Černé prsty

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Liopleurodon

Černé prsty

Příspěvek od Liopleurodon »

Od strun mívám černé prsty, zas tolik to nevadí ale zajímalo by mně, čím to je :?: Struny pravidelně (po každým hraní) čistím... Možná je to ten čistič (ghs - FastFret) ???
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

Obrázek
lunchie

Re: Černé prsty

Příspěvek od lunchie »

ten pouzivam taky a na jednu kytate me to cerni prsty a na dalsich ne, tak nevim ... struny mam vsude stejny, tak ti nepovim, cim to muze bejt - mozna hmatnik?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Struny pravidelně (po každým hraní) čistím
- To bude tím. :D
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Liopleurodon píše:Od strun mívám černé prsty, zas tolik to nevadí ale zajímalo by mně, čím to je :?: Struny pravidelně (po každým hraní) čistím... Možná je to ten čistič (ghs - FastFret) ???

hm jestli máš tmavý hmatník, tak to může to čistidlo rozpouštět třeba nějaké moření či tak? :) já vživotě struny a hmatník chemii nečistil to je nejlepší :D Já žádnou chemii k hmatníku nepustím, stačí suchej hadřík. Dřevo je dřevo :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Liopleurodon

pupack píše: hm jestli máš tmavý hmatník, tak to může to čistidlo rozpouštět třeba nějaké moření či tak? :) já vživotě struny a hmatník chemii nečistil to je nejlepší :D Já žádnou chemii k hmatníku nepustím, stačí suchej hadřík. Dřevo je dřevo :)
Tak vono to je docela příjemný když je to tim naleštěný... A je to i rychlejší...
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

Obrázek
NHK

Příspěvek od NHK »

pupack píše:
Liopleurodon píše:Od strun mívám černé prsty, zas tolik to nevadí ale zajímalo by mně, čím to je :?: Struny pravidelně (po každým hraní) čistím... Možná je to ten čistič (ghs - FastFret) ???

hm jestli máš tmavý hmatník, tak to může to čistidlo rozpouštět třeba nějaké moření či tak? :) já vživotě struny a hmatník chemii nečistil to je nejlepší :D Já žádnou chemii k hmatníku nepustím, stačí suchej hadřík. Dřevo je dřevo :)
a co líh na hmatníku :?: někdo tu psal že ten neva :?:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
Liopleurodon

NHK píše:
pupack píše:

a co líh na hmatníku :?: někdo tu psal že ten neva :?:
Lih docela rozpouští ale zase rychle uschne... Stejně bych to nedělal :D
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

Obrázek
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

NHK píše:a co líh na hmatníku :?: někdo tu psal že ten neva :?:

Můj učitel mi říkal, když eště nebyli ty různé leštítka tak použil vatu a lih, dobře to vyčistilo ale to pokování te struny zmizelo. A fast fret se taky naplňuje lihem
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Joey01 píše:
NHK píše:a co líh na hmatníku :?: někdo tu psal že ten neva :?:

Můj učitel mi říkal, když eště nebyli ty různé leštítka tak použil vatu a lih, dobře to vyčistilo ale to pokování te struny zmizelo. A fast fret se taky naplňuje lihem
Počkej, jako že mu líh rozežral strunu, nebo jak to myslíš? :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

No něco jako rozežrání struny, struna byla v pohodě, hrála perfektně, byla vyčištěna, jen na ní nebyla ta lesklá pokrývka struny. Snad jsem to vysvětlil správně...A právě v tom Fast Fretu se tolik lihu neuvolňuje aby to setřelo to stříbrné.

Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Chlapci trosku odlehcim snad admin promine,
treba ten problem s cernym prstem ma neco spolecneho s barvou pleti? :D :D
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mulati :mrgreen:

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Joey01 píše:No něco jako rozežrání struny, struna byla v pohodě, hrála perfektně, byla vyčištěna, jen na ní nebyla ta lesklá pokrývka struny. Snad jsem to vysvětlil správně...A právě v tom Fast Fretu se tolik lihu neuvolňuje aby to setřelo to stříbrné.
No, opravdu bych chtěl vidět, jak ethanol rozežírá nikl...

Cheebers píše:Chlapci trosku odlehcim snad admin promine,
treba ten problem s cernym prstem ma neco spolecneho s barvou pleti? :D :D
Ne každému to může přijít tak vtipné jako Joeymu... Stačí se podívat na pravidla:
1. Slušné chování:

Je to jedna z důležitých součástí pohybu na fóru. Texty svých příspěvků piště vždy slušně, bez urážlivých názorů, nadávek, útoků na jiné uživatele i kohokoliv jiného. Nebude tolerován žádný projev rasismu a xenofobního chování. V konečném důsledku může být váš účet zablokován a tím znemožněn pohyb na fóru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Pokud to neurazilo autora dotazu, tak pohoda, v opacnem pripade se mu omlouvam, myslim to uprime a chci
vsechny ujistit, ze to nebylo vubec mineno xenofobne nebo jako rasovej utok, v zadnem pripade!!! Naopak cerni a miseni muzikanti, klobouk dolu. Mel to bejt jen for, snad to vetsina pochopila.
S pozdravem
Cheebers
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

jasně že sme to všichni pochopili :D ale holt sou tady ňáký pravidla a měli by sme se jema řídit,jinak by tu každej psal píč***ny a hudební fórum by stratilo smysl a přestalo by bejt hudební 8)
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Souhlasim :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ale Nero, on je už dneska rasismus i to, že nejsem barvoslepý a všimnu si faktu že existují různé barvy pleti? Za rasistický by se dal spíš považovat tvůj příspěvek, když se chováš jako kdyby bylo něco špatného o někom říct že je tmavý nebo do žluta :wink: Byl to prostě vtípek, kterému lze vytknout jen to, že je zbytečný.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A jeho zbytečnost bohatě stačí... Byl bych fakt nerad, kdyby se toho nějaký přitroublík následně chytil. Co ty víš, třeba sem chodí nějakej Afroameričan, který by z toho zrovna nadšený nebyl. A jestli ti přijde rasistický příspěvek upozorňující, že rasismus se zde netoleruje, tak to fakt nevím, kam to spějeme.

Další debata nemá smysl, téma se má věnovat něčemu zcela jinýmu. :wink: Kdyby si někdo snad myslel, že k tomu má co říct, tak SZ.

PetrPeter 1975 - 2008
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Hele NERO, říkal mi to učitel, já učitelovi věřím, že proste na nilonkách se ten stříbrný povlak při čistém lihu smazal, rozetřel. Nic víc, nechápu proč by mi učitel nalhával takovou pi**vinku

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Jsem trosku rozespaly, ale o jakou strunu se teda jednalo, niklovka, nylonka, postribrena struna? ;)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“