Cvičení a hraní ve stoje X v sedě

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: cvičení ve stoje X v sedě

Příspěvek od Nero »

Bummer píše:Překvapivě s kytarou posazenou mezi nohama mě něco takovýho ani trápit nemůže. Nechápu, že tak nehraje víc lidí. Má to spoustu pozitiv.
Souhlasím...
woro90 píše:To vypadá jako by každému byla kytara předurčena, že se rodíme buď pro stratoidní těla nebo pro LP a (polo)lubovky :lol: Já třeba nesnáším když mě zadní horní hrana kytary tlačí do žeber, to samé platí o předloktí na hraně. Prostě mi tam ty hrany vadí a odpustit je jsem schopný jedině akustice nebo něčemu, co je má zaoblené - ne něčemu, co je má ještě zvýrazněné lemovkou.
No jo, tak to vypadá, že já jsem byl zrozen dle kytarového horoskopu v roce PRS ve znamení Mesa Boogie :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Nero píše:No jo, tak to vypadá, že já jsem byl zrozen dle kytarového horoskopu v roce PRS ve znamení Mesa Boogie :mrgreen:
Já v roce Les Paul ve znamení Marshall ...

Jinak poslední dobou sem tuto otázku vyřešil asi tak jako Petrucci, dal sem si kytaru celkem vysoko a v podstatě je jedno jak cvičím
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak tak, Petrucciho přístup je dobrej - já to ještě kombinuju s nohou na nějaké podložce (židle) a kytara o ní opřená. V podstatě mám nastavenej pás tak, že jak vsedě, tak vestoje mám kytaru stejně vysoko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ve stoje hraju hlavn na elektriku -> nějak se rozehřeju a pak hraju a blbnu :-) hlavní cvičení probíhá přes den nasucho nebo na akustiku obvykle v sedě

mimochodem asi největší blbost co jsem tu čet bylo, že když hraješ jen doma, tak nemusíš cvičit ve stoje

co se týče rozdílu v sedě/ve stoje, tak žádný velký rozdíl nepociťuju... kytaru mívám pověšenou v poměrně rozumné výšce, čili to pro mě zas takový rozdíl není
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ja mam kytaru zavesenou jak Tom Morello, takze je uplne jedno zda sedim nebo stojim. :)
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

mam kytaru v rozumné výšce, takže doma cvičim pouze v sedě a když si pak stoupnu tak to není větší rozdíl :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Je pravda, že když mám něco nacvičené vsedě, tak ve stoje si musím chvíli zvykat. Ale většinou se to dá zvládnout, pokud kytara není moc nízko.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Blaze vzpomínám na to peklíčko, když sme pouličně hráli na španělky bez popruhu a ve stoje.
Jinak do pozic cvičení určitě zařadit polohu na zádech s rotací po zemi... pak to člověka tolik nepřekvapí, když na něj při sóle přijde kravící nálada :-D
182

Příspěvek od 182 »

Když si najdeš taby (noty) tak je lepší se v sedě to naučit tak nějak zahrát. Líp vidíš na struny a je to pohodlnější, tak se líp učíš. No a když už to docela zahraješ je lepší ve stoje, protože koneckonců tak budeš skutečně hrát.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Obrázek
a nebo koneckonců........... neskutečně v sedě.
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Já já už jsme už dávno dostal do fáze kdy je mi jedno jestli to je v sedě nebo ve stoje, dokonce už radši ve stoje.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

taky radsi hraju ve stoje, uz jsem zvykly mit ruku nize, v sede mi to zacina pripadat divne:D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

V sede hraju tezky pisnicky a nebo kdyz cvicim nebo jsem linej.Jinak vzdy ve stoje.Jednak takhle hraju s kapelou a za druhy vzdycky si to vic uziju ve stoje.Navic si procvicim pohyby.
Doporucuju potom vecer behat :P
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Já cvičim na akustiku v sedě a na elektriku ve stoje. Kytaru mam vysoko zhruba jako Vai na týhle fotce (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ve-Vai.jpg)
Dark Axel píše:co se týče rozdílu v sedě/ve stoje, tak žádný velký rozdíl nepociťuju
Ani když jsi cvičil v začátcích? Já si pamatuju, že jsem ze začátku 3 měsíce hrál jenom v sedě a pak se mi ve stoje nehrálo moc dobře.. :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
jarji

Příspěvek od jarji »

No ak som do ruky chytil prvý krát gitaru tak som mesiac hral stále len v sede. (Nemal som popruh tak preto :lol: :lol: ). No potom som skúsil v stoji a nejako mi to nešlo, tak som si dal popruh skoro ako Jazzmani, že som mal gitaru pomaly až na hrudi :D No ako čas plynul, nasťahovali sme sa s kapelou do skúšobne a tam som hral len v stoji. Popruuh som si dával stále nižšie a nižšie a teraz ho mam skoro až na kolenách a hraje sa mi tak maximálne pohodlne. A keď hrajem v sede tak mi je to už skôr také neprirodzené :D
Carpe Diem
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Re: Co vás v momentální době zklamalo, popřípadě naštvalo

Příspěvek od bazdesh »

S trémou moc velkej problém nemám, mě snad i baví hrát takhle "před někým" :D .. Ale největší vliv na to mělo asi to, že bylo kolem 9°C a já jsem navíc docela zvyklej hrát v sedě ..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

bazdesh píše:já jsem navíc docela zvyklej hrát v sedě ..
Tohle nepodceňovat a trénovat i doma aspoň občas vestoje! Může to být docela velký rozdíl.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Wohma píše:
bazdesh píše:já jsem navíc docela zvyklej hrát v sedě ..
Tohle nepodceňovat a trénovat i doma aspoň občas vestoje! Může to být docela velký rozdíl.
+1 !

Ja hraju jenom ve stoje. Uplne vzdycky. Ja zas nejsem zvykly sedet :) Nejlip hraju ve stoje. Uz od zacatku mi proste prislo, ze stat u toho proste k hrani na kytaru patri. Clovek si aji zvykne na to se pri hrani trochu pohybovat, coz nekdy vidim, ze lidem na stage dela problemy a pak vypadaji jak zkoprneli. Ja se vetsinou nejak klatim ze strany na stranu minimalne :lol: Necham se unaset balancem a soustredim se na hrani, hahh (samozrejme trochu zvelicuju, ale sranda musi byt)
Navic hrani na kytaru je pro me prozitek, a ten prozivam celym telem! Ruzne postoje, kdyz tam sazim nejake kila a tak. Nic extremniho, ale proste si to bez toho nedokazu predstavit :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

To ti docela závidím, já ve stoje uhraju tak 60% toho, co v sedě, Nejde mi "zalomit" levačku tak, aby se mi hrálo pohodlně a do minuty mám předloktí jak šutr, zvlášť pokud hraju sled barré. To samé pravačka, při rychlejším palmmutingu zatuhne. Ale už jsem se s tím nějak srovnal, holt mi není dvacet a když si na kytaru vyškrábu v sumě 4-5 hodin týdně, tak jsem šťasný jak blecha. Naštěstí jsou v životě i jiné radosti ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Demilich píše:Uz od zacatku mi proste prislo, ze stat u toho proste k hrani na kytaru patri. Clovek si aji zvykne na to se pri hrani trochu pohybovat, coz nekdy vidim, ze lidem na stage dela problemy a pak vypadaji jak zkoprneli. Ja se vetsinou nejak klatim ze strany na stranu
Teď jsem si představil klasického kytaristu jak hraje ve stoje a "klátí se ze strany na stranu" a prsknul jsem smíchy.
Obrázek

Je to především o tom co a na co hraješ. Já když cvičím jen v sedě, tak mám potom problém hrát na pódiu ve stoje.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“