a kde si to sehnal?feki píše:Mám také Stone picks z Achátu 2,5mm a jiné už nechci![]()
Oproti Danymu ale za čtvrtinovou cenu.
pořádný trsátka
Pravidla fóra
Re: pořádný trsátka
Asi mám krátké vedení, ale ty střídáš trsátka během hraní??axi12 píše:Jsou jak malého tvaru, tak i velkéhovolfi4499 píše:nejsou to takovíty malí?Já používám na sloky a to, kde se hrajou spíš akordy, velký a na sóla malý
Nejsou. To si s něčím pleteš. Jazzy jsou ta malá dvoumilimetrová trsátka, nejpoužívanější Jazz III má jeden ostrý hrot a dvě strany kulaté, vyrábí se červená verze z nylonu a černá z nějakého plastu s plnidlem. Ale opravdu nemají moc výrazný zvuk.Uncle píše:axi12 píše:Jsou jak malého tvaru, tak i velkéhovolfi4499 píše:nejsou to takovíty malí?Já používám na sloky a to, kde se hrajou spíš akordy, velký a na sóla malý
Za mě Ultex, tvar podle potřeby. Mně se osvědčila klasika 0.73mm, ale zkusím ještě jazzítko, docela mě ten tvar baví. Ultex je téměř nezničitelný a má výborný zvuk, perfektně podtrhuje dynamiku. A zkusím ještě klasiku sestřihnutou a obroušenou na můj oblíbený tvar, něco mezi zvětšeným Jazzem a Jolanou.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tak si asi budu muset koupit šutrtrsátko. Nevíte z čeho všeho se dělaj?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Záleží na tom, jak jaký - a představ si, že u většiny to dokonce i píšou, z čeho jsou... Jinak abych nebyl jen zlý, velmi často se používá achát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já si vystříhal trsátko z plechu od piva..je možná o maličko menší než Jazz III, ale povím vám..na blues to je masakr, přes krkovej snímač to trhá p***le..
Pro případné zájemce pošlu fotku.
Pro případné zájemce pošlu fotku.
Netrhá to struny?
Já hrál jistou chvíli s dvoukorunou rozjetou džungálou a taky to šlo bez trhání.Prejdák píše:Netrhá to struny?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Já vyzkoušel spoustu druhů trsátek od různých výrobců, dokonce jsem si udělal i z leštěnýho hliníku(to bylo hrozný), z leštěnýho nerezu-zajímavej zvuk, origo ze želvoviny-dobrý ale špatně se shání a nakonec jsem si oblíbil černý Dunlop 2mm a Fender Heavy. Nejsem trhač strun a tak mi trsátko vydrží při intenzivním hraní cca měsíc. Kemenný jsem ještě nezkoušel, ale když si vezmu, že za trsátka dám ročně cca200kč,Tak mi to přijde dost drahý 500 za jedno. Ale to je věc názoru. Proti gustu žádnej dišputát 
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Prejdák: Nynější struny mám už docela dlouho, tuším někdy od října/listopadu a nevšiml jsem si že by se rozplétaly nebo potrhávaly..nějaký kila s tím nehraju, spíš takový pobrnkávání.. 
Zkoušeli jste už někdy opletené struny přetrhnout hraním, přetrsat? Já ano, několikrát, a NIKDY se mi to nepodařilo. Dokonce jsem dělal experiment, kdy jsem staré struny (jen opletené) kombinačkama rozmačkal. To vinutí bylo rozkašené, pomačkané a křivé. Pak jsem do toho valil a taky nic. Chtěl jsem zkusit jestli to nebude mít jiný zvuk, ale nepoznal jsem rozdíl (při zkreslení)... Taky jsem asi 5 minut hrál kombinačkama - normálně jsem to rval tou hlavou kombinaček, i dost tvrdý palm muting. Vydržely.
Opravdu nevím co byste museli těm strunám dělat, aby praskly hraním...
Testováno na Dean Markley 11-60 na mnezuře 688mm při standart B ladění (naplejší, než na stratu)
Opravdu nevím co byste museli těm strunám dělat, aby praskly hraním...
Testováno na Dean Markley 11-60 na mnezuře 688mm při standart B ladění (naplejší, než na stratu)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Je pravda, že když jsem posledně měnil struny a zkoušel hrubýma a ožvatlanýma kombinačkama uskřípnout malé e, tak se vždycky vešlo do nějaké mezírky od "zubu" a nějakou chvíli jsem si s tím musel hrát, aby to pustilo. Ani nůžky nepomohly 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Pro porovnání jsem dal nějaké foto ( zelené Dunlop USA 1,5mm - krokodýl ), nejsou malé, a zvukově nepatrně brilantnější zvuk. Struny jse netrhaj, jen jsou v místě trsu více oleštěné. Trsátka jsou stále po půlroce netknuté. Nesmí spadnout na dlažbu jinak jsou na tisíc kusů
jsou koupeny přímo v : http://www.stonepicks.com/apicks.html
Jinak jsou i zde : http://picksandstones.com/index.php
Tady je dělaj i ze želvích krunýřů
jsou koupeny přímo v : http://www.stonepicks.com/apicks.html
Jinak jsou i zde : http://picksandstones.com/index.php
Tady je dělaj i ze želvích krunýřů
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem dal na doporučení na Jazz III Ultex a max. spokojenost, předtím jsem hrál na klasické Jazz III a rozdíl je dost podstatný, takže za mě doporučuju...
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já teda několikrát přerval tlusté E a jednou A a to vždy v jedenáctkové sadě strun
No, ale nebylo mou nadlidskou silou, ale jen a pouze ostrými kameny v kobylce a k tomu můj dřívější agresivně laděný přístup k Downstroku.
No, ale nebylo mou nadlidskou silou, ale jen a pouze ostrými kameny v kobylce a k tomu můj dřívější agresivně laděný přístup k Downstroku.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
bubucci píše:Já jsem dal na doporučení na Jazz III Ultex a max. spokojenost, předtím jsem hrál na klasické Jazz III a rozdíl je dost podstatný, takže za mě doporučuju...
Jo jo, moje řeč. Od doby co jsem je náhodně objevil a zakoupil v Music-city je nedám z ruky, snad s níma i budu spát
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Já sem si do sbírky kravin koupil tohle trsátko, někdo možná zná

Asi to nebude to Jacka Blacka nějak nefunguje
Asi to nebude to Jacka Blacka nějak nefunguje
- Skořepný Šokátor
A taky se zatim nikdo nepromněnil na 4 metrovýho ďábla bez zubuSkořepný Šokátor píše:Nebo jsi takovej machr že rozdíl nepoznáš
- Skořepný Šokátor
Zrcadlo...umaxer píše:A taky se zatim nikdo nepromněnil na 4 metrovýho ďábla bez zubuSkořepný Šokátor píše:Nebo jsi takovej machr že rozdíl nepoznáš
fekál.