Bummer píše:Překvapivě s kytarou posazenou mezi nohama mě něco takovýho ani trápit nemůže. Nechápu, že tak nehraje víc lidí. Má to spoustu pozitiv.
Souhlasím...
woro90 píše:To vypadá jako by každému byla kytara předurčena, že se rodíme buď pro stratoidní těla nebo pro LP a (polo)lubovky Já třeba nesnáším když mě zadní horní hrana kytary tlačí do žeber, to samé platí o předloktí na hraně. Prostě mi tam ty hrany vadí a odpustit je jsem schopný jedině akustice nebo něčemu, co je má zaoblené - ne něčemu, co je má ještě zvýrazněné lemovkou.
No jo, tak to vypadá, že já jsem byl zrozen dle kytarového horoskopu v roce PRS ve znamení Mesa Boogie
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Tak tak, Petrucciho přístup je dobrej - já to ještě kombinuju s nohou na nějaké podložce (židle) a kytara o ní opřená. V podstatě mám nastavenej pás tak, že jak vsedě, tak vestoje mám kytaru stejně vysoko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
ve stoje hraju hlavn na elektriku -> nějak se rozehřeju a pak hraju a blbnu hlavní cvičení probíhá přes den nasucho nebo na akustiku obvykle v sedě
mimochodem asi největší blbost co jsem tu čet bylo, že když hraješ jen doma, tak nemusíš cvičit ve stoje
co se týče rozdílu v sedě/ve stoje, tak žádný velký rozdíl nepociťuju... kytaru mívám pověšenou v poměrně rozumné výšce, čili to pro mě zas takový rozdíl není
Blaze vzpomínám na to peklíčko, když sme pouličně hráli na španělky bez popruhu a ve stoje.
Jinak do pozic cvičení určitě zařadit polohu na zádech s rotací po zemi... pak to člověka tolik nepřekvapí, když na něj při sóle přijde kravící nálada
Když si najdeš taby (noty) tak je lepší se v sedě to naučit tak nějak zahrát. Líp vidíš na struny a je to pohodlnější, tak se líp učíš. No a když už to docela zahraješ je lepší ve stoje, protože koneckonců tak budeš skutečně hrát.
V sede hraju tezky pisnicky a nebo kdyz cvicim nebo jsem linej.Jinak vzdy ve stoje.Jednak takhle hraju s kapelou a za druhy vzdycky si to vic uziju ve stoje.Navic si procvicim pohyby. Doporucuju potom vecer behat
No ak som do ruky chytil prvý krát gitaru tak som mesiac hral stále len v sede. (Nemal som popruh tak preto ). No potom som skúsil v stoji a nejako mi to nešlo, tak som si dal popruh skoro ako Jazzmani, že som mal gitaru pomaly až na hrudi No ako čas plynul, nasťahovali sme sa s kapelou do skúšobne a tam som hral len v stoji. Popruuh som si dával stále nižšie a nižšie a teraz ho mam skoro až na kolenách a hraje sa mi tak maximálne pohodlne. A keď hrajem v sede tak mi je to už skôr také neprirodzené
S trémou moc velkej problém nemám, mě snad i baví hrát takhle "před někým" .. Ale největší vliv na to mělo asi to, že bylo kolem 9°C a já jsem navíc docela zvyklej hrát v sedě ..
bazdesh píše:já jsem navíc docela zvyklej hrát v sedě ..
Tohle nepodceňovat a trénovat i doma aspoň občas vestoje! Může to být docela velký rozdíl.
+1 !
Ja hraju jenom ve stoje. Uplne vzdycky. Ja zas nejsem zvykly sedet Nejlip hraju ve stoje. Uz od zacatku mi proste prislo, ze stat u toho proste k hrani na kytaru patri. Clovek si aji zvykne na to se pri hrani trochu pohybovat, coz nekdy vidim, ze lidem na stage dela problemy a pak vypadaji jak zkoprneli. Ja se vetsinou nejak klatim ze strany na stranu minimalne Necham se unaset balancem a soustredim se na hrani, hahh (samozrejme trochu zvelicuju, ale sranda musi byt)
Navic hrani na kytaru je pro me prozitek, a ten prozivam celym telem! Ruzne postoje, kdyz tam sazim nejake kila a tak. Nic extremniho, ale proste si to bez toho nedokazu predstavit
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
To ti docela závidím, já ve stoje uhraju tak 60% toho, co v sedě, Nejde mi "zalomit" levačku tak, aby se mi hrálo pohodlně a do minuty mám předloktí jak šutr, zvlášť pokud hraju sled barré. To samé pravačka, při rychlejším palmmutingu zatuhne. Ale už jsem se s tím nějak srovnal, holt mi není dvacet a když si na kytaru vyškrábu v sumě 4-5 hodin týdně, tak jsem šťasný jak blecha. Naštěstí jsou v životě i jiné radosti
Demilich píše:Uz od zacatku mi proste prislo, ze stat u toho proste k hrani na kytaru patri. Clovek si aji zvykne na to se pri hrani trochu pohybovat, coz nekdy vidim, ze lidem na stage dela problemy a pak vypadaji jak zkoprneli. Ja se vetsinou nejak klatim ze strany na stranu
Teď jsem si představil klasického kytaristu jak hraje ve stoje a "klátí se ze strany na stranu" a prsknul jsem smíchy.
Je to především o tom co a na co hraješ. Já když cvičím jen v sedě, tak mám potom problém hrát na pódiu ve stoje.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com