Zdravím a prosím zkušenější kolegy o radu...
Po cca 2 měsících hrání (na akustiku) jsem přišel na zásadní chybu - levou ruku držím špatně. Prostě to držím jak klacek, krk mám celý v dlani...

Ze začátku mi to nepřišlo a radost nad 3-4 akordy, které v pohodě šly uhmátnout, nepřipouštěla pochybnosti... Když jsem ale teď začal zjišťovat, proč mi nejdou barré, proč je levá pomalá, proč s malíčkem skoro nic nesvedu atd., zjistil jsem po pátrání (i tady na fóru), že levá je prostě špatně...
A teď dotaz - nemáte nějaký trik, jak se to přeučit? Tedy kromě "cvičit, cvičit, cvičit"...

Když to teď zkouším držet správně - aby se o krk opíral jen palec, mám tu ruku hrozně nejistou... Špatně trefuju struny, krk mi utíká atd. Je to podobný pocit, jako kdybych zkoušel psát, ale ruku neměl položenou na papíře, ale visící ve vzduchu...
Zároveň se tímto omlouvám kolegům, kteří tu na fóru opakovaně nabádali k opatrnosti, neb odnaučovat se zlozvyk je horší než se to učit od začátku správně... Nedbal jsem jejich rad a včas se nezajímal, zda to držím správně... A teď to mám...

Díky moc.