Jolana

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
faki

Příspěvek od faki »

čaute. V práci mám dispozícii veľkú dielňu, tak som sa rozhodol, že si kus zrenovujem Jolanu Rubín. Akurát potrebujem poradiť nejaké snímače, za ktoré ich vymeniť...?...som schopný vraziť max. 1000sk, nakoľko na náročnejšie hranie mám lepšie gitarky. Pomôžete mi? Ďakujem.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Doporucil bych nejake HB v pouzdre SC - se singlama by to napiskavalo - treba neco od pana Macha. Ale do 1000,- se asi nevejdes - to jedine nejake noname a zkouset, vzit jich v krame treba deset a zbytek pak vratit.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
zakkwylde

Re: Jolana

Příspěvek od zakkwylde »

Zdar..musím se pochlubit! Dostala se mi do ruky kytara Jolana Onyx v perfektním stavu!! Tak špičkový krk jsem v ruce ještě nedržel!!!Když jsem nastavil dohmat na úplně nejnižší struny nedrnčí a hraje se na to perfektně!!! Prostě špica!! Tak jsem si řekl že si jí poupravím! Jeden snímač u kobylky EMG pasiv.... krkový nepotřebuju hraju black metal! Nový kryt na celou přední část... něco takovýho - http://www.guitarsatbmusic.com.au/esp/r ... _h_jh2.htm . Ještě uvažuju na struny skrz tělo....

Hrál jsem na hodně kytar.... od levných sh*tů po ESP a Gibson!!!měl jsem taky zakázkovou kytárku.
Nečekal jsem to,ale musím říct že to je špičková kytárka..... hodně lidí říká že to jsou starý shity...nevím..možná jsem narazil na super kus.....ale když krk zůstane ve špičkovém stavu i po tolika letech od výroby tak to o něčem svědčí.....
Takže tak....zdarte
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Mám Jolanu Alfa r.v. 65 :)

http://www.jolana.cz/alfa/

Přepínače rulllz :D
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Michele

Příspěvek od Michele »

Mám starou Jolanu Iris se špatnými pražci, chtělo by je vyměnit. Chci se zeptat:
- dá se po seřízení této kytary na ní cvičit základy hry, nebo by byla lepší třeba nová Cort X2 apod..?
- bude dřevo po zbroušení barvy vhodné pro lakování bezbarvým lakem, nebo by to nebylo hezký?
Naposledy upravil(a) Michele dne 16.04.2010 3:11, celkem upraveno 1 x.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Osazením je to Iris, ale tvar těla neodpovídá, nejspíš je to ořezané. Snímače, kobylka, struník, krk, to vše je Iris. Pokud se seřídit dá, a pražce nejsou moc zničené, dalo by se na ni v pohodě hrát.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Řekl bych, že ten korpus je homemade a zbroušení laku, kromě toho že je to poměrně pracné, je vždycky sázka do loterie, může být, že bude mít dřevo hezkou kresbu ale taky se může stát, že tam bude spousta kazů. Trochu Ti napoví, když sundáš pickguard a struník a v tom místě lak zbrousíš.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

domaci tuning, par jsem takovych videl. jinak je to normalni iriska.
Dadun

Příspěvek od Dadun »

Zjistil jsem u staré Jolany Diamant, že mám trochu šejdrem struny oproti krku, třeba basové éčko je při pohledu zpředu na prvním pražci 1,5 mm od začátku pražce a na posledním pražci je zároveň s hranou pražce. Vysoké e má zase naopak na konci rezervu 3mm. Mrkněte prosím na fotku jak se Vám to zdá. Asi to nebude úplně v pořádku?
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

Dadun píše:Zjistil jsem u staré Jolany Diamant, že mám trochu šejdrem struny oproti krku, třeba basové éčko je při pohledu zpředu na prvním pražci 1,5 mm od začátku pražce a na posledním pražci je zároveň s hranou pražce. Vysoké e má zase naopak na konci rezervu 3mm. Mrkněte prosím na fotku jak se Vám to zdá. Asi to nebude úplně v pořádku?
Pokud ti to nevyhovuje, povol struny, trochu povol šrouby krku a klepej na krk tak, aby se pootočil do tobě příjemné polohy.Pak ty šrouby zase dotáhni.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

cau
mam jolanu onyx a nejak vrci, ale kdyz se dotknu treba prepinace, nebo cehokoli kovovyho tak to prestane.
OT: cim to je a jak to vyresim? predem dik za odpovedi
Pikus

Příspěvek od Pikus »

syneda píše:cau
mam jolanu onyx a nejak vrci, ale kdyz se dotknu treba prepinace, nebo cehokoli kovovyho tak to prestane.
Řekl bych, že bude problém v zemnění.
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Proměř Ohmmetrem jestli tam nemáš nějakej studenej spoj, případně znova proletuj, případně si stáhni nějaký jolaňácký schéma, abys měl představu kudy všudy vede zemění.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

charliealpha píše:
Proměř Ohmmetrem jestli tam nemáš nějakej studenej spoj, případně znova proletuj, případně si stáhni nějaký jolaňácký schéma, abys měl představu kudy všudy vede zemění.
Jinak, nějaký schémata tady: http://www.jolana.cz/zajimavosti/schemata/
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

ty schemata jsou sice hezky ale ja se v tom jakso nevyznam poznam akorat snimas kabel a potaky
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

syneda píše:ty schemata jsou sice hezky ale ja se v tom jakso nevyznam poznam akorat snimas kabel a potaky
Však taky víc není třeba, sleduj cestu drátu, kterej je ve zdířce připojenej na tělo jacku, to jest ne ten ze špičky. Pravděpodobně povede postupně přes oba pláště poťáků a taky je k němu připojená kobylka. Vše proměřit, případně znovu proletovat.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

A tady je pčímo schéma zapojení na ONYX:
http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +Jolana.CZ

Zkrátka, vem měřák odporu a změř odpor dvou různých potenciometrů na jejich plášti. Měl by se rovnat nule. Zároveň odpor země z potenciometrů a kobylky kytary be se měl rovnat nule.
majmo

Příspěvek od majmo »

Zdravím, nechce se mi zakládat nové téma tak to vkládám sem.
Dostala se mi do rukou Jolana Studio v dobrém stavu ale potřeboval bych ji trochu seřídit.
Krk je mírně prohnutý dovnitř a to je první problém, šroub není tak jak jsem zvyklí - u hlavy ale u snímače tudíš nevím kterým směrem pootočit aby se krk prohnul směrem k hrajícímu, poradili by jste?
Potom tu vidím kobylku s kterou si taky nevím rady - struny procházejí šroubem a zřejmě se otáčením šroubu seřizují oktávy je to tak? :oops: výška strun bude zřejmě ty 2 šroubky z vrchu kobylky.

Děkuji za odpověď :)
majmo

Příspěvek od majmo »

přikládám fotky aby bylo vidět co myslím

Obrázek

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

majmo píše: Krk je mírně prohnutý dovnitř a to je první problém, šroub není tak jak jsem zvyklí - u hlavy ale u snímače tudíš nevím kterým směrem pootočit aby se krk prohnul směrem k hrajícímu, poradili by jste?
Hele, ta výztuha je v podstatě jen šroub, když ji utahuješ / povoluješ, je jedno, za jakou stranu to bereš. Tudíž s tím hýbej stejně, jako kdybys to dělal z druhé strany. :mrgreen:
Potom tu vidím kobylku s kterou si taky nevím rady - struny procházejí šroubem a zřejmě se otáčením šroubu seřizují oktávy je to tak? :oops: výška strun bude zřejmě ty 2 šroubky z vrchu kobylky.
Je to tak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“