Jolana
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Doporucil bych nejake HB v pouzdre SC - se singlama by to napiskavalo - treba neco od pana Macha. Ale do 1000,- se asi nevejdes - to jedine nejake noname a zkouset, vzit jich v krame treba deset a zbytek pak vratit.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Re: Jolana
Zdar..musím se pochlubit! Dostala se mi do ruky kytara Jolana Onyx v perfektním stavu!! Tak špičkový krk jsem v ruce ještě nedržel!!!Když jsem nastavil dohmat na úplně nejnižší struny nedrnčí a hraje se na to perfektně!!! Prostě špica!! Tak jsem si řekl že si jí poupravím! Jeden snímač u kobylky EMG pasiv.... krkový nepotřebuju hraju black metal! Nový kryt na celou přední část... něco takovýho - http://www.guitarsatbmusic.com.au/esp/r ... _h_jh2.htm . Ještě uvažuju na struny skrz tělo....
Hrál jsem na hodně kytar.... od levných sh*tů po ESP a Gibson!!!měl jsem taky zakázkovou kytárku.
Nečekal jsem to,ale musím říct že to je špičková kytárka..... hodně lidí říká že to jsou starý shity...nevím..možná jsem narazil na super kus.....ale když krk zůstane ve špičkovém stavu i po tolika letech od výroby tak to o něčem svědčí.....
Takže tak....zdarte
Hrál jsem na hodně kytar.... od levných sh*tů po ESP a Gibson!!!měl jsem taky zakázkovou kytárku.
Nečekal jsem to,ale musím říct že to je špičková kytárka..... hodně lidí říká že to jsou starý shity...nevím..možná jsem narazil na super kus.....ale když krk zůstane ve špičkovém stavu i po tolika letech od výroby tak to o něčem svědčí.....
Takže tak....zdarte
- DL
- Kontaktovat uživatele:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Mám starou Jolanu Iris se špatnými pražci, chtělo by je vyměnit. Chci se zeptat:
- dá se po seřízení této kytary na ní cvičit základy hry, nebo by byla lepší třeba nová Cort X2 apod..?
- bude dřevo po zbroušení barvy vhodné pro lakování bezbarvým lakem, nebo by to nebylo hezký?
- dá se po seřízení této kytary na ní cvičit základy hry, nebo by byla lepší třeba nová Cort X2 apod..?
- bude dřevo po zbroušení barvy vhodné pro lakování bezbarvým lakem, nebo by to nebylo hezký?
Naposledy upravil(a) Michele dne 16.04.2010 3:11, celkem upraveno 1 x.
Osazením je to Iris, ale tvar těla neodpovídá, nejspíš je to ořezané. Snímače, kobylka, struník, krk, to vše je Iris. Pokud se seřídit dá, a pražce nejsou moc zničené, dalo by se na ni v pohodě hrát.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že ten korpus je homemade a zbroušení laku, kromě toho že je to poměrně pracné, je vždycky sázka do loterie, může být, že bude mít dřevo hezkou kresbu ale taky se může stát, že tam bude spousta kazů. Trochu Ti napoví, když sundáš pickguard a struník a v tom místě lak zbrousíš.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
domaci tuning, par jsem takovych videl. jinak je to normalni iriska.
Zjistil jsem u staré Jolany Diamant, že mám trochu šejdrem struny oproti krku, třeba basové éčko je při pohledu zpředu na prvním pražci 1,5 mm od začátku pražce a na posledním pražci je zároveň s hranou pražce. Vysoké e má zase naopak na konci rezervu 3mm. Mrkněte prosím na fotku jak se Vám to zdá. Asi to nebude úplně v pořádku?

Pokud ti to nevyhovuje, povol struny, trochu povol šrouby krku a klepej na krk tak, aby se pootočil do tobě příjemné polohy.Pak ty šrouby zase dotáhni.Dadun píše:Zjistil jsem u staré Jolany Diamant, že mám trochu šejdrem struny oproti krku, třeba basové éčko je při pohledu zpředu na prvním pražci 1,5 mm od začátku pražce a na posledním pražci je zároveň s hranou pražce. Vysoké e má zase naopak na konci rezervu 3mm. Mrkněte prosím na fotku jak se Vám to zdá. Asi to nebude úplně v pořádku?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
cau
mam jolanu onyx a nejak vrci, ale kdyz se dotknu treba prepinace, nebo cehokoli kovovyho tak to prestane.
OT: cim to je a jak to vyresim? predem dik za odpovedi
mam jolanu onyx a nejak vrci, ale kdyz se dotknu treba prepinace, nebo cehokoli kovovyho tak to prestane.
Řekl bych, že bude problém v zemnění.syneda píše:cau
-
charliealpha
Proměř Ohmmetrem jestli tam nemáš nějakej studenej spoj, případně znova proletuj, případně si stáhni nějaký jolaňácký schéma, abys měl představu kudy všudy vede zemění.syneda píše:cau
Jinak, nějaký schémata tady: http://www.jolana.cz/zajimavosti/schemata/charliealpha píše:Proměř Ohmmetrem jestli tam nemáš nějakej studenej spoj, případně znova proletuj, případně si stáhni nějaký jolaňácký schéma, abys měl představu kudy všudy vede zemění.syneda píše:cau
ty schemata jsou sice hezky ale ja se v tom jakso nevyznam poznam akorat snimas kabel a potaky
-
charliealpha
Však taky víc není třeba, sleduj cestu drátu, kterej je ve zdířce připojenej na tělo jacku, to jest ne ten ze špičky. Pravděpodobně povede postupně přes oba pláště poťáků a taky je k němu připojená kobylka. Vše proměřit, případně znovu proletovat.syneda píše:ty schemata jsou sice hezky ale ja se v tom jakso nevyznam poznam akorat snimas kabel a potaky
A tady je pčímo schéma zapojení na ONYX:
http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +Jolana.CZ
Zkrátka, vem měřák odporu a změř odpor dvou různých potenciometrů na jejich plášti. Měl by se rovnat nule. Zároveň odpor země z potenciometrů a kobylky kytary be se měl rovnat nule.
http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +Jolana.CZ
Zkrátka, vem měřák odporu a změř odpor dvou různých potenciometrů na jejich plášti. Měl by se rovnat nule. Zároveň odpor země z potenciometrů a kobylky kytary be se měl rovnat nule.
Zdravím, nechce se mi zakládat nové téma tak to vkládám sem.
Dostala se mi do rukou Jolana Studio v dobrém stavu ale potřeboval bych ji trochu seřídit.
Krk je mírně prohnutý dovnitř a to je první problém, šroub není tak jak jsem zvyklí - u hlavy ale u snímače tudíš nevím kterým směrem pootočit aby se krk prohnul směrem k hrajícímu, poradili by jste?
Potom tu vidím kobylku s kterou si taky nevím rady - struny procházejí šroubem a zřejmě se otáčením šroubu seřizují oktávy je to tak?
výška strun bude zřejmě ty 2 šroubky z vrchu kobylky.
Děkuji za odpověď
Dostala se mi do rukou Jolana Studio v dobrém stavu ale potřeboval bych ji trochu seřídit.
Krk je mírně prohnutý dovnitř a to je první problém, šroub není tak jak jsem zvyklí - u hlavy ale u snímače tudíš nevím kterým směrem pootočit aby se krk prohnul směrem k hrajícímu, poradili by jste?
Potom tu vidím kobylku s kterou si taky nevím rady - struny procházejí šroubem a zřejmě se otáčením šroubu seřizují oktávy je to tak?
Děkuji za odpověď
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hele, ta výztuha je v podstatě jen šroub, když ji utahuješ / povoluješ, je jedno, za jakou stranu to bereš. Tudíž s tím hýbej stejně, jako kdybys to dělal z druhé strany.majmo píše: Krk je mírně prohnutý dovnitř a to je první problém, šroub není tak jak jsem zvyklí - u hlavy ale u snímače tudíš nevím kterým směrem pootočit aby se krk prohnul směrem k hrajícímu, poradili by jste?
Je to tak.Potom tu vidím kobylku s kterou si taky nevím rady - struny procházejí šroubem a zřejmě se otáčením šroubu seřizují oktávy je to tak?výška strun bude zřejmě ty 2 šroubky z vrchu kobylky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008