Akustika vs elektroakustika
Pravidla fóra
- ...EDGE...
Re: Akustika vs elektroakustika
Tak fyzikalne bys mozna ani nepoznal rozdil Mezi Martinkou a Staggem, ale je tam 
Ale poznal. Spektrum, průběh attacku a decaye, vyváženost složek spektra. Nezavrhuj fyziku než přijdeš na to, k čemu je dobrá, myslíš že třeba P-90 spadla z nebe, nebo na to někdo přišel náhodou? A že se zesilovače nebo repráky navrhují od oka? Nebo že se nové typy akustických nástrojů navrhují metodou pokus-omyl? To, co slyšíš uchem, je možné i zakreslit, jen je nutné disponovat určitými znalostmi a představivostí, abys věděl, co která čára, bod či barva v grafu znamená. Strat je čistě strojařská záležitost....EDGE... píše:Tak fyzikalne bys mozna ani nepoznal rozdil Mezi Martinkou a Staggem, ale je tam
Struny skrz tělo vs. skrz mohutný kus železa na povrchu dávají smysl, důvodem pro používání strun skrz tělo je omezení tlumení vzniklého rozechvíváním kobylky, což u basovek nehrozí, kobylky jsou vesměs mohutné, tuhé a pevně přišroubované. Ale u kytary s ToM bych rozdíl čekal.
U strata je ten rozdíl velmi dobře popsaný a je dobře slyšet, rozdíl je hlavně v rychlém utlumení basů s kobylkou ve vzduchu, že? Moje Žlutá má ten lehký blok, takže je to u ní krásně poznat. Nicméně stejně hraju s tremolem ve vzduchu, používám ho jako dvojzvratné a mám radši ten kovovější zvuk s výraznějším attackem.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
To si fakt myslíš? Tak to moc nemyslíš....EDGE... píše:Tak fyzikalne bys mozna ani nepoznal rozdil Mezi Martinkou a Staggem, ale je tam
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- ...EDGE...
Omlouvam se za prehnane vyroky, jen jsem chtel rict, ze hudba se neda merit na nejakem něco-skopu, musi se citit, a pocitove mi sedely mnohem vic plne tela.
Myslím, že to máme stejně. Mně taky kytary s výkrojem moc nesedí, jako by jim něco chybělo ( asi kus korpusu, ne ?
)
ale některé typy ( třeba gypsy modely apod.) jsou konstruovány už s výkrojem a tam mi to nevadí.
U jazzových kytar se mi líbí typy s výkrojem i bez, ale Charlie Christian, než chudák umřel na tuberu, měl ES 125 a ta výkroj neměla, tak s ním držím basu.
ale některé typy ( třeba gypsy modely apod.) jsou konstruovány už s výkrojem a tam mi to nevadí.
U jazzových kytar se mi líbí typy s výkrojem i bez, ale Charlie Christian, než chudák umřel na tuberu, měl ES 125 a ta výkroj neměla, tak s ním držím basu.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- ...EDGE...
Tak nektere kytary se proste ani bez cutawaye nedelaji (nepocitaje elektriky) a tam je to prirozene a jsou delane tak aby se na ne hralo co nejlip s vyrezem, u nekterych akustik mi prisel vylozene jakoby proste...neprirozeny a zvlastni.