pořádný trsátka

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
volfi4499

Re: pořádný trsátka

Příspěvek od volfi4499 »

feki píše:Mám také Stone picks z Achátu 2,5mm a jiné už nechci :-)
Oproti Danymu ale za čtvrtinovou cenu.
a kde si to sehnal?
Uncle

Příspěvek od Uncle »

axi12 píše:
volfi4499 píše:nejsou to takovíty malí?
Jsou jak malého tvaru, tak i velkého :) Já používám na sloky a to, kde se hrajou spíš akordy, velký a na sóla malý :)
Asi mám krátké vedení, ale ty střídáš trsátka během hraní??
woro90

Příspěvek od woro90 »

Uncle píše:
axi12 píše:
volfi4499 píše:nejsou to takovíty malí?
Jsou jak malého tvaru, tak i velkého :) Já používám na sloky a to, kde se hrajou spíš akordy, velký a na sóla malý :)
Nejsou. To si s něčím pleteš. Jazzy jsou ta malá dvoumilimetrová trsátka, nejpoužívanější Jazz III má jeden ostrý hrot a dvě strany kulaté, vyrábí se červená verze z nylonu a černá z nějakého plastu s plnidlem. Ale opravdu nemají moc výrazný zvuk.

Za mě Ultex, tvar podle potřeby. Mně se osvědčila klasika 0.73mm, ale zkusím ještě jazzítko, docela mě ten tvar baví. Ultex je téměř nezničitelný a má výborný zvuk, perfektně podtrhuje dynamiku. A zkusím ještě klasiku sestřihnutou a obroušenou na můj oblíbený tvar, něco mezi zvětšeným Jazzem a Jolanou.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

Tak si asi budu muset koupit šutrtrsátko. Nevíte z čeho všeho se dělaj?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Záleží na tom, jak jaký - a představ si, že u většiny to dokonce i píšou, z čeho jsou... Jinak abych nebyl jen zlý, velmi často se používá achát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Já si vystříhal trsátko z plechu od piva..je možná o maličko menší než Jazz III, ale povím vám..na blues to je masakr, přes krkovej snímač to trhá p***le..

Pro případné zájemce pošlu fotku.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Netrhá to struny?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Prejdák píše:Netrhá to struny?
Já hrál jistou chvíli s dvoukorunou rozjetou džungálou a taky to šlo bez trhání.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Já vyzkoušel spoustu druhů trsátek od různých výrobců, dokonce jsem si udělal i z leštěnýho hliníku(to bylo hrozný), z leštěnýho nerezu-zajímavej zvuk, origo ze želvoviny-dobrý ale špatně se shání a nakonec jsem si oblíbil černý Dunlop 2mm a Fender Heavy. Nejsem trhač strun a tak mi trsátko vydrží při intenzivním hraní cca měsíc. Kemenný jsem ještě nezkoušel, ale když si vezmu, že za trsátka dám ročně cca200kč,Tak mi to přijde dost drahý 500 za jedno. Ale to je věc názoru. Proti gustu žádnej dišputát :wink:
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Prejdák: Nynější struny mám už docela dlouho, tuším někdy od října/listopadu a nevšiml jsem si že by se rozplétaly nebo potrhávaly..nějaký kila s tím nehraju, spíš takový pobrnkávání.. :wink:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zkoušeli jste už někdy opletené struny přetrhnout hraním, přetrsat? Já ano, několikrát, a NIKDY se mi to nepodařilo. Dokonce jsem dělal experiment, kdy jsem staré struny (jen opletené) kombinačkama rozmačkal. To vinutí bylo rozkašené, pomačkané a křivé. Pak jsem do toho valil a taky nic. Chtěl jsem zkusit jestli to nebude mít jiný zvuk, ale nepoznal jsem rozdíl (při zkreslení)... Taky jsem asi 5 minut hrál kombinačkama - normálně jsem to rval tou hlavou kombinaček, i dost tvrdý palm muting. Vydržely.
Opravdu nevím co byste museli těm strunám dělat, aby praskly hraním...
Testováno na Dean Markley 11-60 na mnezuře 688mm při standart B ladění (naplejší, než na stratu) :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Je pravda, že když jsem posledně měnil struny a zkoušel hrubýma a ožvatlanýma kombinačkama uskřípnout malé e, tak se vždycky vešlo do nějaké mezírky od "zubu" a nějakou chvíli jsem si s tím musel hrát, aby to pustilo. Ani nůžky nepomohly :twisted:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Pro porovnání jsem dal nějaké foto ( zelené Dunlop USA 1,5mm - krokodýl ), nejsou malé, a zvukově nepatrně brilantnější zvuk. Struny jse netrhaj, jen jsou v místě trsu více oleštěné. Trsátka jsou stále po půlroce netknuté. Nesmí spadnout na dlažbu jinak jsou na tisíc kusů :-)
jsou koupeny přímo v : http://www.stonepicks.com/apicks.html
Jinak jsou i zde : http://picksandstones.com/index.php
Tady je dělaj i ze želvích krunýřů :-)
Přílohy
DSC00673.jpg
DSC00672.jpg
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já jsem dal na doporučení na Jazz III Ultex a max. spokojenost, předtím jsem hrál na klasické Jazz III a rozdíl je dost podstatný, takže za mě doporučuju...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já teda několikrát přerval tlusté E a jednou A a to vždy v jedenáctkové sadě strun 8)

No, ale nebylo mou nadlidskou silou, ale jen a pouze ostrými kameny v kobylce a k tomu můj dřívější agresivně laděný přístup k Downstroku.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
symar

Příspěvek od symar »

bubucci píše:Já jsem dal na doporučení na Jazz III Ultex a max. spokojenost, předtím jsem hrál na klasické Jazz III a rozdíl je dost podstatný, takže za mě doporučuju...

Jo jo, moje řeč. Od doby co jsem je náhodně objevil a zakoupil v Music-city je nedám z ruky, snad s níma i budu spát :oops: :oops: :oops:
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Já sem si do sbírky kravin koupil tohle trsátko, někdo možná zná :D

Obrázek

Asi to nebude to Jacka Blacka nějak nefunguje :D
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Nebo jsi takovej machr že rozdíl nepoznáš :lol:
fekál.