Příspěvek od trnorep »

Jsem si na jedné své kytaře udělal díru šídlem a pak jen našrouboval a všecno v pohodě. Ps: jen do té doby než jsem s ní uklouznul na ledu a trochu ji přised... luby a přední deska v háji...
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

trnorep píše:Jsem si na jedné své kytaře udělal díru šídlem a pak jen našrouboval a všecno v pohodě. Ps: jen do té doby než jsem s ní uklouznul na ledu a trochu ji přised... luby a přední deska v háji...
No jo,to je pech,v tomto počasí nikdy nevíš,já když jdu pěšky do zkušebny,všude samej led,tak mám taky bobky a říkal jsem si jak by to asi dopadlo,kdybych s ní spadl.Teď vidím,že radši nepadat :wink:
trnorep

Příspěvek od trnorep »

A když jo, tak na ni nesedat :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“