Mesa/Boogie F-Series, Express

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Mesa/Boogie F-Series, Express

Příspěvek od Nero »

dayslypper píše:Já tomu velkému rozdílu mezi EL84 a 6L6 nevěřím. Mám tu vedle sebe DC-3 (4xEL84 DynaWatt) a DC-5 (6L6) a neregistruju výrazný rozdíl. Jó, zvuk je trochu hutnější, ale to může dělat i reprák. V dynamice rozdíl nevidím.

Pokud se to xmaroxovi nelíbilo, tak se mu nebude líbit ani F-50, nebo s tou F-30 něco bylo.

P.S.: S tou citlivostí u vstupu Expressu jsem kecal. Zjistil jsem, že mi chraptí kytara.
U DC nemůžu porovnávat, ale co do F, tak podle mě tam je rozdíl slyšitelný - jiné zapojení, jiné lampy, jiný reproduktor. Když se to sečte, udělá to hodně. Když jsem kdysi hledal apec, tak jsem taky řešil otázku, jestli F-30 nebo F-50, a když člověk proleze web, tak narazí na spoustu lidí, kterým jedno perfektně sedí a druhé je zas tolik neoslovilo, protože to znělo jinak.

Jinak pokud jde o porovnávání lamp, zkuste někde narazit na RoadKinga a poslechnout si rozdíl mezi zapojením 2x EL34 a 2x 6L6. Je to slyšet - stejný aparát, stejné zapojení, stejný reprobox, jen jiné lampy.

O zhruba stejných poznatcích se můžete dočíst z recenzí uživatelů Egnater Rebell (myslím, modelem si nějsem jist), který má v sobě EL84 a 6V6 a jejich zvuk lze míchat v poměru 100:0 až 0:100.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

rozdil tam je, ale neni to tak zasadni rozdil jako jine repro u F50/F30
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak však to není v rozporu s tím, co píšu :) U F je ten rozdíl výraznější, je tam víc faktorů... Jen dodávám, že i ten rozdíl lamp je objektivně rozpoznatelný :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Nero píše:Tak však to není v rozporu s tím, co píšu :) U F je ten rozdíl výraznější, je tam víc faktorů... Jen dodávám, že i ten rozdíl lamp je objektivně rozpoznatelný :wink:
vsak s tebou souhlasim ;)) sam bych ale cekal ze to bude vetsi rozdil, nakonec to az takove halo neni. mozna to je vzityma dogmatama jakoze el34 zvuk = marshall a 6l6 = mesa.
podfuk

Příspěvek od podfuk »

Nero píše:Tak však to není v rozporu s tím, co píšu :) U F je ten rozdíl výraznější, je tam víc faktorů... Jen dodávám, že i ten rozdíl lamp je objektivně rozpoznatelný :wink:
jde o to, ze ten rozdil mezi F-30+V-30 vs. F-50+C90 bude tak z 80% tvorit prave ten reprak ;) 20% budou delat lampy a jinej konec, proste ten reprak ma v tomhle pripade na zvuk nejvetsi vliv
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Naprostý souhlas, v DC-3 jsem měl taky V-30, je to takový Marshallovský huhlák. Teď tam mám orig. Black Shadow Vintage Eminence VS-12, nebyla to žádná extrémní změna, ale subjektivně zvuk mírně prokoukl.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

podfuk píše:
jde o to, ze ten rozdil mezi F-30+V-30 vs. F-50+C90 bude tak z 80% tvorit prave ten reprak ;) 20% budou delat lampy a jinej konec, proste ten reprak ma v tomhle pripade na zvuk nejvetsi vliv
Sakra, dyť to já nikdy nepopíral, tak proč mi všichni vnucujete, že jo :D Samozřejmě že jde hlavně o repro, opakuju, jen jsem ilustroval, že i rozdíl ve zvuku lamp není nějaký mýtus, ale fakt :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
podfuk

Příspěvek od podfuk »

Nero píše:Sakra, dyť to já nikdy nepopíral, tak proč mi všichni vnucujete, že jo :D Samozřejmě že jde hlavně o repro, opakuju, jen jsem ilustroval, že i rozdíl ve zvuku lamp není nějaký mýtus, ale fakt :mrgreen:
jasny, ja nerikam, ze nemas pravdu ;) psal sem to jenom jako upresneni toho co uz si napsal ty...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Životní koupě:

http://www.music-city.cz/mesa-boogie-ex ... o-600.html

(prý dodavatel doprodává skladové zásoby, nechápu, ale proč ne)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

sakra, proc takhle nezlevni recto bednu? :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Aby te nasrali :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

dayslypper píše:Životní koupě:

http://www.music-city.cz/mesa-boogie-ex ... o-600.html

(prý dodavatel doprodává skladové zásoby, nechápu, ale proč ne)
Tak tomu bych nevěřil - spíš se jim to kombíčko už moc dlouho válí na prodejně/skladu a chtějí se ho zbavit...

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

JJ ležící peníze nic nevydělávají a plyne na tom záruka od jejich dodavatele, teda pokud Mesa nemá středisko, kde se dá uplatnit záruka podle data prodeje koncovému zákazníkovi. Místo toho koupí na prodejnu více věcí, které když se párkrát prodají, tak se ta ztráta podaří pokrýt. Ale s tím, že je to tak levné to trochu od koupě odrazuje, že tam může být nějaká zrada...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak mě by to neodradilo - máš na to plnou 2 letou záruku, tak proč to nebrat. Opravdu jde jen o to, že se jim to tam válí dlouho a váže to peníze i místo na obchodě. Můžu to potvrdit, ten Express tam vídám už hrozně dlouho...

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Myslím, že se nejedná o jeden kus. Jak jsem se informoval, jde o výprodej skladových zásob dodavatele. Mají tam psanou dostupnost 5ks.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ale sleva muze byt na ten jeden konkretni kus :) jinak myslim ze u express 5:50 byl nejaky problem kvuli kteremu se ty prvni serie stahovaly zpet k vyrobci na predelani, nicmene tohle asi nebude ten pripad.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Psal jsem přímo do music-city a bylo mi to tak řečeno, že jde o výprodej skladových zásob dodavatele a já nemám důvod jim nevěřit. Mají tam i víc pěkných věcí v akci: http://www.music-city.cz/html/akce/ Pochybuju, že by třeba takovýmto způsobem, o jakém mluvíte, prodávali činely.

A co vím, tak i já jako zákazník bych si to na obchodě vyzkoušel, a pak si vzal stejně nerozdělané ze skladu, pokud na skladu je, nebo může v dohledné době být. A kterému prodavači by se chtělo zabalovat staré a rozbalovat nové.

Vlastně si propagací téhle akce hatím svůj bazarový prodej. Informoval mě o tom zájemce, kdy už vyrážel za mnou do Brna. Prej abych ještě z 28000 o 2-3t slevil. Na to jsem fakt už přistoupit nehodlal, tak ať se rozhodne. Tak prej bude brát to z music-city, což chápu. Takže teď všem zájemcům obratem posílám info o té akci. Možná jsem bláhový, ale lepší, než na sebe takhle v poslední chvíli nechat tlačit.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych se dneska uz nicemu nedivil. ale muze to byt klidne i tak ze tech 5:50 maji proste moc na sklade
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

dayslypper píše:Psal jsem přímo do music-city a bylo mi to tak řečeno, že jde o výprodej skladových zásob dodavatele a já nemám důvod jim nevěřit. Mají tam i víc pěkných věcí v akci: http://www.music-city.cz/html/akce/ Pochybuju, že by třeba takovýmto způsobem, o jakém mluvíte, prodávali činely.

A co vím, tak i já jako zákazník bych si to na obchodě vyzkoušel, a pak si vzal stejně nerozdělané ze skladu, pokud na skladu je, nebo může v dohledné době být. A kterému prodavači by se chtělo zabalovat staré a rozbalovat nové.

Vlastně si propagací téhle akce hatím svůj bazarový prodej. Informoval mě o tom zájemce, kdy už vyrážel za mnou do Brna. Prej abych ještě z 28000 o 2-3t slevil. Na to jsem fakt už přistoupit nehodlal, tak ať se rozhodne. Tak prej bude brát to z music-city, což chápu. Takže teď všem zájemcům obratem posílám info o té akci. Možná jsem bláhový, ale lepší, než na sebe takhle v poslední chvíli nechat tlačit.
Když je výprodej na kytarách.cz, tak se slevňujou i struny :mrgreen: Skladovýho zboží, co leží dlouho, je prostě záhodno se zbaviti :wink: Co jinýho je "výprodej skladových zásob" - prostě to mají moc dlouho, vážě o to prachy, tak to radši prodají s nižší marží.

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No znám velkosklad, který vždy jednou ročně dělá výprodej... A dva týdny ani nekupuje nové zboží. Dělají to vždy před inventurou :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“