gibson 1968 modely

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
mirko
Kontaktovat uživatele:

Re: gibson 1968 modely

Příspěvek od mirko »

To je taký problém vyrábať tie gitary kvalitne? Keď to voľakedy dokázali prečo dnes nie?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
xmarox

Příspěvek od xmarox »

To je taký problém vyrábať tie gitary kvalitne? Keď to voľakedy dokázali prečo dnes nie?
ale no tak...trocha přemýšlení ne?? momentální trh je přesycený levnýma kytarama s (pro mnoho hráčů) atraktivním "nekonvenčním" vzhledem a bezkonkurenční cenou a kombinacemi snímačů a zajímavých kombinací "dřev"a barev atd-jen zbytečné lákadla a marketingové tahy...základní "dobře hrající" kombinace už byl udány dávno...proto i gibson vymýšlí kraviny jako raw power robot guitar apod...navíc už výroba neprobíhá tam kde kdysi, i gibson pomalu spadá do otrokářské sféry :D a některé modely nebo spíš jejich komponenty jsou vyráběny nebo sestavovány mimo USA. Bohužel to jde na některých modelech hlavně slyšet...
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

hlavne taky pokud vim, driv mely sklady staryho drivi, firma funguje uz haldu let a elektriky zacli delat nekdy kolem roku 45. Nevim jak dlouho bylo k mani drivi co zralo - schlo prirozene, ale ted se to, asi bohuzel i v nejvyssich modelech, dela vsecko urychlene, soucastky jsou sice technicky dokonaly a ja nevim co a ty kytary by teoreticky mely hrat minimalne stejne tak dobre, nicmene nazorne se ukazuje, ze ne vzdy dokonale je nejlepsi...
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

xmarox píše:
No a proc by nemela? :)
Použité materiály, kdo ví jaká je výstupní kvalita jednotlivých komponentů, kvalita dřeva, kvalita práce-zpracování atd je toho moc co může ovlivnit životnost nástroje...co takhle trochu přemýšlet? :D
Doufal jsem ze odhalis nejaky dramaticky tajemstvi. :lol: Prijde mi samo o sobe velice zvlastni zastavat nazor ze na dnesnich Gibsonech se ti za par let vsechno rozpadne nebo zacnou hrat hur, nemluve o tom ze by se proti tomu dalo i dosti ucinne argumentovat i ciste technicky (lak na cim dal tim plastictejsi bazi, uziti trvanlivejsich kovu jako je chrom atd. atd., drevo je vec jina, ale vazne bych se nebal ze se v 15 letech samo dezintegruje nebo zhorsi svoje zvukovy vlastnosti :D). Klidne bych se vsadil ze treba dnesni standartni produkce LP bude za 50 let v daleko lepsim stavu nez jsou dneska puvodni bursty (ktery jsou kolikrat prirozene zestarly nadherne), samozrejme porad zalezi jak se o tu kytaru clovek stara... A samozrejme ze dnesni produkce funguje trochu jinak nez tehda, ale vyrazny negativum bych v tom nevidel.
Naposledy upravil(a) Farrell dne 21.01.2010 21:06, celkem upraveno 1 x.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Navic me nekdy zarazi ta predstava ze kazda stara kytara musi nutne hrat genialne, jasne ze u nekterejch modelu ta sance na perfektni nastroj ze starsi produkce muze bejt vyssi, ale brat to za pravidlo mi neprijde uplne spravny... Sakra, jsme nejak oftopyk :lol:
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Asi takhle, jestli me za kouření nevyrazí z práce (což vypadá celkem vážně) tak do toho exploreru pujdu :)
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Farrell píše:Navic me nekdy zarazi ta predstava ze kazda stara kytara musi nutne hrat genialne, jasne ze u nekterejch modelu ta sance na perfektni nastroj ze starsi produkce muze bejt vyssi, ale brat to za pravidlo mi neprijde uplne spravny... Sakra, jsme nejak oftopyk :lol:

Pochop, on potřebuje prodat to starý SGčko (přestože je tak báječný) - takže nový kytary stojí za prd :wink:

Ale že tu padlo spoustu nesmyslů, to je taky fakt..
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Tonda píše:
Farrell píše:Navic me nekdy zarazi ta predstava ze kazda stara kytara musi nutne hrat genialne, jasne ze u nekterejch modelu ta sance na perfektni nastroj ze starsi produkce muze bejt vyssi, ale brat to za pravidlo mi neprijde uplne spravny... Sakra, jsme nejak oftopyk :lol:

Pochop, on potřebuje prodat to starý SGčko (přestože je tak báječný) - takže nový kytary stojí za prd :wink:

Ale že tu padlo spoustu nesmyslů, to je taky fakt..
podle me to je furt kus od kusu, jako asi vsechny firmy :)) me treba prijdou sedmdesatkovy modely (deluxe a spol) vylozene osklivy, ty trikusy topy, krky a vsechno ale casto hrajou naprosto uzasne :) vedle toho dnesni kytary vypadaji lip ale vetsinou uz tak dobre nehrajou.

u tehlech 1968 modelu me spis zajimalo jestli tam neni nejakej konstrukcni podraz, figl ve forme 164 vrstev dreva jako u sg zoot suit nebo tak.

a '96 sg special jsem chvili (asi pul roku) doma mel a zrovna ten muj kus teda moc nehral. kamosuv z 2000 byl lepsi :) bylo to jako kdyby ty kytare nekdo uplne posunul frekvencni spektrum vic nahoru - vic vysek ale min basu, dalo se to docela dobre vykompenzovat vytazenim snimacu na strane basovych strun ale treba od podladeni do D ta kytara byla uplne nepouzitelna. kdyby mela vic basu (nejsem zadnej zastance basu v kytarovym zvuku ale tady jich bylo extra malo) tak by to byla bomba. paradoxne uzasne si sedla s JCM800 2204 pres 1960A - s mejma mesama nebo jinejma zesikama na jinejch boxech tak dobre nehrala, ale s tim marshallem to byla az podezrele dobra kombinace.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:u tehlech 1968 modelu me spis zajimalo jestli tam neni nejakej konstrukcni podraz, figl ve forme 164 vrstev dreva jako u sg zoot suit nebo tak.
no třeba na tý fotce u tvýho odkazu (1.post) je vidět, že tělo je ze 4 kusů (který by byly jinak neupotřebitelný -moc malý na to, aby z nich cokoli udělali jinýho), + to že je faded levná úprava - a bez lemovek- je jasný.. Nevím za kolik byl předtím..

Je fakt, že ta cena je až podezřele nízka -možná dodavatel potřebuje vyklidit starý modely ze skladu no :lol:
Pokud by ještě teda vůbec za tu cenu bylo, na krámě ho nemaj.
I´m wheels... movin´wheels
krade

Příspěvek od krade »

hele...já by to s tim srovnáváním ve stylu "všechny starý kytary hrajou automaticky super a všechny nový jsou šmejdy" taky nepřeháněl. navíc mi přijde, že skoro všichni, co se tady účastní týhle debaty maj drahý kytary a věci rozumí, tak snad není takovej problém vybrat si z vícero třeba i novejch kousků. a názor, že se ti gibson vyrobenej v roce 2009 za 20 let rozpadne, je podle mě úplná kravina...ps: jo, prodávám nižší řadu sg, ale ne kvůli kvalitě kvůli tomu, že už mám moc kytar...:)
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“