gibson 1968 modely
Pravidla fóra
Re: gibson 1968 modely
To je taký problém vyrábať tie gitary kvalitne? Keď to voľakedy dokázali prečo dnes nie?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
ale no tak...trocha přemýšlení ne?? momentální trh je přesycený levnýma kytarama s (pro mnoho hráčů) atraktivním "nekonvenčním" vzhledem a bezkonkurenční cenou a kombinacemi snímačů a zajímavých kombinací "dřev"a barev atd-jen zbytečné lákadla a marketingové tahy...základní "dobře hrající" kombinace už byl udány dávno...proto i gibson vymýšlí kraviny jako raw power robot guitar apod...navíc už výroba neprobíhá tam kde kdysi, i gibson pomalu spadá do otrokářské sféryTo je taký problém vyrábať tie gitary kvalitne? Keď to voľakedy dokázali prečo dnes nie?
- citizen.one
hlavne taky pokud vim, driv mely sklady staryho drivi, firma funguje uz haldu let a elektriky zacli delat nekdy kolem roku 45. Nevim jak dlouho bylo k mani drivi co zralo - schlo prirozene, ale ted se to, asi bohuzel i v nejvyssich modelech, dela vsecko urychlene, soucastky jsou sice technicky dokonaly a ja nevim co a ty kytary by teoreticky mely hrat minimalne stejne tak dobre, nicmene nazorne se ukazuje, ze ne vzdy dokonale je nejlepsi...
Doufal jsem ze odhalis nejaky dramaticky tajemstvi.xmarox píše:Použité materiály, kdo ví jaká je výstupní kvalita jednotlivých komponentů, kvalita dřeva, kvalita práce-zpracování atd je toho moc co může ovlivnit životnost nástroje...co takhle trochu přemýšlet?No a proc by nemela?
Naposledy upravil(a) Farrell dne 21.01.2010 21:06, celkem upraveno 1 x.
Navic me nekdy zarazi ta predstava ze kazda stara kytara musi nutne hrat genialne, jasne ze u nekterejch modelu ta sance na perfektni nastroj ze starsi produkce muze bejt vyssi, ale brat to za pravidlo mi neprijde uplne spravny... Sakra, jsme nejak oftopyk 
Asi takhle, jestli me za kouření nevyrazí z práce (což vypadá celkem vážně) tak do toho exploreru pujdu 
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
Farrell píše:Navic me nekdy zarazi ta predstava ze kazda stara kytara musi nutne hrat genialne, jasne ze u nekterejch modelu ta sance na perfektni nastroj ze starsi produkce muze bejt vyssi, ale brat to za pravidlo mi neprijde uplne spravny... Sakra, jsme nejak oftopyk
Pochop, on potřebuje prodat to starý SGčko (přestože je tak báječný) - takže nový kytary stojí za prd
Ale že tu padlo spoustu nesmyslů, to je taky fakt..
I´m wheels... movin´wheels
podle me to je furt kus od kusu, jako asi vsechny firmyTonda píše:Farrell píše:Navic me nekdy zarazi ta predstava ze kazda stara kytara musi nutne hrat genialne, jasne ze u nekterejch modelu ta sance na perfektni nastroj ze starsi produkce muze bejt vyssi, ale brat to za pravidlo mi neprijde uplne spravny... Sakra, jsme nejak oftopyk
Pochop, on potřebuje prodat to starý SGčko (přestože je tak báječný) - takže nový kytary stojí za prd![]()
Ale že tu padlo spoustu nesmyslů, to je taky fakt..
u tehlech 1968 modelu me spis zajimalo jestli tam neni nejakej konstrukcni podraz, figl ve forme 164 vrstev dreva jako u sg zoot suit nebo tak.
a '96 sg special jsem chvili (asi pul roku) doma mel a zrovna ten muj kus teda moc nehral. kamosuv z 2000 byl lepsi
no třeba na tý fotce u tvýho odkazu (1.post) je vidět, že tělo je ze 4 kusů (který by byly jinak neupotřebitelný -moc malý na to, aby z nich cokoli udělali jinýho), + to že je faded levná úprava - a bez lemovek- je jasný.. Nevím za kolik byl předtím..Kinx píše:u tehlech 1968 modelu me spis zajimalo jestli tam neni nejakej konstrukcni podraz, figl ve forme 164 vrstev dreva jako u sg zoot suit nebo tak.
Je fakt, že ta cena je až podezřele nízka -možná dodavatel potřebuje vyklidit starý modely ze skladu no
Pokud by ještě teda vůbec za tu cenu bylo, na krámě ho nemaj.
I´m wheels... movin´wheels
hele...já by to s tim srovnáváním ve stylu "všechny starý kytary hrajou automaticky super a všechny nový jsou šmejdy" taky nepřeháněl. navíc mi přijde, že skoro všichni, co se tady účastní týhle debaty maj drahý kytary a věci rozumí, tak snad není takovej problém vybrat si z vícero třeba i novejch kousků. a názor, že se ti gibson vyrobenej v roce 2009 za 20 let rozpadne, je podle mě úplná kravina...ps: jo, prodávám nižší řadu sg, ale ne kvůli kvalitě kvůli tomu, že už mám moc kytar...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64