Mam v planu koupit bonga (zn. Tycoon Percussions) a uz predem musim vedet, jestli se bonga ladi a jak.
Diky za vas cas.
to je fakt, věčné stěhování, kravál, větší komba a jedno auto navíc na každý koncert, to ničím nenahradímpehve píše:Jazzman: dobrý až na jedno: nic uspokojivě nenahradí bicí soupravu

I když pán na sitarmusic.eu nabízí kvalitní nástroje a dost se indické hudbě věnuje, tahle věc je dobrá leda na ozdobu. Od pohledu je zřejmé, že to nepůjde ani dobře naladit.pehve píše:jj, náhradu sady tady nebudeme řešit, mám na to jiný názor
k věci - zaujalo mě tohle: http://www.sitarmusic.eu/?id=81&n=item co takhle ruční práce za levný peníz??
Vypadá to rachiticky ale v jednoduchosti je kumštJazzman píše:I když pán na sitarmusic.eu nabízí kvalitní nástroje a dost se indické hudbě věnuje, tahle věc je dobrá leda na ozdobu. Od pohledu je zřejmé, že to nepůjde ani dobře naladit.pehve píše:jj, náhradu sady tady nebudeme řešit, mám na to jiný názor
k věci - zaujalo mě tohle: http://www.sitarmusic.eu/?id=81&n=item co takhle ruční práce za levný peníz??
njn, u korpusů obecně platí že pokud není uvedený výslovně masív tak je to slepený z dýh.V životě jsem neviděl bongo z překližky.
nekecej nesmysly, korpusy z jednoho kusu jsou základ tradiční ruční výroby bubnů, existují miliony skvělých nástrojů z jednoho kusu.Korpusy z jednoho kusu pro buben s kravskou blanou a tahem možná i několika metráků ( zkus vlastní silou a vahou natáhnout blánu na bongo, ani s ní nehneš ) jsou zárukou, že to dlouho hrát nebude a dojde k deformaci
ok, odkážu tě na odbornou literaturu, třeba kniha Miroslava Kotka (člen Janáčkovy filharmonie v Ostravě) Bicí nástroje kapitola Membranofony-blanozvučné odstavec Bonga str. 39 kde je výroba bonga z překližky doslova zmíněna a popsána. Není duvod autorovi nevěřit.PS: Rád se nechám poučit, pošli odkazy na bonga z překližky, nebudu mít problém uznat chybu, mýlit se může každý.
ano tyhle ...tak koukám že jsme žili asi v nějakým bludu ..časy se mění a pořád se máme co učit, díky za objasněníAha! Tak to jsme oba psali o jiném nástroji. Ty píšeš o dvojbubnu, na který se hraje paličkami, vyráběl se u nás v Amáti a byl strašný a z překližky, většinou potažený nějakou blýskavou fólií?