na Strahově se mi stala zajímavá příhoda, která mi znovu vnukla nápad postavit si cestovní kombíčko na baterky. Jednou jsme se tak s partou z bloku 6 přiopili a skončili jsme na jednom pokoji s kytarami - s akustikou a s elektrikou píchnutou do jakési doma dělané krabičky, ze které se linul poměrně slušný kravál. Původně to bylo myšleno jako ozvučení k počítači, s asi pětipalcovým reprem, ale ve spojení s kytarou to nebylo špatné. Byl v tom zesík postavený okolo TDA2030 - v jednoduchém zapojení se z toho prý dá vytáhnout nějakých 20W, ale 10W tomu prý svědčí lépe. Tak mě napadlo, že bych jako koncák použil tohle, a krmil to nějakým upraveným efektem, spíše asi něčím měkčím, ačkoli udělat tomu předzes z Fuzz Face by mohla být sranda
Co si o tom myslíte? Je to koncepce vhodná k realizaci? Je to totální kravina a nemůže to fungovat? Za každý ohlas budu rád (snad kromě "postav si Rubyho" - to nechci, půl wattu mi nestačí).
A jaký distortion/overdrive (polovodičový, lampa tam nemůže být kvůli napájení z baterky) byste použili na zkreslený kanál? Jedním z hlavních kritérií by měla být snadná stavba a možnost napájení 12 či 18V.