Les paul s aktivem

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
dlabajíč

Les paul s aktivem

Příspěvek od dlabajíč »

Zdravím, jsem věčný hledač kytarového zvuku. Zaujala mne nedávno myšlenka zas nějaké té změny. Zaujala mně myšlenka přechodu na aktivní snímače. Líbí se mi Epina Zakk Wylde s EMGčkama. Ale chtěl sem se zeptat jak je to s dynamikou u aktivů. Někde sem slyšel že je problém že mají poměrně konzistentní zvuk. Aď do strun perete, nebo je jen lechtáte tak v tom není moc rozdíl. Tak se chci zeptat co je na tom pravdy. Taky by mně zajímalo jak je to s jejich napájením... Potřebují asi nějaký zdroj... A taky co si myslíte o výše zmíňěné Epině? Dá se to za tu cenu? (21 000) na kytarách, nebo mám zkusit něco jiného. Podotýkám, že vesměs tíhnu k les paulům. A chtěl bych dosáhnout aspoň podobného zvuku jako tohle. http://www.youtube.com/watch?v=-YIxpcgy ... re=related
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Re: Les paul s aktivem

Příspěvek od Dubla »

Pokud chceš lespaulku s aktivama tak bych určitě vyzkoušel Eclipse od LTD... Třeba tuhle http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... /HN104207/
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
DaveX

Příspěvek od DaveX »

S Valvekingem asi tezko dostahnes MESY :-D
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ale na te epi zakk wilde jsou pasivy, pozor na to.
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já myslel, že EMG 81 je aktivní... A co se táče Valvekinga, tak ten je v reklamaci. A asi se ho zbavím, páč je to už můj druhý Valveking a oba sem reklamoval.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja myslel, ze na te epi zak wilde jsou EMG HZ a ty jsou pasivni.. ale treba uz to nejak upgradovali a dali tak emg aktivni
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

JJ už to vidím. Zmátla mně ta ukázka na youtube.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za ty prachy kašli na Epi a koukni se na ESP-LTD řady EC-401. Jasná volba, pokud toužíš po kytaře tohohle typu.

Ad ty aktivy - ani, zdroj potřebují, proto je v kytaře 9V baterie. Ohledně zvuku - to je věčné téma. Doporučuju pročíst

snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... 15613.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... t5392.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Tak a po přečtení už v tom mám guláš ještě větší. Myslím, že vyrazím do hudebnin. Jak je to se zkoušením v kytarách.cz Dá se tam napíchnout kytara na nějaký pořádný apec? Kámoš říkal že se tam zkouší přes sluchátka.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Kámoš asi nechodí moc často na prodejnu kytary.cz , je fakt že nahoře jsou randally a POD XT ledviny jestli se nemýlím, pokud ale zabruslíš k piánům tak zjistíš , že je tam chodba která vede do "undergroundu" prodejny a tam se nacházejí aparáty a bicí a že tam toho ted maj požehnaně , být Tebou vyrazím co nejdříve. :twisted:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

dlabajíč píše:Tak a po přečtení už v tom mám guláš ještě větší. Myslím, že vyrazím do hudebnin. Jak je to se zkoušením v kytarách.cz Dá se tam napíchnout kytara na nějaký pořádný apec? Kámoš říkal že se tam zkouší přes sluchátka.
Tak to chodíš, čím víc se budeš ptát, tím víc se dozvíš, tím větší počet možností, tím větší zmatek :wink: Bohužel, nebo bohudík, záleží na tobě :mrgreen:

Jinak alou do kytar a rovnou se vrhni do podzemí - a vezmi s sebou kamaráda, asi bude dost překvapen, na co se tam zkouší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

k tem aktivum. mam na jedne kytare SD blackouts a na druhe emg81... blackouts je bez debat lepsi min. o 100procent. a co se tyce dynamiky, tak s tim problem nemam. samozrejme ze blues nehraju. Ale jde hodne poznat jestli do toho mydlim, nebo to jen lechtam. Na clean dokazu silnym uderem udelat crunch a obracene. Kdyz mam hodne gainu, tak uz ten rozdil neni tak patrny, ale to neni snimacema.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rozhodně bych netvrdil, že "blackouts jsou bez debat lepší" - to že sednou tobě neznamená, že se z nich na zadek posadí každý kytarista, co má rád aktivy. Kdyby byly EMG o tolik horší, tak by je asi nepoužívalo tolik kytaristů a tolik firem, kolik jich dnes ve svých kytarách mají.

PetrPeter 1975 - 2008
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

jasně že je to otázka vkusu. Já taky nikomu můj názor nevnucuju nebo áno? Všechno co napíšu je čistě subjektivní názor, který mám právo publikovat. A EMG dělá aktivní snímače déle, takže má určitou tradici. I kdyby byly desetkrát horší než blackouts, tak se jen tak z trhu neztratí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“