Jak na dobrý elektroakustický zvuk?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na dobrý elektroakustický zvuk?

Příspěvek od dayslypper »

miraslozil píše:Jinak co se týče té ucpávky,dával jsem si ji do jumba a částečně opravdu omezí zp.vazbu.
A jak utrpí zvuk? :|
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Akusticky utrpí hodně a přes PA vůbec,protože snímač ti bere hlavně struny a něco z vnitřku kytary.Jde o to,aby byl vnitřní prostor kytary pro okolní hluk co nejvíce uzavřený.A jakou máš kytaru?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Někdo tu zmínil Karla Plíhala - ten nyní hraje na koncertech dohromady na 4 aparáty, elektriku má zapojenou do dvou Fenderů 65' deluxe reverbů (ve stereu) a na akustiku do dvou AES kombíček - to je německá špička na akustická komba, jsou pekelně drahý, ale hrajou úžasně. Jenže u něj je ten problém, že jak hraje sám, může se opravdu soustředit na zvuk jednotlivejch kytar.) S elektroakustikou v kapele mám takové zkušenosti, že to nikdy neznělo moc pěkně.( Paradoxně se mi to piezo nejvíc líbilo zapojené v celolampovym kombu, ale zas to není uplně akustika:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

ad Karel Plíhal: díky za info o aparátech, psal jsem správci stránek, jestli by třeba nemohli s Karlem udělat nějakou historii gear a hodit to na stránky. Nápad se líbil, prý připravují větší aktualizaci stránek, tak to tam možná uvidíme. :D

I když taky Karel Plíhal nejen, že hraje sám, ale má snad všechny písně vybrnkávací, což dost mění požadavky na zvuk. Při hraní trsátkem přes všechny struny by ty Fendery už tak vhodné nebyly.

Taky má k hraní patřičně kvalitní nástroje:
Ibanez GB10 - na tu hraje i nyní, a na tom záznamu z koncertu v Telči tam má myslim G&L Comanche.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No byl jsem na dvou jeho posledních koncertech v Praze, Comanche vyměnil za Fendera Telecastera (toho spešl - světlé nebarvené dřevo, nevím jak se ten model přesně jmenuje) a pak jen elektroakustiku:)Střídá to poměrně dost rychle.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
miraslozil

No jo folkaři!Těm je hej!V rockové kapele se nazvučuje elektroakustika mizerně.Čím větší,lepší,tím větší je to horor.
Jazzman
Rádce

jak by to šlo

Příspěvek od Jazzman »

Chceš kvalitní E.A. zvuk? Tak se rozluč s nápadem, že budeš mít jen jednu kytaru a kombo. Kup si Ovation, Godin Acusticaster......... nebo jiný nástroj s úzkým lubem nebo vyfrézovanými komorami, který je stavěný přímo na E.A.zvuk. Akustická komba už vyrábí ve slušné kvalitě skoro všechny tradiční firmy ( Laney,Marshall,Roland ) a je to.

Nebo je tu ještě jedna možnost : kup si španělku od Cremony, drsně na ní narvi kovové Gorčíky, pak sežeň dvě slečny s vlahými hlásky, tesilovými sukněmi a sopránovou zobcovou flétnou. Stoupni si k dynamickému mikrofonu Tesla a pusť se do toho. Šlo to tak 30 let, tak proč ne teď?? Třeba žádný z posluchačů nespáchá sebevraždu. :twisted:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
miraslozil

Mám kytaru typu Godin,měl jsem i Ovation a mám akustické kombo-mám to ve vizitce.
sinuhet

Příspěvek od sinuhet »

Já osobně jedu přes ZOOM AU a musím říct, že jsem spokojen. S dobrou akustikou se dá pouze přes tenhle aparátek udělat dobrej zvuk.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

"Jak na dobrý elektroakustický zvuk?" - Dobré akustické kombo. :D
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Miroslav

Příspěvek od Miroslav »

Mám dobrou zkušenost.Koupil jsem elektroakustiku Fender CD 140 SCE.Je na tom Fishman a ve spojení s akustickým kombem Sienna 30 to hraje skvěle.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Já mám momentálně el. kytaru s piezem. Sám o sobě to je zvuk akustického typu. Ale když k tomu šoupnu simlátor akustické kytary, tak to zní ještě zajímavěji, možná až přeakustizovaně.

Simulátor akustiky + magnetické snímače, nic moc oproti tomu, není to příliš věrné.
"It may change your life forever." Brian May, "I can at least ask you to take a few minutes of your day to watch this impassioned speech." Steven Wilson
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“