Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kamahl

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od Kamahl »

Jestere, v tomhle tématu nemáme machrovat s krabičkama, ale se zdroji. :lol:

Nicméně to máš vážně fajn. Líbí. :)

A abych přispěl k tématu: Mám dva zdroje od Smrčky (4×10V, 3×10V+1×18V) a mám vystaráno. :P
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja ted cekam na BBE Supacharger. Doufam, ze vyresi vsechny me problemy :) Smrckuv zdroj ma tu nevyhodu, ze kabely jsou napevno, takze nejde snadno menit polarita ani delka, takze na pedalboardu je o to vic dratu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Kamahl píše:Jestere, v tomhle tématu nemáme machrovat s krabičkama, ale se zdroji. :lol:
Aha, jsem se nějak spletl, tak já to přetáhnu jinam. :oops:
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Wohma píše:Ja ted cekam na BBE Supacharger. Doufam, ze vyresi vsechny me problemy :) Smrckuv zdroj ma tu nevyhodu, ze kabely jsou napevno, takze nejde snadno menit polarita ani delka, takze na pedalboardu je o to vic dratu.
Ten boxík od Smrčky nejde otevřít? Nejde se do něj dostat a jednoduše napájet vlastní drátky?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nevim, uz ho nemam :) Asi by to slo, ale rozhodne mi to neprijde tak pohodlne, jako u konkurence:
Obrázek
Obrázek
Somnus Aeternus
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Ty určtě, ty dva modely, co jsi postnul jsem dnes zkoumal na netu a jsou fajn. Jen tak nad tím polemizuju, páč můj daisy chain nefachá tak, jak bych chtěl, nějaký brumy a tak. Tak přemejšlím, zda jít do zdroje, zda Smrčku nebo za 2x tolik tady ty, kterýchžto možnosti nevyužiju naplno, zda využít jedno řešení přes baterky co jsem namyslel a tak...:-) no těžký to život muzikanta :-D aspoň mám o čem přemýšlet :idea:

Na kolik Tě cca vyšel ten Supacharger? Byl z Ebaye?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tyhle nejsou za dvakrat tolik, tedy pokud mas vic nez 4 pedaly, protoze pak potrebujes toho vetsiho Smrcku a ten uz je za 2K. Ten Supacharger me vysel na nejakych 1500, ale je to celkem haluz, moc na eBayi nebyva. Pedal Power je o neco drazsi....
Somnus Aeternus
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

No právě že v tuto chvíli řeším krmení 3-5 krabek, takže tak. Nechci budovat žádný monstrum - teď mám na káblu 4 hračky a už tak toho signálu přes bypass doleze do aparátu polovina :-D

To je fajn cena. Asi si konečně pořeším Paypal & Ebay účet a počkám na něco rozumnýho.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zdar, co si myslíte o tomhle adaptéru: http://kytary.cz/dunlop-napajeci-system ... /HN107967/ ?
Zatím mám 3 efekty na 9V a na cestě by měl být mxr chorus na 18V. Časem plánuju ještě asi dva nebo tři efekty které by jeli na 9V což vylučuju menší smrčkův zdroj a cena toho většiho je už skoro podobná jako u tohohle, přičemž tenhle by měl ještě určitou"rezervu" v počtu efektů. Hlavně jsem chtěl vědět jak to u těchle věcí funguje. Pokud nezapojím všechny výstupy, nepoteče mi do těch ostatních větší proud? Abych to náhodou potom nespálil. Případně jestli byste mohli doporučit něco jiného pokrývajícího mé potřeby. Díky
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tohle je uplne k nicemu, protoze nema galvanicky oddelene vystupy, je to tedy UPLNE to same, jako kdyz si koupis silny zdroj a k nemu daisy chain. Navic za ty penize je lepsi koupit si napr. zdroj od pana Smrcky, ten galvanicky oddeleny je, jsou na nej skvele reference a podporis ceskyho vyrobce.
Somnus Aeternus
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Wohma píše:Tohle je uplne k nicemu, protoze nema galvanicky oddelene vystupy, je to tedy UPLNE to same, jako kdyz si koupis silny zdroj a k nemu daisy chain. Navic za ty penize je lepsi koupit si napr. zdroj od pana Smrcky, ten galvanicky oddeleny je, jsou na nej skvele reference a podporis ceskyho vyrobce.
Nejspíš není problém udělat si u něj jeden výstup na 18V že ano? A jak je to s nepřipojenýma výstupma, není pak problém s přetížením těch zapojených?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To se musis zeptat pana Smrcky, nicmene pochybuju, ten zdroj bude radne stabilizovanej. Pouziva ho kdekdo a pochybuju, ze vzdycky vyuzije vsechny vystupy. To spojeni dvou vystupu nevim, kazdopadne se da objednat spojeni dvou vystupu do jednoho uz ve fazi vyroby, tedy ze misto 4x10V budes mit 2x10V + 1x20V.
Somnus Aeternus
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Latam píše:Nejspíš není problém udělat si u něj jeden výstup na 18V že ano?
Jeden z mých zdrojů je 3×10V+1×18V, takže to problém není. :wink:
micafica

Příspěvek od micafica »

Wohma píše:Tohle je uplne k nicemu, protoze nema galvanicky oddelene vystupy, je to tedy UPLNE to same, jako kdyz si koupis silny zdroj a k nemu daisy chain. Navic za ty penize je lepsi koupit si napr. zdroj od pana Smrcky, ten galvanicky oddeleny je, jsou na nej skvele reference a podporis ceskyho vyrobce.
Velký souhlas - zdroj od Smrčky je skutečně super !!!!
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Nakonec mi asi hned nevyjdou peníze, tak budu místo 8*10 smrčky muset hledat aleternativní, dočasné řešení. MXR chorus budu napájet origo zrojem a pro zbytek efektů pořídím něco levnějšího. Zládne treba power jack od carl martin utáhnout 4 efekty? Další možnost je koupit 4*10 smrčku (mám ho možnost mít za ) + origo zdroj k mxr. Otázka je co je lepší co se týče brumu, ted koupit něco levného a časem přejít na 8*10 smrčku nebo mít 4*10 smrčky + další adaptér a až budu mít víc efektů, koupit druhého 4*10 smrčku. Dík za radu.
duri

Příspěvek od duri »

Latam píše:Nejspíš není problém udělat si u něj jeden výstup na 18V že ano? A jak je to s nepřipojenýma výstupma, není pak problém s přetížením těch zapojených?
Některé zdroje mají možnost spojovat např. dva 9V na 18V. U galvanicky oddělených zdrojích to ale nejde. Výstup pro 18-20V musí být namotán přímo. Jak bylo řečeno - zdroj Smrčka je řešení. Určitě bych šel do 4*10 power supply Smrčka, buď pak dokoupíš druhý, nebo prodáš - a koupíš 8*10. Myslím, že s prodejem nebudeš mít problém, tyto zdroje jsou velmi kvalitní, spolehlivé a známé kytarové veřejnosti!
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

U Smrcky to mozna takhle nejde, ale:
1) Smrcka dokaze na prani dva 10V vystupy spojit, uz jsem to tu psal
2) Nektere drazsi zdroje jsou galvanicky oddelene a presto u nich lze vystupy spojovat na 18V.
Somnus Aeternus
duri

Příspěvek od duri »

Wohma píše:2) Nektere drazsi zdroje jsou galvanicky oddelene a presto u nich lze vystupy spojovat na 18V.
Jo, ale jak píšeš, dražší - a to i trojnásobně co Smrčkaeffects...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Latam píše:NZládne treba power jack od carl martin utáhnout 4 efekty?
Ano.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Díky moc, nakonec už mám na cestě 4*10 smrčku za 650,- což je zhruba cena power jacku. Časem, až budu potřebovat, koupím bud druhý 4*10 nebo ho vyměním za 8*10. MXR zatím budu napájet origo zdrojem, snad s tím nebudu mít problémy.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“