Jakou vybrat kytaru na začátek?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou vybrat kytaru na začátek?

Příspěvek od knedlousek »

woro90 píše:
knedlousek píše:i tremolo po vměnění pružin namazání nulťáku a kamenů grafitem fakt nerozladí i při středně velkým páčení
To žádné. Jen s tím nesmíš vyvádět to, co Dimebag s FR. A musíš se o to starat a mít správně namotané struny. Pak se to při normálním páčení (to není jen jemné vibrato ale i hodně věcí které by od vintage tremola mnozí zdejší odpůrci tremol bez zámků nečekali) nerozlaďuje, a pokud ano, většinou jen jedna struna, to je u každého jiné a odvíjí se to od materiálu a stavu nultého pražce. U mě je to G. Ostatně Hendrix na Woodstocku 1969 ladil G několikrát, protože s tím prostě dělal šílenosti, na které to není stavěné, a kdyby tehdy existovalo něco jako FR, on by byl první, kdo by to měl.
nezbývá mi než jen souhlasit....není to o tom že vintage tremolo čili fulcrum kobyla je sh*t ale o tom že se o to člověk umí starat to jest mazat a pořádně natáhnout struny....a na velký vylomeniny s tremolem se dá na strata dát třeba wilkinson vypadá to dost pohodbně a je to dost citlivý a uděláš s tím větší páčeníčko.....
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Njn jednou jsem se díval na 4-5 dílný youtube návod jak si vyladit vintage tremolo tak, aby se nerozlazovalo a divil jsem se kolik věcí na to má vliv :-) Netušil jsem vůbec např.,že na to má vliv úhel strun od ořechu ke kolíkům :)
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

Teorge píše:Njn jednou jsem se díval na 4-5 dílný youtube návod jak si vyladit vintage tremolo tak, aby se nerozlazovalo a divil jsem se kolik věcí na to má vliv :-) Netušil jsem vůbec např.,že na to má vliv úhel strun od ořechu ke kolíkům :)
zaprvé se píše aby se to nerozlaďoalo!!no a jako taky sem si myslel že stačí namazat a je....ale je toho strašně moc kvalita pružin,výška kamenů,jakej je nulťák,i to jakej je uhle trun od nulťáku.....
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
xaero

Příspěvek od xaero »

Tady se sešla celá elita rádců :D . ¨

Proboha člověče axi12 zdá se že tady nadšeně radíš jak si nemá kupovat kytaru s tremolem a hned mu jednu doporučíš.
Ono taky není tremolo jako tremolo. Předpokládám že jsi myslel Floyd Rose - to bych také nedoporučoval ale jednozvratného tremola není třeba se bát ... když není člověk uplný amatér a trošku si to umí seřídit při výměně strun apod. tak s ním není sebemenší problém.

Každopádně autorovi pro tuto muziku doporučím nejspíš nějakého Squiera a kombo jak jinak než svého miláčka Rolanda 15X :)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

biker_xx píše:
woro90 píše:Dopr-zadku co jste mu to zase nakecali? :roll:
Tak on celej tenhle poradní kroužek je dost veselej.. :-)
Ano mám poslední dobou dojem, že úroveń fora docela klesá a co tu někteří plodí je děs :(
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

necross píše:
biker_xx píše:
woro90 píše:Dopr-zadku co jste mu to zase nakecali? :roll:
Tak on celej tenhle poradní kroužek je dost veselej.. :-)
Ano mám poslední dobou dojem, že úroveń fora docela klesá a co tu někteří plodí je děs :(
Víš tohle je těžký. Já bych rád někomu poradil něco, co vím a s čím mám zkušenosti. Ale když je nemám, tak prostě nic neradím. Ale když vidím, že raděj lidi fakt očividný blbosti, nedá mi to, abych to aspoň nepoznamenal. A to i přesto, že mu sám nic neporadim, protože jen vím, co je pro něj blbost, ale nevím, co je pro něj nejlepší. A často si za to můžou tazatelé sami, svou leností a pohodlností, když daj do fóra takovej dotaz, na kterej by relvantní odpověd musela na začátek obsahovat na dvě stránky nějaký obecný teorie a znalosti, kterou může (a měl by) dohledat někde jinde, už jen proto, že to beztak musí zjistit.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
911

Příspěvek od 911 »

Chlapci nedivte se,když jsme začínali,žádné forum neexistovalo,museli jsme se se vším prokousávat sami.Vždyť je to teď, tak jednoduché něco zplodit a hodit to sem a čekat,kdo se ozve.Většina dotazovatelů právě vyšla ze školy a internet už je dnes v každé rodině.Takže hodně trpělivosti přeji.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

xaero

Příspěvek od xaero »

Ano, ale ze školy základní.
Sem si dneska každej blb napíše co chce :) aniž by o tom cokoliv věděl .... to je bohužel nevýhoda veřejného fóra.
Když o dané problematice nic nevím tak neradím to je jednoduché ... a nepředkládám informace co jsem někde okoukal, a to ještě špatně.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Jojo, toto mě na tomto fóru taky pěkně se*e... :( Pamatuji si jak hodně uživatelů, kteří byli nadupaní znalostmi odešli... Nejvíc mě štve, že lidi, kteří jsou očividní začátečnici se na něco ptají, a hned ve vedlejším topicu melou to samé, co jim bylo doporučeno, aniž by získali nějaké zkušenosti...
Např. já se snažím mluvit vážně jen tam, o čem něco vím. A jde to poznat i na mém počtu příspěvku (necelý tisíc a registrace 23.10.2006...)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“