Baskytara pro ženu - lehká s kratším krkem?

Precission, Jazz, Modern, ...
Dr.Stein

Re: Baskytara pro ženu - lehká s kratším krkem?

Příspěvek od Dr.Stein »

Kratký krk... taky uzoučký....

http://kytary.cz/ibanez-gsr-180/HN082557/

do začátku booohaťe stačí....

Nevymýšlel bych nějaké 5 strunky čí různé tvary..... Tahle seděla i mojí holce:) a hlavne vaha 3,4Kg
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Candymann

Příspěvek od Candymann »

a co takto Fender mustang alebo jaguar??? mensie uz ma nenapada...
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

pozry sa po Jazz basoch,to su najtensie na ktore som kedy hral (Fender,Squier)
Candymann

Příspěvek od Candymann »

BUDAJ-31 píše:pozry sa po Jazz basoch,to su najtensie na ktore som kedy hral (Fender,Squier)

Budaj ty vobec citas co sa pise v celej teme, ci len pises aby si nieco napisal???
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja to citam,vsak on sa pita po enjakej base s kratkym/uzkym krkom tak ma napadol jazz bass,je kratky (19 prazcovy) a uzky krk (zatal najuzsie krky na ktorych som hraval)
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Objednali jsme tu Ibanez GSRM20, pak dám vědět, jestli to byl dobrý nápad :) . Tu černou Ibanez GSR jsem si potěžkal v obchodě, ta je fakt lehoučká, tak snad červená GSRM bude vážit stejně. Mně by ta černá stačila, ale holt ženská má na nástroj trochu jiné požadavky, co se týče designu :) .
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Ibanezka dorazila. Nechci přehánět, přeci jen je to basa za 200 eur, takže žádná špička, ale je tak malá, že jsem si původně myslel, že mi poslali nějaký dětský nástroj. Úžasně lehoučká, krátký krk, pěkně vyvážená, pohodlné hraní, super design, manželka je nadšená. Tak takhle nějak si představuji basu pro ženskou. Zvuk nehodnotím, nejsem basák a nemám pořádně s čím srovnávat, ale na domácí hraní to bude určitě v pohodě.
Přílohy
Srovnání se Squierem P-bass
Srovnání se Squierem P-bass
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

tyjo... jako měl jsem doma Cort C5H a Squiera JB a taky jsem je tak porovnával ale až takový rozdíl to myslím nebyl... tyjo to bych neřek...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mira7 píše:Ibanezka dorazila. Nechci přehánět, přeci jen je to basa za 200 eur, takže žádná špička, ale je tak malá, že jsem si původně myslel, že mi poslali nějaký dětský nástroj. Úžasně lehoučká, krátký krk, pěkně vyvážená, pohodlné hraní, super design, manželka je nadšená. Tak takhle nějak si představuji basu pro ženskou. Zvuk nehodnotím, nejsem basák a nemám pořádně s čím srovnávat, ale na domácí hraní to bude určitě v pohodě.
Hele, jakou to má menzuru? To působí skoro až klasickými "kytarovými" rozměry...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Nero píše:Hele, jakou to má menzuru? To působí skoro až klasickými "kytarovými" rozměry...
Hm, a co to je menzura? Tady píšou, že 28,6.

garde

Příspěvek od garde »

Mira7 píše:
Nero píše:Hele, jakou to má menzuru? To působí skoro až klasickými "kytarovými" rozměry...
Hm, a co to je menzura? Tady píšou, že 28,6.
.....toto bude detská menzúra, lebo aj shortscale je 30".....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Tak tady nepíšou, že by to bylo pro děti, ale že je to pro menší lidi. Každopádně hraje se na to parádně a jestli ten zvuk není úplně super, stejně nepoznáme :) . Jo a už jsem teda zjistil pečlivým měřením, že menzura je vzdálenost nultého pražce od kobylky, hurá!

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Mira7 píše:Tak tady nepíšou, že by to bylo pro děti, ale že je to pro menší lidi.
Technicky, jaky je rozdil?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mira7 píše:Tak tady nepíšou, že by to bylo pro děti, ale že je to pro menší lidi. Každopádně hraje se na to parádně a jestli ten zvuk není úplně super, stejně nepoznáme :) . Jo a už jsem teda zjistil pečlivým měřením, že menzura je vzdálenost nultého pražce od kobylky, hurá!

Aneb délka aktivně se chvějící struny :wink: Díky za info, byl jsem línej si to hledat :roll: Rozhodně ten nástroj vypadá zajímavě a jestli to i nějak slušně hraje, tak proč ne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“