Rozdil je hodne velkej. V low gain vstupu to ma charakter spis trosku jako rectifier, takovej hodnejsi zvuk, vic uhlazenej. V hi gain je to plnejsi, vic protornejsi, hodne chlupaty (v dobrym). Porovnaval sem EMG 81 s Gibson 498T a nevidel sem zadnej podstatnej rozdil v urovni zkresleni na higain vstupu.pigdestroyer píše:divam se ze mas aktivy, to bys mohl prasknout aji do low gainu, myslim ze rozdil tam nebude skoro vubec a vazbeni vyrazne omezis .. jinac gratuluju..
To je jako kdyz lidi rikaji, ze 2ch Dual Rectifier ma lepsi zvuk nez 3ch Dual Rectifier. Je to subjektivni, lidi maj tendence tihnout k tomu ze co je stary je lepsi a novy sou smelo. Spoje sou stejny, elektronky sou stejny. Na 6505 mas od vyroby nastavenej bias na 72W, mozna to driv u 5150 bylo jiny, jinej podstatnej rozdil by tam podle vseho byt nemel.Wohma píše:Melo by to byt to same, i kdyz se rika, ze puvodni 5150 maji lepsi zvuk.
A co se tyce tech boxu, muzu prispet trochou moudra. Zkousel jsem jich s 6505 uz celkem dost.
Ja mam Framus 412 s V30, je to vybornej box za slusny prachy, ma velkej tlak, pevny spodky. Mozna bych ted s postupem doby ocenil jeste o trosku hladsi zvuk ve vyskach jako M/B.
VHT Big Bottom s Eminence P50 mel hodne peknou barvu zvuku, ale zadny uzasny koule.
M/B Rectifier cab s V30 je absolutne spickovej, ale hodne drahej. Co se rika neni prehnany - je srozumitelnej, prijemnej pro usi ve vsech frekvencich, neskutecne hutnej.
Pak jsem hral na nakej Randall s V30 a to bylo ne spatny, ne uzasny, nak mi popravde v pameti nezustal.
ENGL 412 s V30 bylo pro me obrovsky zklamani, strasne hrubej neucesanej zvuk, neprijemnej pro usi. Z druhy strany mel celkem silny basy.
1960V je celkem nuda, moc urvanej a plochej, malo pevnej v basech, na opravdu tvrdou hudbu nestastna volba, zase patri mezi nejlevnejsi znackovy s V30.
Urcite bych zkusil Orange, mel by bejt skoro stejnej jako mesa boxy a stoji "jen" 21 litru, da se sehnat i v neotravny sedycerny barve
Pokud ma nekdo zkusenost s nejakym jinym boxem, byl bych rad kdyby se podelil.