nezbývá mi než jen souhlasit....není to o tom že vintage tremolo čili fulcrum kobyla je sh*t ale o tom že se o to člověk umí starat to jest mazat a pořádně natáhnout struny....a na velký vylomeniny s tremolem se dá na strata dát třeba wilkinson vypadá to dost pohodbně a je to dost citlivý a uděláš s tím větší páčeníčko.....woro90 píše:To žádné. Jen s tím nesmíš vyvádět to, co Dimebag s FR. A musíš se o to starat a mít správně namotané struny. Pak se to při normálním páčení (to není jen jemné vibrato ale i hodně věcí které by od vintage tremola mnozí zdejší odpůrci tremol bez zámků nečekali) nerozlaďuje, a pokud ano, většinou jen jedna struna, to je u každého jiné a odvíjí se to od materiálu a stavu nultého pražce. U mě je to G. Ostatně Hendrix na Woodstocku 1969 ladil G několikrát, protože s tím prostě dělal šílenosti, na které to není stavěné, a kdyby tehdy existovalo něco jako FR, on by byl první, kdo by to měl.knedlousek píše:i tremolo po vměnění pružin namazání nulťáku a kamenů grafitem fakt nerozladí i při středně velkým páčení
Jakou vybrat kytaru na začátek?
Pravidla fóra
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou vybrat kytaru na začátek?
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
-
Teorge
Njn jednou jsem se díval na 4-5 dílný youtube návod jak si vyladit vintage tremolo tak, aby se nerozlazovalo a divil jsem se kolik věcí na to má vliv
Netušil jsem vůbec např.,že na to má vliv úhel strun od ořechu ke kolíkům 
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
zaprvé se píše aby se to nerozlaďoalo!!no a jako taky sem si myslel že stačí namazat a je....ale je toho strašně moc kvalita pružin,výška kamenů,jakej je nulťák,i to jakej je uhle trun od nulťáku.....Teorge píše:Njn jednou jsem se díval na 4-5 dílný youtube návod jak si vyladit vintage tremolo tak, aby se nerozlazovalo a divil jsem se kolik věcí na to má vlivNetušil jsem vůbec např.,že na to má vliv úhel strun od ořechu ke kolíkům
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Tady se sešla celá elita rádců
. ¨
Proboha člověče axi12 zdá se že tady nadšeně radíš jak si nemá kupovat kytaru s tremolem a hned mu jednu doporučíš.
Ono taky není tremolo jako tremolo. Předpokládám že jsi myslel Floyd Rose - to bych také nedoporučoval ale jednozvratného tremola není třeba se bát ... když není člověk uplný amatér a trošku si to umí seřídit při výměně strun apod. tak s ním není sebemenší problém.
Každopádně autorovi pro tuto muziku doporučím nejspíš nějakého Squiera a kombo jak jinak než svého miláčka Rolanda 15X
Proboha člověče axi12 zdá se že tady nadšeně radíš jak si nemá kupovat kytaru s tremolem a hned mu jednu doporučíš.
Ono taky není tremolo jako tremolo. Předpokládám že jsi myslel Floyd Rose - to bych také nedoporučoval ale jednozvratného tremola není třeba se bát ... když není člověk uplný amatér a trošku si to umí seřídit při výměně strun apod. tak s ním není sebemenší problém.
Každopádně autorovi pro tuto muziku doporučím nejspíš nějakého Squiera a kombo jak jinak než svého miláčka Rolanda 15X
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Ano mám poslední dobou dojem, že úroveń fora docela klesá a co tu někteří plodí je děsbiker_xx píše:Tak on celej tenhle poradní kroužek je dost veselej..woro90 píše:Dopr-zadku co jste mu to zase nakecali?![]()
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Víš tohle je těžký. Já bych rád někomu poradil něco, co vím a s čím mám zkušenosti. Ale když je nemám, tak prostě nic neradím. Ale když vidím, že raděj lidi fakt očividný blbosti, nedá mi to, abych to aspoň nepoznamenal. A to i přesto, že mu sám nic neporadim, protože jen vím, co je pro něj blbost, ale nevím, co je pro něj nejlepší. A často si za to můžou tazatelé sami, svou leností a pohodlností, když daj do fóra takovej dotaz, na kterej by relvantní odpověd musela na začátek obsahovat na dvě stránky nějaký obecný teorie a znalosti, kterou může (a měl by) dohledat někde jinde, už jen proto, že to beztak musí zjistit.necross píše:Ano mám poslední dobou dojem, že úroveń fora docela klesá a co tu někteří plodí je děsbiker_xx píše:Tak on celej tenhle poradní kroužek je dost veselej..woro90 píše:Dopr-zadku co jste mu to zase nakecali?![]()
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Chlapci nedivte se,když jsme začínali,žádné forum neexistovalo,museli jsme se se vším prokousávat sami.Vždyť je to teď, tak jednoduché něco zplodit a hodit to sem a čekat,kdo se ozve.Většina dotazovatelů právě vyšla ze školy a internet už je dnes v každé rodině.Takže hodně trpělivosti přeji.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Ano, ale ze školy základní.
Sem si dneska každej blb napíše co chce
aniž by o tom cokoliv věděl .... to je bohužel nevýhoda veřejného fóra.
Když o dané problematice nic nevím tak neradím to je jednoduché ... a nepředkládám informace co jsem někde okoukal, a to ještě špatně.
Sem si dneska každej blb napíše co chce
Když o dané problematice nic nevím tak neradím to je jednoduché ... a nepředkládám informace co jsem někde okoukal, a to ještě špatně.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jojo, toto mě na tomto fóru taky pěkně se*e...
Pamatuji si jak hodně uživatelů, kteří byli nadupaní znalostmi odešli... Nejvíc mě štve, že lidi, kteří jsou očividní začátečnici se na něco ptají, a hned ve vedlejším topicu melou to samé, co jim bylo doporučeno, aniž by získali nějaké zkušenosti...
Např. já se snažím mluvit vážně jen tam, o čem něco vím. A jde to poznat i na mém počtu příspěvku (necelý tisíc a registrace 23.10.2006...)
Např. já se snažím mluvit vážně jen tam, o čem něco vím. A jde to poznat i na mém počtu příspěvku (necelý tisíc a registrace 23.10.2006...)