PEAVEY 5150 / 6505

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
wavegb

Re:

Příspěvek od wavegb »

pigdestroyer píše:divam se ze mas aktivy, to bys mohl prasknout aji do low gainu, myslim ze rozdil tam nebude skoro vubec a vazbeni vyrazne omezis .. jinac gratuluju.. :)
Rozdil je hodne velkej. V low gain vstupu to ma charakter spis trosku jako rectifier, takovej hodnejsi zvuk, vic uhlazenej. V hi gain je to plnejsi, vic protornejsi, hodne chlupaty (v dobrym). Porovnaval sem EMG 81 s Gibson 498T a nevidel sem zadnej podstatnej rozdil v urovni zkresleni na higain vstupu.
Wohma píše:Melo by to byt to same, i kdyz se rika, ze puvodni 5150 maji lepsi zvuk.
To je jako kdyz lidi rikaji, ze 2ch Dual Rectifier ma lepsi zvuk nez 3ch Dual Rectifier. Je to subjektivni, lidi maj tendence tihnout k tomu ze co je stary je lepsi a novy sou smelo. Spoje sou stejny, elektronky sou stejny. Na 6505 mas od vyroby nastavenej bias na 72W, mozna to driv u 5150 bylo jiny, jinej podstatnej rozdil by tam podle vseho byt nemel.

A co se tyce tech boxu, muzu prispet trochou moudra. Zkousel jsem jich s 6505 uz celkem dost.

Ja mam Framus 412 s V30, je to vybornej box za slusny prachy, ma velkej tlak, pevny spodky. Mozna bych ted s postupem doby ocenil jeste o trosku hladsi zvuk ve vyskach jako M/B.
VHT Big Bottom s Eminence P50 mel hodne peknou barvu zvuku, ale zadny uzasny koule.
M/B Rectifier cab s V30 je absolutne spickovej, ale hodne drahej. Co se rika neni prehnany - je srozumitelnej, prijemnej pro usi ve vsech frekvencich, neskutecne hutnej.
Pak jsem hral na nakej Randall s V30 a to bylo ne spatny, ne uzasny, nak mi popravde v pameti nezustal.
ENGL 412 s V30 bylo pro me obrovsky zklamani, strasne hrubej neucesanej zvuk, neprijemnej pro usi. Z druhy strany mel celkem silny basy.
1960V je celkem nuda, moc urvanej a plochej, malo pevnej v basech, na opravdu tvrdou hudbu nestastna volba, zase patri mezi nejlevnejsi znackovy s V30.
Urcite bych zkusil Orange, mel by bejt skoro stejnej jako mesa boxy a stoji "jen" 21 litru, da se sehnat i v neotravny sedycerny barve :-)

Pokud ma nekdo zkusenost s nejakym jinym boxem, byl bych rad kdyby se podelil.
Gibson LP Studio '07, Peavey 6505, Framus Dragon 412
DirX

Re: PEAVEY 5150

Příspěvek od DirX »

Hardbox s V30-překrásná barva zvuku, jak otevřený tak polootevřené varianty boxu hrajou krásně, hutnost naprosto dostačující, já si vybral polotevřenou neltačí tolik ale o to je to konkrétnější. domluv se s borcema h Hardboxteamu a určitě se z toho potentíš jako já....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Flyingpick

Příspěvek od Flyingpick »

Kytara Gibson Flying, box MB 2x12 Roadking.... s V30 a C90 luxusni vyrovnanej zvoucek, naproste pohlazeni duse..(presel jsem z 1960AV) .

Po pripojeni se samotnou C90 jsem prozatim nezazil vetsi masakr( Machine Head:)) , neuveritlnej tlak a charakter zvuku(memu uchu), nemuzu si pomoct, ale V30 je oproti C90 chudej pribuznej...
paget

Příspěvek od paget »

Flyingpick píše:Kytara Gibson Flying, box MB 2x12 Roadking.... s V30 a C90 luxusni vyrovnanej zvoucek, naproste pohlazeni duse..(presel jsem z 1960AV) .

Po pripojeni se samotnou C90 jsem prozatim nezazil vetsi masakr( Machine Head:)) , neuveritlnej tlak a charakter zvuku(memu uchu), nemuzu si pomoct, ale V30 je oproti C90 chudej pribuznej...

machine head pouziva marshall cabs BV 1960 s reprakmi G12 Vintage
Flyingpick

Příspěvek od Flyingpick »

machine head pouziva marshall cabs BV 1960 s reprakmi G12 Vintage[/quote]

nepsal jsem, ze pouzivaji MB, jen ze ten zvuk je tomu docela podobnej..
no a dle me urcite nehraji na 1960, mozna to maji vystaveny na podiu, ale kdo vi jak to je.
innerself

nastavení 5150 až po 6534+

Příspěvek od innerself »

Tak nějak jsem koukal, že hodně lidí tu vlastní peavey 5150 až třeba po 6534 plus.A napadlo mě se podělit o moje nastavení na thrash hardcore zvuk ala exodus :D s mojí 5150.A taky by mě zajímalo na jaký styly používáte nastavení svojeho aparátu vy ostatní.Někde co jsem našel na netu nějaký nastavení, tak bylo prostě jak na rock n roll což mi přijde škoda nevyužít všeho co 5150 umí. Další žádný okecávání zde je moje nastavení:
Peavey 5150
Input: high gain
channel: lead
pre gain: 10 (pro thrash/hardcore zvuk to musí bejt napálený prostě, nemůžu si pomoc :D )
low: 10
mid: 0
high: 5
post gain: 2-3 (na dvojce už to solidně trhá uši, ale náš bubeník do toho fakt fláká :D )
resonance: 10
presence: 10

je fakt že nemam bednu s V30 na kterou si šetřim ale určitě si jí za čas koupim a to se taky změní nastavení
Naposledy upravil(a) innerself dne 22.05.2013 9:51, celkem upraveno 2 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Už chápu, proč ti všechny nastavení přišly jak na rock'n'roll. :D Ty musíš hrát s nějakejma stařičkejma AlNiCo lipstickama, jinak nechápu, jak bys mohl použít tolik gainu. A ještě ty středy na nule... Asi tě brzy čeká vystřízlivění.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Bummer píše:Už chápu, proč ti všechny nastavení přišly jak na rock'n'roll. :D Ty musíš hrát s nějakejma stařičkejma AlNiCo lipstickama, jinak nechápu, jak bys mohl použít tolik gainu. A ještě ty středy na nule... Asi tě brzy čeká vystřízlivění.
+1 :lol:

Proboha co mas za kytaru a box?
Tohle nastaveni bych teda nikdy nechtel slyset radeji, musi to rvat usi vyskama, presence a resonance na 10 jo, s basama na plno? Magor :lol: To kdybych dal se svojim gearem, tak repraky vyleti ze zavesu, jak by je ta basova vlna doslva vykopla... Gain na 10 to same, hahhh

Ja mival lead kanal na death metal u svoji 6505+ cca takto:
pre (gain): 6.5 (vic nez 7 jsem nikdy nemel)
basy: 4-5
stredy: 5-6
vysky: 6
post (volume): 3 ve zkusebne, nad 2 na koncikach
presence: 1-2 !!! (zcela stacilo)
resonance: 6.5 (tak akorat aby to primerene pumpovalo ale bylo konkretni)

S kytarou Schecter, 7 strun, EMG707 a boxem Orange PPC 412 (4*V30)

Hral jsem na celkem rovny ekvalizer jak to vypada. Ale kdo vi jak 6505+ funguje, ten vi, ze toho ten eq zas tolik neovlivnuje :D dulezitejsi je presence a resonance, kytara a ruce!!!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Demilich píše:
Bummer píše:Už chápu, proč ti všechny nastavení přišly jak na rock'n'roll. :D Ty musíš hrát s nějakejma stařičkejma AlNiCo lipstickama, jinak nechápu, jak bys mohl použít tolik gainu. A ještě ty středy na nule... Asi tě brzy čeká vystřízlivění.
+1 :lol:

Proboha co mas za kytaru a box?
Tohle nastaveni bych teda nikdy nechtel slyset radeji, musi to rvat usi vyskama, presence a resonance na 10 jo, s basama na plno? Magor :lol: To kdybych dal se svojim gearem, tak repraky vyleti ze zavesu, jak by je ta basova vlna doslva vykopla... Gain na 10 to same, hahhh

Ja mival lead kanal na death metal u svoji 6505+ cca takto:
pre (gain): 6.5 (vic nez 7 jsem nikdy nemel)
basy: 4-5
stredy: 5-6
vysky: 6
post (volume): 3 ve zkusebne, nad 2 na koncikach
presence: 1-2 !!! (zcela stacilo)
resonance: 6.5 (tak akorat aby to primerene pumpovalo ale bylo konkretni)

S kytarou Schecter, 7 strun, EMG707 a boxem Orange PPC 412 (4*V30)

Hral jsem na celkem rovny ekvalizer jak to vypada. Ale kdo vi jak 6505+ funguje, ten vi, ze toho ten eq zas tolik neovlivnuje :D dulezitejsi je presence a resonance, kytara a ruce!!!
jak řikám nemam v30. ale prostě kytara musí řezat totálka bejt nabasovaná a zároven řezavá. S lepšíma reprákama je určitě stoprocentní že to budu muset ubrat. zatim mam line 6 cabinet ten co dělaj bez v 30 ten klasickej. repráky tam sou custom od celestion takže vlastně se nedozvíš co to je :D a co teda s tim tvym nastavenim jedeš za styl když už ne death ?

jinak mam bc riche warlcoka a druhej kejtrák má gibsona expolorera za nějakejch 25 tisíc. a muj rich hraje víc agresivnějš. Má struny skrz tělo. to dřív neměli bc riche moc a od tý doby co to má ta věčina si myslim že šel i zvuk docela nahoru co se týče kvality. no nevadí. dál kecat nebudu ale zvuk kytary si představuju nějak takle http://www.youtube.com/watch?v=5BrH2Yc3yhs
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.05.2013 10:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, totálka :)
závan minulosti na UG akcích, na podiu "zvučí" samotný kytarista, a neni vubec rozumet co hraje.
Po pridani zbytku kapely to je teprv nabasovaná řezanice.

BR00TALZZZ \m/ :twisted: \m/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

pro tajty styly potřebuješ prostě pilu. Chápu těm co se tenhle zvuk nelíbí a řikaj jak zní všechno stejně a vůbec tomu nerozumí. Pro mě je prostě takovej zvuk číslo jedna a nic tak neumí zkreslovat za tu cenu jako peavey. jinak když tu byla zmínka o death metalu tak se mi líbí zvuk těchle němců-Ty maj taky mohotnej zvuk kytary a řezavej taky http://www.youtube.com/watch?v=wQnevGeO_W8
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Uvědom si, že kytara je středový nástroj. Řekni mi, k čemu bys chtěl V30, když to je střeďák jak prase a ty evidentně o středy nestojíš. Největší pila je naopak peak na středech od cca 1 do 3 kHz. Basy dělá basa! Nemůžeš se ve svým zvuku orientovat podle hotový nahrávky kompletní kapely s kytarama ve stereu!

Když ti pozice středů u 5150 nevyhovuje, pořídil sis špatný aparát.

EDIT: Umazán zcela evidentní blábol. Ale na věci to nic nemění. :)
Naposledy upravil(a) Bummer dne 23.05.2013 22:02, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

innerself píše: Chápu těm co se tenhle zvuk nelíbí ...a vůbec tomu nerozumí.
thumbs up!

PS: Akorat si myslet, ze tady nekoho o svoji pravde presvedcis u zesilovace (ktery ma nejvic gainstages ze vsech modernich higainovych aparatu) - s gainem naplno, podporenou nekompromisnim V-stylem EQ a tresnickou na dorte v podobe maximalni presence a resonance...... je hodne odvazne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
frytol

Příspěvek od frytol »

Bummer píše:Ale ti stoprocentně nemají ekvalizér do V. Uvědom si, že kytara je středový nástroj. Řekni mi, k čemu bys chtěl V30, když to je střeďák jak prase a ty evidentně o středy nestojíš. Největší pila je naopak peak na středech od cca 1 do 3 kHz. Basy dělá basa! Nemůžeš se ve svým zvuku orientovat podle hotový nahrávky kompletní kapely s kytarama ve stereu!

Hele já mam 6505 nějakej pátek a od toho co tady čtu to dost teda tavim. :D gain 4-5, všechno mezi 6-7, presence 8 a resonance 7. Samozřejmě post gain jak to pustí klub, ael většinou 2-3. Snímače SD SH-4, SD SH-6, framus v30.
innerself

Příspěvek od innerself »

Bummer píše:Ale ti stoprocentně nemají ekvalizér do V. Uvědom si, že kytara je středový nástroj. Řekni mi, k čemu bys chtěl V30, když to je střeďák jak prase a ty evidentně o středy nestojíš. Největší pila je naopak peak na středech od cca 1 do 3 kHz. Basy dělá basa! Nemůžeš se ve svým zvuku orientovat podle hotový nahrávky kompletní kapely s kytarama ve stereu!

já nevim já z tý 5150 vyloudil zvuk kterej se mi líbí takže to prostě umí hele. a když sem věci tolik novokouřil ztnělo to nějak takle http://www.youtube.com/watch?v=tocEwt4HHOg Prostě žádná agrese zvuku, žádná síla, málo gainu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jen se zeptám: to jsi nastavil při hře s kapelou, nebo když sis hrál sám?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

takový štelung má naprosto všechny předpoklady na pódiový sukces :lol:

-kytara musí být nabasovaná - přesně, na basáky se nemá smysl spoléhat
-bc rich, černá nebo s obrázkem ďábla popř. plameny - ok
-EQ do V - prostě to musí bejt nabasovaný a zaroveň řezavý
-gain na max. - ok

pocit, že přehraješ PA-čko... k nezaplacení :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Hendrek píše:Jen se zeptám: to jsi nastavil při hře s kapelou, nebo když sis hrál sám?
Nejdřív sám, pak sem to doladoval když sme hráli všichni
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A už jsi koncertoval? Někde kde byl zvukař?

innerself

Příspěvek od innerself »

Bummer píše:A už jsi koncertoval? Někde kde byl zvukař?
Už několikrát :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“