Snímač na akustiku

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímač na akustiku

Příspěvek od CzechJoker »

No dlouho. Ono mi pak došlo, že ten snímač je v celku a ne po segmentech, takže chyba bude asi/snad ve strunách. Zrovna jsem si přinesl nové, odpoledne je tam natáhnu.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem natáhnul novou sadu strun (D'Addario EJ26 .11) a je to o něco lepší, nicméně k dokonalosti tomu barco chybí.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Já si myslím,že je to na reklamaci,pokud je solidní prodejce,tak ti to uznají.Myslím,že Yamaha je solidní.Pozdeji by jsi mohl litovat,že kvůli měsíci bez akustiky jsi to nereklamoval.
Miroslav

Příspěvek od Miroslav »

Před pár lety jsem se pokusil ozvučit akustiku.Koupil jsem piezo snímač Marris asi 1.300Kč.Největší trauma bylo vyvrtat první díru do nástroje.Pak už to šlo.Kupodivu to hraje velmi slušně.Kytara sama o sobě nic moc.Stála nějakých 2.500Kč.Mám ji dodnes a jsem spokojen.Mám i další nástroj Fender CD 140 SCE ale dost často se k ní vracím a asi už mi zůstane napořád.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Takže závada byla u mě. Při nastavení parametrického ekvalizéru na kytaře směrem k vyšším frekvencím jsou ty spodní opravdu výrazně utlumené. Když jsem se pustil přes PC bedny s vlastním zesilovačem, znělo prakticky vše. To mě ovšem přivedlo na další myšlenku - měl by na elektroakustice smysl kompresor? Vím, že tc electronic ho do natural-G dává, ale kde by našel uplatnění? Napadá mě jedině vybrnkávání trsátkem, pokud ovšem není třeba myslet na dynamiku.
woro90

Příspěvek od woro90 »

CzechJoker píše:Takže závada byla u mě. Při nastavení parametrického ekvalizéru na kytaře směrem k vyšším frekvencím jsou ty spodní opravdu výrazně utlumené. Když jsem se pustil přes PC bedny s vlastním zesilovačem, znělo prakticky vše. To mě ovšem přivedlo na další myšlenku - měl by na elektroakustice smysl kompresor? Vím, že tc electronic ho do natural-G dává, ale kde by našel uplatnění? Napadá mě jedině vybrnkávání trsátkem, pokud ovšem není třeba myslet na dynamiku.
Jednou z výhod akustiky je její zajímavé chování když pracuješ hodně s dynamikou, mění dost i barvu zvuku (pokud na ní nemáš natažené bláto, které tu desku dost nevybudí, nebo lana, která ji přebudí už při lehkém úderu), možná by to mohlo být zajímavé - vyrovnat hlasitost ale hrát si s barvou zvuku. Zase na druhou stranu, hodně toho ovlivní i používání různých rejstříků (sul tasto, sul ponticello), ačkoli charakteristický dřevěný zvuk přebuzené desky se také občas hodí, a nemuselo by to až tolik řvát. Piezo ale nepoužívám, takže nevím, kolik z těch detailů zvuku jde do snímače. Každopádně by kompresor mohl dobře fungovat ve funkci takového pseudosustaineru - delší sustain je jediná věc, která mi na akustice chybí (možná ještě různá echa, ale bez toho se v pohodě obejdu).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

O vztahu kompresoru a dynamiky vím. Měl jsem na mysli vyrovnání dynamiky (tedy nestejné síly úderu trsátkem) u vybrnkávání. Nehraji ani klasiku, ani nějaký náročný folk. O tom kompresoru to byla jen taková úvaha.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

tak a snímač je hotov :) možná časem dodělám Vol, Tone Potenciometry......ale to je už na akustiku zbytečný luxus....

Obrázek
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Volume až zase takový luxus není, docela se hodí. Budeš to ještě nějak dodělávat? Myslím zalít pryskyřicí ty mezery kolem snímače a nalakovat to lesklým černým lakem? Vypadalo by to líp.

Jinak John Lennon na nějaké kytaře asi volume i tone měl, mám pocit, že tu kytaru dělá Epiphone.
(Tady je: http://kytary.cz/epiphone-ej160-john-lennon/HN075641/)
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

CzechJoker píše:Volume až zase takový luxus není, docela se hodí. Budeš to ještě nějak dodělávat? Myslím zalít pryskyřicí ty mezery kolem snímače a nalakovat to lesklým černým lakem? Vypadalo by to líp.

Jinak John Lennon na nějaké kytaře asi volume i tone měl, mám pocit, že tu kytaru dělá Epiphone.
(Tady je: http://kytary.cz/epiphone-ej160-john-lennon/HN075641/)

Tak něco takového bych z toho časem i udělal....:) nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
woro90

Příspěvek od woro90 »

rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....:) nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
Je to obyčejný stratovský singláč, tak se na hodnoty poťáků a kondu mrkni do strata, ne?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

woro90 píše:
rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....:) nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
Je to obyčejný stratovský singláč, tak se na hodnoty poťáků a kondu mrkni do strata, ne?

spíš na Esquire ne? (tj tele s jedním snímačem) a vynechám ten přepínač......Až na to budu mít čas, pustím se do toho :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ty poťáky bych nedoporučoval dávat do přední desky = další věc, co Ti sežere kus zvuku, nejlépe někam do lubu, kde nástroj nejméně rezonuje, viz. třeba CA CEC.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.

Teď čekám, až se u nás v hudebninách objeví nějekej levnější humucker (udělám si rozepínání), abych k tomu na rozměr vyřiznul díru. Místa tam mám naštěstí pořád dost.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Atkins píše:Ty poťáky bych nedoporučoval dávat do přední desky = další věc, co Ti sežere kus zvuku, nejlépe někam do lubu, kde nástroj nejméně rezonuje, viz. třeba CA CEC.

co je CA CEC? a co ten Epiphone od lennona? ten to má taky vepředu....ale bude to pěkně nahovno práce protože už jen navrtat díru na JACK a našroubovat ho byl docela masakr.....dělal sem to před pár lety když jsem na kitaru lepil PIEZO a zapomněl jsem na podložky.....ted' se mi to neustále povoluje a ještě sem se nedostal ke spravení (nechce se mi vytahovat struny.....)
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Pikus píše:Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.

Teď čekám, až se u nás v hudebninách objeví nějekej levnější humucker (udělám si rozepínání), abych k tomu na rozměr vyřiznul díru. Místa tam mám naštěstí pořád dost.

u nás je jeden humbucker té samé firmy co dělala ten můj singl(je to český noname) a je na něj 70% sleva....pokud bys chtěl určitě se nějak domluvíme.....maj tam i násadky na potenciometry a další k****.....ale díky těm slevám to docela rychle mizi.....mohl bys mi poslat odkaz na nějákou tu záslepku? nevim jak to vypadá ;)
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

woro90 píše:

rypnu si :)....není to Single coil ale miniHB do akustických kytar....nejsou ty hodnoty u HB náhodou jiné než u SC??
Pikus

Příspěvek od Pikus »

rudie píše:
Pikus píše:Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.

u nás je jeden humbucker té samé firmy co dělala ten můj singl(je to český noname) a je na něj 70% sleva....pokud bys chtěl určitě se nějak domluvíme.....maj tam i násadky na potenciometry a další k****.....ale díky těm slevám to docela rychle mizi.....mohl bys mi poslat odkaz na nějákou tu záslepku? nevim jak to vypadá ;)
Tady to je http://kytary.cz/planet-waves-tlumitko- ... /HN102841/

jenom, kolik chtějí za jeden ten snímač? Dyštak víc přez SZ.

EDIT: Tady je odkaz na různá zapojení: http://www.rmpickups.cz/schema.html
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

a co ten Epiphone od lennona?
Taky to moc nehraje...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“