Lampové efekty

Pedály, multiefekty, procesory, ...
wikxzen
Rádce

Re: Lampové efekty

Příspěvek od wikxzen »

Ano, je to evropska verze. Před rokem jsem ho pořídil u pedaler.eu. Pravda, nebyl nejlevnější, ač jsem slevu na něj od Carlsena přeci jen dostal, tak si asi už takhle drahou ptákovinu nepořídím. :lol:
Původně jsem si myslel, že si ho jen odzkouším a dám o dům dál, ale nic lepšího jsem dosud neměl a jsem spokojený. I přesto, že je to docela veliká, hlučná a divoká záležitost. Do malých pedalboardů určitě nepatří.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No já teď budu asi trochu likvidovat pedalboard a nechám asi jen Fulldrive mezi kytarou a apcem. Fulldrive mi docela vyhovuje, ale Bad Cat s lampou asi bude prostě Bad Cat s lampou.

Já ale Fulldrive využívám tak, že mám pořád cca stejnou hlasitost mezi 3 zvuky - samotný aparát, aparát + Fulldrive ON, aparát + Fulldrive ON se sepnutým boostem. Přitom z Fulldrivu bez boostu už mám docela pěkné zkreslení, se sepnutým boostem už mám zkreslení tak cca střední síly... pořád to zní ale pěkně přirozeně a je tam spousta dynamiky.

Jak funguje Bad Cat? Jde používat tak, aby si s jeho pomocí vytvořil opět takový "tříkanál"? Aby mi Bad Cat tím "Boost" přikreslil aparát, ale nezvedl hlasitost a jeho overdrive část pak opět při cca stejné hlasitosti kreslila více, ale ne nějak šíleně? Nějvětší zkreslení které používám je cca stejné jako u vytaveného vintage aparátů, spíš ještě menší, proto nepotřebuju nějaký šílený distortion.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já 2-Tone využívám společně s Ampegem na způsob "tří-kanálu". Boost kanál však v mém případě nefunguje tak, že aparát při aktivaci 2Tone začne nakreslovat, aniž by se nevýrazně zvýšila celková úroveň hlasitosti. Pro dosažení zabarveného, nakresleného až crunch zvuku je třeba na 2Tone hlasitost o trochu zesílit. Čím více je vytočený potenciometr Tone, tím rychleji lze dosáhnout mírného a hezky saturovaného nakreslení. Zkoušel jsem párkrát vytočit boost kanál na více než 3/4 dráhy, ale to je takový rámus, co by mi do pěti minut urval hlavu i reproduktor. Ovšem zvuk je to velmi pěkně nakreslený už. Je třeba s tím zacházet velmi opatrně. Velmi důležité je však, jak máš nastavenou celkovou výstupní hlasitost i zkreslení, popřípadě ekvalizaci na svém zesilovači. 2Tone je na takové věci značně citlivý a neodpouští ti žádné chyby v tom celkovém "naštelování" celého řetězce od snímačů až po výsledný zvuk.

Zkreslený kanál na 2Tone použitelný pro čitelnější akordovou hru je do cca. 7-9 hodin dráhy na pozici Gain. Dále už to je docela silné. Dost vše ovlivní nastavený potenciometr Master Vol. Doporučuje se s ním pracovat právě tak, že čím méně gainu tím více můžeš hlasitost zvýšit a naopak. Opět je tu dost silný výstup, opět ti to může urvat hlavu i repro, takže opět zde být opatrný a přihlédnout k celkovému nastavení celého řetězce.

Vyplácí se velmi pracovat s hlasitostí na kytaře, bez toho se prakticky neobejdu, ať už je aktivován booster nebo drive kanál.

Jinak to pořadí, jak jde kytarový signál funguje pouze ve směru Booster -> Drive. Samotný zkreslený kanál nelze za pomocí boosteru nakopnout. Vím, že pár lidí si to nechalo dodatečně upravit. Za pomocí přidaného přepínače změny pořadí průchodu signálu tak, aby se dal zkreslený kanál nakopnout, ať už jde o jeho zesílení bez výrazné změny zkreslení nebo za účelem přidání zkreslení.

Za velkou nevýhodu 2Tone lze považovat skutečnost, že je hodně hlučný. Dokud neni vypnutý a celková hlasitost na zesilovači i na 2Tone jsou nastaveny poměrně vysoko, tak nic v mém případě nepomáhá ten brum eliminovat. Je třeba prostě jej hned vypnout, pokud budeš mít nějakou tichou pasáž během hraní, protože uroveň hlasitost toho brumu je extremně vysoká, ovšem ale za podmínek, které jsem popsal v druhé větě. Nevím moc v čem ten problém asi je. Zda trafa, nebo síťový kabel. Ve zkušebně s nově instalovaným el. vedením to je naprosto identické jako u mne doma v obyváku, kde máme také novou elektřinu. Pravda je, že jsem tohle ještě moc neřešil, třeba mi někdo poradí. Na HC si na to pár lidí taky stěžuje. Řešením by mohl být TB box.

No a pak samozřejmě takové prkotiny, jako jsou jeho rozměry, váha atd. K elektronkám se také nedostaneš hned, musíš vyšroubovat každý potenciometr, odmontovat matice u nožních spínačů a povolit dva šrouby.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Moc díky za recenzi. No já si myslel, že to bude fungovat spíče na principu "čistého boosteru" kdy to začne kreslit až za předpokladu stoupající hlasitosti. To by mě bohužel nevyhovovalo. Ale zase na sola to musí být super, obzvášt v kapele. Já ale potřebuju dostat z čistého zvuku takový jemně nakreslený bez zvětšení hlasitosti, takže by to pro mě nebylo. A ten vysoký šum asi taky ne.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak, zvuk je to jediné, proč jsem to i přes různé komplikace, neprodal. :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od DL »

Dark Axel píše:
Smrťokvítek píše:
Dark Axel píše:ohledně toho rozehřívání lamp v efektech - u Damage Control Solid Metalu jsem si všiml, že když na to hraju hned poté, co to zapojím, děsně to ŘVE. po chvíli se to ztiší a hraje to normálně

zvláštní, takové chování bych nečekal :-D
A jaký z toho máš zatím pocit? Nadšen nebo zklamán? :)
spíše nadšení :-) má to takový krásně Áčkově syrový zvuk :-) nepřipadá mi že by to něco nějak výrazně zvukově kopírovalo, což beru po sansampu spíše jako výhodu :-D

má to slušnou dynamiku, úžasný sustain, a ten zvuk má prostě koule :-) zvukově se tam taky dá docela laborovat, jsem spokojený. vidím to u sebe rozhodně jako zvukový posun dopředu :-D
Můžu potvrdit, dá se na tom nakroutit velký počet dobrých zvuků.
BTW: Darku, být tebou jsem to neprodával :D
EDIT:
vase-recenze-f55/damage-control-solid-m ... 20963.html
Naposledy upravil(a) DL dne 6.09.2010 9:17, celkem upraveno 1 x.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

SiB! Echodrive

http://www.sibfx.com
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tak výborně, už mám konečně svůj signature pedál! Luxusní. Zvuk i cena. :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkus Kingsleymu napsat, jestli by ti ho nemohl poslat, když seš ten Jester - bys mu mohl dělat reklamu :mrgreen: Kdyby bylo třeba reference, dej mu na mě mail :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Každopádně jsem v kontaktu s jedním kytaristou (našinec), který si tento pedál koupil přímo od výrobce. Čekal 2,5 měsíce než přišel na řadu. 375 dolarů+50 dolarů pošta/dopravné. Jediné, co bylo třeba řešit, tak byl 9V 1A adaptér (dostal pouze na napětí 120V). V GME je však 9V 1A střídavý k dostání a bylo po problému. Jinak je moc spokojený.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Moje ochota utratit peníze za efekt končí na 300 dolarech. Výš prostě nejdu. I kdyby to byla moje signatůra.
Tedy nikdy neříkej nikdy. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“