Snímač na akustiku
Pravidla fóra
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímač na akustiku
No dlouho. Ono mi pak došlo, že ten snímač je v celku a ne po segmentech, takže chyba bude asi/snad ve strunách. Zrovna jsem si přinesl nové, odpoledne je tam natáhnu.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem natáhnul novou sadu strun (D'Addario EJ26 .11) a je to o něco lepší, nicméně k dokonalosti tomu barco chybí.
- miraslozil
Já si myslím,že je to na reklamaci,pokud je solidní prodejce,tak ti to uznají.Myslím,že Yamaha je solidní.Pozdeji by jsi mohl litovat,že kvůli měsíci bez akustiky jsi to nereklamoval.
Před pár lety jsem se pokusil ozvučit akustiku.Koupil jsem piezo snímač Marris asi 1.300Kč.Největší trauma bylo vyvrtat první díru do nástroje.Pak už to šlo.Kupodivu to hraje velmi slušně.Kytara sama o sobě nic moc.Stála nějakých 2.500Kč.Mám ji dodnes a jsem spokojen.Mám i další nástroj Fender CD 140 SCE ale dost často se k ní vracím a asi už mi zůstane napořád.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Takže závada byla u mě. Při nastavení parametrického ekvalizéru na kytaře směrem k vyšším frekvencím jsou ty spodní opravdu výrazně utlumené. Když jsem se pustil přes PC bedny s vlastním zesilovačem, znělo prakticky vše. To mě ovšem přivedlo na další myšlenku - měl by na elektroakustice smysl kompresor? Vím, že tc electronic ho do natural-G dává, ale kde by našel uplatnění? Napadá mě jedině vybrnkávání trsátkem, pokud ovšem není třeba myslet na dynamiku.
Jednou z výhod akustiky je její zajímavé chování když pracuješ hodně s dynamikou, mění dost i barvu zvuku (pokud na ní nemáš natažené bláto, které tu desku dost nevybudí, nebo lana, která ji přebudí už při lehkém úderu), možná by to mohlo být zajímavé - vyrovnat hlasitost ale hrát si s barvou zvuku. Zase na druhou stranu, hodně toho ovlivní i používání různých rejstříků (sul tasto, sul ponticello), ačkoli charakteristický dřevěný zvuk přebuzené desky se také občas hodí, a nemuselo by to až tolik řvát. Piezo ale nepoužívám, takže nevím, kolik z těch detailů zvuku jde do snímače. Každopádně by kompresor mohl dobře fungovat ve funkci takového pseudosustaineru - delší sustain je jediná věc, která mi na akustice chybí (možná ještě různá echa, ale bez toho se v pohodě obejdu).CzechJoker píše:Takže závada byla u mě. Při nastavení parametrického ekvalizéru na kytaře směrem k vyšším frekvencím jsou ty spodní opravdu výrazně utlumené. Když jsem se pustil přes PC bedny s vlastním zesilovačem, znělo prakticky vše. To mě ovšem přivedlo na další myšlenku - měl by na elektroakustice smysl kompresor? Vím, že tc electronic ho do natural-G dává, ale kde by našel uplatnění? Napadá mě jedině vybrnkávání trsátkem, pokud ovšem není třeba myslet na dynamiku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
O vztahu kompresoru a dynamiky vím. Měl jsem na mysli vyrovnání dynamiky (tedy nestejné síly úderu trsátkem) u vybrnkávání. Nehraji ani klasiku, ani nějaký náročný folk. O tom kompresoru to byla jen taková úvaha.
tak a snímač je hotov
možná časem dodělám Vol, Tone Potenciometry......ale to je už na akustiku zbytečný luxus....

CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Volume až zase takový luxus není, docela se hodí. Budeš to ještě nějak dodělávat? Myslím zalít pryskyřicí ty mezery kolem snímače a nalakovat to lesklým černým lakem? Vypadalo by to líp.
Jinak John Lennon na nějaké kytaře asi volume i tone měl, mám pocit, že tu kytaru dělá Epiphone.
(Tady je: http://kytary.cz/epiphone-ej160-john-lennon/HN075641/)
Jinak John Lennon na nějaké kytaře asi volume i tone měl, mám pocit, že tu kytaru dělá Epiphone.
CzechJoker píše:Volume až zase takový luxus není, docela se hodí. Budeš to ještě nějak dodělávat? Myslím zalít pryskyřicí ty mezery kolem snímače a nalakovat to lesklým černým lakem? Vypadalo by to líp.
Tak něco takového bych z toho časem i udělal....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Je to obyčejný stratovský singláč, tak se na hodnoty poťáků a kondu mrkni do strata, ne?rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
woro90 píše:Je to obyčejný stratovský singláč, tak se na hodnoty poťáků a kondu mrkni do strata, ne?rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
spíš na Esquire ne? (tj tele s jedním snímačem) a vynechám ten přepínač......Až na to budu mít čas, pustím se do toho
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ty poťáky bych nedoporučoval dávat do přední desky = další věc, co Ti sežere kus zvuku, nejlépe někam do lubu, kde nástroj nejméně rezonuje, viz. třeba CA CEC.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.
Teď čekám, až se u nás v hudebninách objeví nějekej levnější humucker (udělám si rozepínání), abych k tomu na rozměr vyřiznul díru. Místa tam mám naštěstí pořád dost.
Teď čekám, až se u nás v hudebninách objeví nějekej levnější humucker (udělám si rozepínání), abych k tomu na rozměr vyřiznul díru. Místa tam mám naštěstí pořád dost.
Atkins píše:Ty poťáky bych nedoporučoval dávat do přední desky = další věc, co Ti sežere kus zvuku, nejlépe někam do lubu, kde nástroj nejméně rezonuje, viz. třeba CA CEC.
co je CA CEC? a co ten Epiphone od lennona? ten to má taky vepředu....ale bude to pěkně nahovno práce protože už jen navrtat díru na JACK a našroubovat ho byl docela masakr.....dělal sem to před pár lety když jsem na kitaru lepil PIEZO a zapomněl jsem na podložky.....ted' se mi to neustále povoluje a ještě sem se nedostal ke spravení (nechce se mi vytahovat struny.....)
Pikus píše:Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.
u nás je jeden humbucker té samé firmy co dělala ten můj singl(je to český noname) a je na něj 70% sleva....pokud bys chtěl určitě se nějak domluvíme.....maj tam i násadky na potenciometry a další k****.....ale díky těm slevám to docela rychle mizi.....mohl bys mi poslat odkaz na nějákou tu záslepku? nevim jak to vypadá
woro90 píše:Je to obyčejný stratovský singláč, tak se na hodnoty poťáků a kondu mrkni do strata, ne?rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
rypnu si
Tady to je http://kytary.cz/planet-waves-tlumitko- ... /HN102841/rudie píše:Pikus píše:Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.
u nás je jeden humbucker té samé firmy co dělala ten můj singl(je to český noname) a je na něj 70% sleva....pokud bys chtěl určitě se nějak domluvíme.....maj tam i násadky na potenciometry a další k****.....ale díky těm slevám to docela rychle mizi.....mohl bys mi poslat odkaz na nějákou tu záslepku? nevim jak to vypadá
jenom, kolik chtějí za jeden ten snímač? Dyštak víc přez SZ.
EDIT: Tady je odkaz na různá zapojení: http://www.rmpickups.cz/schema.html
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Taky to moc nehraje...a co ten Epiphone od lennona?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..