U DC nemůžu porovnávat, ale co do F, tak podle mě tam je rozdíl slyšitelný - jiné zapojení, jiné lampy, jiný reproduktor. Když se to sečte, udělá to hodně. Když jsem kdysi hledal apec, tak jsem taky řešil otázku, jestli F-30 nebo F-50, a když člověk proleze web, tak narazí na spoustu lidí, kterým jedno perfektně sedí a druhé je zas tolik neoslovilo, protože to znělo jinak.dayslypper píše:Já tomu velkému rozdílu mezi EL84 a 6L6 nevěřím. Mám tu vedle sebe DC-3 (4xEL84 DynaWatt) a DC-5 (6L6) a neregistruju výrazný rozdíl. Jó, zvuk je trochu hutnější, ale to může dělat i reprák. V dynamice rozdíl nevidím.
Pokud se to xmaroxovi nelíbilo, tak se mu nebude líbit ani F-50, nebo s tou F-30 něco bylo.
P.S.: S tou citlivostí u vstupu Expressu jsem kecal. Zjistil jsem, že mi chraptí kytara.
Jinak pokud jde o porovnávání lamp, zkuste někde narazit na RoadKinga a poslechnout si rozdíl mezi zapojením 2x EL34 a 2x 6L6. Je to slyšet - stejný aparát, stejné zapojení, stejný reprobox, jen jiné lampy.
O zhruba stejných poznatcích se můžete dočíst z recenzí uživatelů Egnater Rebell (myslím, modelem si nějsem jist), který má v sobě EL84 a 6V6 a jejich zvuk lze míchat v poměru 100:0 až 0:100.