Baskytara pro ženu - lehká s kratším krkem?
Pravidla fóra
Re: Baskytara pro ženu - lehká s kratším krkem?
Kratký krk... taky uzoučký....
http://kytary.cz/ibanez-gsr-180/HN082557/
do začátku booohaťe stačí....
Nevymýšlel bych nějaké 5 strunky čí různé tvary..... Tahle seděla i mojí holce:) a hlavne vaha 3,4Kg
http://kytary.cz/ibanez-gsr-180/HN082557/
do začátku booohaťe stačí....
Nevymýšlel bych nějaké 5 strunky čí různé tvary..... Tahle seděla i mojí holce:) a hlavne vaha 3,4Kg
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
a co takto Fender mustang alebo jaguar??? mensie uz ma nenapada...
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
Yamaha TRB6
-
BUDAJ-31
pozry sa po Jazz basoch,to su najtensie na ktore som kedy hral (Fender,Squier)
BUDAJ-31 píše:pozry sa po Jazz basoch,to su najtensie na ktore som kedy hral (Fender,Squier)
Budaj ty vobec citas co sa pise v celej teme, ci len pises aby si nieco napisal???
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
Yamaha TRB6
-
BUDAJ-31
ja to citam,vsak on sa pita po enjakej base s kratkym/uzkym krkom tak ma napadol jazz bass,je kratky (19 prazcovy) a uzky krk (zatal najuzsie krky na ktorych som hraval)
Objednali jsme tu Ibanez GSRM20, pak dám vědět, jestli to byl dobrý nápad
. Tu černou Ibanez GSR jsem si potěžkal v obchodě, ta je fakt lehoučká, tak snad červená GSRM bude vážit stejně. Mně by ta černá stačila, ale holt ženská má na nástroj trochu jiné požadavky, co se týče designu
.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Ibanezka dorazila. Nechci přehánět, přeci jen je to basa za 200 eur, takže žádná špička, ale je tak malá, že jsem si původně myslel, že mi poslali nějaký dětský nástroj. Úžasně lehoučká, krátký krk, pěkně vyvážená, pohodlné hraní, super design, manželka je nadšená. Tak takhle nějak si představuji basu pro ženskou. Zvuk nehodnotím, nejsem basák a nemám pořádně s čím srovnávat, ale na domácí hraní to bude určitě v pohodě.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
tyjo... jako měl jsem doma Cort C5H a Squiera JB a taky jsem je tak porovnával ale až takový rozdíl to myslím nebyl... tyjo to bych neřek...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hele, jakou to má menzuru? To působí skoro až klasickými "kytarovými" rozměry...Mira7 píše:Ibanezka dorazila. Nechci přehánět, přeci jen je to basa za 200 eur, takže žádná špička, ale je tak malá, že jsem si původně myslel, že mi poslali nějaký dětský nástroj. Úžasně lehoučká, krátký krk, pěkně vyvážená, pohodlné hraní, super design, manželka je nadšená. Tak takhle nějak si představuji basu pro ženskou. Zvuk nehodnotím, nejsem basák a nemám pořádně s čím srovnávat, ale na domácí hraní to bude určitě v pohodě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hm, a co to je menzura? Tady píšou, že 28,6.Nero píše:Hele, jakou to má menzuru? To působí skoro až klasickými "kytarovými" rozměry...
.....toto bude detská menzúra, lebo aj shortscale je 30".....Mira7 píše:Hm, a co to je menzura? Tady píšou, že 28,6.Nero píše:Hele, jakou to má menzuru? To působí skoro až klasickými "kytarovými" rozměry...
Tak tady nepíšou, že by to bylo pro děti, ale že je to pro menší lidi. Každopádně hraje se na to parádně a jestli ten zvuk není úplně super, stejně nepoznáme
. Jo a už jsem teda zjistil pečlivým měřením, že menzura je vzdálenost nultého pražce od kobylky, hurá!
- ...EDGE...
Technicky, jaky je rozdil?Mira7 píše:Tak tady nepíšou, že by to bylo pro děti, ale že je to pro menší lidi.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mira7 píše:Tak tady nepíšou, že by to bylo pro děti, ale že je to pro menší lidi. Každopádně hraje se na to parádně a jestli ten zvuk není úplně super, stejně nepoznáme. Jo a už jsem teda zjistil pečlivým měřením, že menzura je vzdálenost nultého pražce od kobylky, hurá!
Aneb délka aktivně se chvějící struny
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008