Metallica

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Anvil

Re: Metallica

Příspěvek od Anvil »

Tak nějak to beru jako podobně jako Holkoun. Metallica je pro mne teda dosud Nej kapela (ale to Nej neznamená nejlepší, ale spíše nejoblíbenější), ale defakto už tam asi hrajou větší roli faktory nostalgické, že jsem na té hudbě vyrůstal - si dodnes pamatuju jak brácha přines v 1986 kazetu s MoP, já si to omylem místo Depeche Mode :) pustil, a uchvátilo mne do, do té doby mi neznámé řezání a geometrická přesnost. Mám rád těměř všechna jejich alba, ale reálně už ta pozdější dílka hudební posun neznamenají.
Jsou jiné kapely, které můžou mít zajímavější muziku, lepší muzikanty, apod, ale je pravda, že Metallica je pro mne special jednak proto, že se mi dodnes líbí (i DM), že tam hraje roli ta nostalgie a pořád, když si ji pustím, tak se cejtím jak granát před výbuchem :)
Plus, jako stadiónová kapela fungují perfektně.

A co další se mi na nich líbí, že spolu ta léta vydrželi :)
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

"Do black alba to byla pravá metallica" - taková blbost.
Nikdo neřekl, že to tak je, já jsem se pouze odvážil vyřknout svůj názor na Metallicu.

Edit: A St.Anger a DM se mi taky líbí takže asi tak...
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Anvil píše:
Najsss.

A posun neposun, hlavně že se mi to líbí. A líbí!

holkoun

Příspěvek od holkoun »

Red Bull píše:
Flajtr píše:
PS. St.Anger a Death magnetic taky nejsou marné :wink:
Já vlastně začínal metallicu poslouchat od St. Anger zpátky k prvnímu albu, takže celkově jsem metallicu vnímal zpětně. Fanoušci a hlavně ortodoxní fans způsobili nepřijetí nového stylu St. Anger, a proto metallica ustoupila a nahrála Death magnetic, kterým vykrádá sama sebe a opět si bere něco i od svých dávných idolů Iron Maiden. Tím u mě pánové ztratili status "vyvíjející se" kapely. Nové období po Death magnetic považuji, za krok zpět a ještě k tomu vynucený od fans.

A naprosto pitomá vlastnost tohoto vlákna pokračuje. Srovnávání co bylo s tím co je dnes. Lidé se mění stárnou rostou, klesají atp. Metallica vydala x alb, některá jsou lepší a některá horší, stejně tak to mají i IM, ale u metallicy se paradoxně řeší sestup ze slávy - to je prostě pitomost to řešit. Pokud někdo chce, tak ať radši řeší konkrétní album a nedělá z toho záležitost třeba 10ti let, že v tu dobu to bylo nejlepší atd.

Asi za to může zažité dogma z celého světa - "Do black alba to byla pravá metallica" - taková blbost.
Ty se mi libis:-)...tak to tu zavrete, kdyz se nema diskutovat...srovnavani je vzdy a vsude, treba se postav na hlavu, ale tak to je...uz proto si novinari vymysleli skatulky...uz pro to mluvis o "metalu" a ne jenom o "hudbe"

Btw kdyz skrtnes v ty zvyrazneny vete "prava" - tak si napsal velkou pravdu:-) Jeste muzem pridat Load...

Jejich alba od roku 1997 jsou vsechny horsi, nez ty predchozi (mozna s vyjimkou punkovyho Killem All) a to ve vsech smerech a je jedno, jestli to slo smerem St.Anger, nebo smerem Death Magnetic. Vtip jako S&M neberu a Garage Inc. byla prakticky reedice garazovejch prevzatejch skladeb...takovej St. Anger aspon byl pokus o neco (i kdyz hodne nepovedenej)...jo a ted jsem se koukal na prodeje desek tak St. Anger je nejhure prodavany radovy album Metalliky v historii...DM jeste nema cenu asi resit, nehlede na to, ze je ted uz vyrazne jina doba a desky se tak neprodavaj...Takze ani s tim komercnim uspechem to neni tak slavny (koncerty jsou jasny ale tam stejne 80% setlistu jsou stary flaky). Ale jo kdyz vas bavi poslouchat Unforgiven 2-50 tak prosim:-)
Anvil píše:Tak nějak to beru jako podobně jako Holkoun. Metallica je pro mne teda dosud Nej kapela (ale to Nej neznamená nejlepší, ale spíše nejoblíbenější), ale defakto už tam asi hrajou větší roli faktory nostalgické, že jsem na té hudbě vyrůstal - si dodnes pamatuju jak brácha přines v 1986 kazetu s MoP, já si to omylem místo Depeche Mode :) pustil, a uchvátilo mne do, do té doby mi neznámé řezání a geometrická přesnost. Mám rád těměř všechna jejich alba, ale reálně už ta pozdější dílka hudební posun neznamenají.
Jsou jiné kapely, které můžou mít zajímavější muziku, lepší muzikanty, apod, ale je pravda, že Metallica je pro mne special jednak proto, že se mi dodnes líbí (i DM), že tam hraje roli ta nostalgie a pořád, když si ji pustím, tak se cejtím jak granát před výbuchem :)
Plus, jako stadiónová kapela fungují perfektně.

A co další se mi na nich líbí, že spolu ta léta vydrželi :)
To si mel slusnej start:-)))

JJ 80. leta -Depesaci vs. "Kjuraci" vs. dziskari (aka agrometal:-)
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 5.03.2010 16:58, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Spojení příspěvků pod sebou - používej EDIT!
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ale jo kdyz vas bavi poslouchat Unforgiven 2-50 tak prosim:-)
Baví :!:
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

holkoune nebuď takovej tajnůstkář a už mi to řekni! Ty chceš abysme přestali poslouchat Metallicu, protože neni dobrá? ;)

A tady máš ode mě ocenění za to, že si už podruhý voznačil KEA za punkový album :)

Obrázek
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

holkoun píše:
Red Bull píše:
Já vlastně začínal metallicu poslouchat od St. Anger zpátky k prvnímu albu, takže celkově jsem metallicu vnímal zpětně. Fanoušci a hlavně ortodoxní fans způsobili nepřijetí nového stylu St. Anger, a proto metallica ustoupila a nahrála Death magnetic, kterým vykrádá sama sebe a opět si bere něco i od svých dávných idolů Iron Maiden. Tím u mě pánové ztratili status "vyvíjející se" kapely. Nové období po Death magnetic považuji, za krok zpět a ještě k tomu vynucený od fans.

A naprosto pitomá vlastnost tohoto vlákna pokračuje. Srovnávání co bylo s tím co je dnes. Lidé se mění stárnou rostou, klesají atp. Metallica vydala x alb, některá jsou lepší a některá horší, stejně tak to mají i IM, ale u metallicy se paradoxně řeší sestup ze slávy - to je prostě pitomost to řešit. Pokud někdo chce, tak ať radši řeší konkrétní album a nedělá z toho záležitost třeba 10ti let, že v tu dobu to bylo nejlepší atd.

Asi za to může zažité dogma z celého světa - "Do black alba to byla pravá metallica" - taková blbost.
Ty se mi libis:-)...tak to tu zavrete, kdyz se nema diskutovat...srovnavani je vzdy a vsude, treba se postav na hlavu, ale tak to je...uz proto si novinari vymysleli skatulky...uz pro to mluvis o "metalu" a ne jenom o "hudbe"
Ty se mi nelíbíš - nejsi majitelem pravdy, já nejsem už ani zdaleka takový fanoušek metallicy, jako si ty zůstal, na koncert bych nešel, nestojí mi za to, ale papouškovat večnou frázi o tom kdy metallica začala klesat. Je to jako zaseknutá deska, pořád dokola. Není v tom ani náznak vlastního úsudku, ale jen papouškování fráze. Přečti se ještě jednou co jsem napsal, já srovnám album od alba a ne období striktně, jako ty.

Tímto rozhovor s tebou končím, nebudu reagovat na žádné blbosti co budeš v tomto vlákně plodit. Zkus zaměřit svou nezměrnou inteligenci na trénink používání editu a nepsání x příspěvku pod sebou. Jako moderátoři toto spamování neuznáváme.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Ještě tu zase začněte probírat jak je St. Anger nanic ať už je toz ase všechno dokola :roll: Od jediného Ronnieho měli ty příspěvky váhu.. dával občas dobré zajimavosti.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
NHK

Příspěvek od NHK »

Jeden old school :twisted:

ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Má to banjo floyda ? :P Obrázek
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Red Bull píše:
holkoun píše:
Red Bull píše:

Ty se mi nelíbíš - nejsi majitelem pravdy, já nejsem už ani zdaleka takový fanoušek metallicy, jako si ty zůstal, na koncert bych nešel, nestojí mi za to, ale papouškovat večnou frázi o tom kdy metallica začala klesat. Je to jako zaseknutá deska, pořád dokola. Není v tom ani náznak vlastního úsudku, ale jen papouškování fráze. Přečti se ještě jednou co jsem napsal, já srovnám album od alba a ne období striktně, jako ty.

Tímto rozhovor s tebou končím, nebudu reagovat na žádné blbosti co budeš v tomto vlákně plodit. Zkus zaměřit svou nezměrnou inteligenci na trénink používání editu a nepsání x příspěvku pod sebou. Jako moderátoři toto spamování neuznáváme.
Taky netvrdim, ze jsem majitelem pravdy, nebo to snad nekde vidis? Ale holt, kdyz nekdo nevidi, ze 1+1 je 2 a tvrdi, ze to je 3, tak se ozvu, kapito?:-D

Tvoje argumentace konverguje k nule, pokud ja pisu blbosti, tak pak nevim, jak se daj nazvat tvoje prispevky:-) co ti mam asi na takovejhle prispevek asi napsat? Proc bych mel srovnavat napr. Master of Puppets s Death Magnetic? To je jako, kdybycj srovnaval Sharone Stone s Petruskou Sustrovou:-D Nechces, abych neco omilal, tak ti asi nebudu psat, jak je DM nudna deska, vykradajici sama sebe blabla....

A co se tyce editovani - nejdriv si zjisti, co je znamena "SPAM" ano?:-) Nicmene pokud si myslis, ze nekolik prispevku spojenejch do jednoho dlouhyho jak Lovosice, je lepsi nez dva/tri stredne dlouhy (a reagujici na nekoho jinyho), tak potom se omlouvam, ze jsem porusil pravidlo (ktery jsem uprimne i zapomnel)

P.S. nezer to moderovani tolik, treba zjistis, ze jsou i dulezitejsi veci:-)
P.S2 - necekal jsem kolik lidi se chytne na to drobny popichnuti...teda vlastne kecam, cekal:-D
P.S.3 Ad IM - to same se da psat i o tebou zminovanych IM...ale asi do jinyho vlakna? Nebo bych krome spammera byl oznacenej i za offtopikare:-)

Zebrak: Hele kolik ti mam jeste poslat linku, abys pochopil kde ma trash metal koreny?:-)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Mě příjde, že pro holkouna je metallica něco jako zhrzená láska. Už toho dohadování necháme ( vyříkat si to můžeme po icq nebo sz ) protože to začíná být nuda. Každý má svůj názor za kterým si bude stát tak jako tak a nevyřeší se to ani 100 dalších stránkách.

Něco na uklidnění, http://www.youtube.com/watch?v=1ZZBnZexM6E
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Něco na uklidnění, [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ZZBnZexM6E[/youtube][/quote]

Vkládej jen toto - 1ZZBnZexM6E
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Prejdák píše:Něco na uklidnění, [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ZZBnZexM6E[/youtube]
Vkládej jen toto - 1ZZBnZexM6E[/quote]

Já to nějak nemohl vykoumat :)
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

Celý problém je, bych řekl, v tom, že každý od muziky očekává něco jiného... Pro někoho je Metallica na vrcholu tvorby a chce slyšet to, co hrají teď. Pro někoho (i pro mě) ty nové věci už nejsou to "pravé ořechové". V tom je celý problém, proč si nerozumíte v tom, kdy je Metallica na vrcholu. Ale žasnu, jak zdlouhavě, nepřímo a hrozně matoucně dokážete tohle popsat... Jde ale jen o to, že někomu chutná párek s hořčicí, někomu s kečupem, ale dokážou se několik hodin přít o tom, co je lepší, přesto, že se nikdy navzájem nepřesvědčí...
holkoun

Příspěvek od holkoun »

fixja píše:Celý problém je, bych řekl, v tom, že každý od muziky očekává něco jiného... Pro někoho je Metallica na vrcholu tvorby a chce slyšet to, co hrají teď. Pro někoho (i pro mě) ty nové věci už nejsou to "pravé ořechové". V tom je celý problém, proč si nerozumíte v tom, kdy je Metallica na vrcholu. Ale žasnu, jak zdlouhavě, nepřímo a hrozně matoucně dokážete tohle popsat... Jde ale jen o to, že někomu chutná párek s hořčicí, někomu s kečupem, ale dokážou se několik hodin přít o tom, co je lepší, přesto, že se nikdy navzájem nepřesvědčí...

Ale v pripade Metalliky tohle neni o individualnim vkusu, to je, troufam si rict, objektivni fakt (mereno prinosem pro hudbu, originalitou - kvalitativni parametry, a nakonec i prodejnosti - kvantitativni parametr, byt pofiderni)....:-)
Flajtr píše:Mě příjde, že pro holkouna je metallica něco jako zhrzená láska. Už toho dohadování necháme ( vyříkat si to můžeme po icq nebo sz ) protože to začíná být nuda. Každý má svůj názor za kterým si bude stát tak jako tak a nevyřeší se to ani 100 dalších stránkách.

Něco na uklidnění, http://www.youtube.com/watch?v=1ZZBnZexM6E
Zhrzena laska?:-))) Jak si na to prisel, takovou silu, fakt zadna hudba nema... Ja nic proti Metle nemam, jen ji neposloucham...a kdyz si ji chci poslechnout, tak si ji poslechnu...samozrejme ty stary veci:-)
Naposledy upravil(a) holkoun dne 6.03.2010 15:27, celkem upraveno 1 x.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pro me je jejich nejlepsi deska load. v tesnem zavesu mop, ajfa (ten zvuk me doted s**e), lightning...mam hodne rad i garage. Load ale s prehledem vitezi, nejak jim to nejvic verim a dokonce tam je slyset basa. James mel vydat country solovku :)
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

holkoun píše:Zebrak: Hele kolik ti mam jeste poslat linku, abys pochopil kde ma trash metal koreny?:-)
Hele pošli mi jich víc než 0, pak se můžem v klidu bavit!

A nepamatuju se, že bych tě prosil abys mi psal, kde má thrash kořeny. Neboj, tim, že je seš velkej rádobyfotřík neznamená, že víš všechno na světě (jéé promiň jesli sem tě teď ranil :( )

Ale mám pro tebe moc hezkou písničku, ta se ti bude líbit!
http://www.youtube.com/watch?v=eYXOOl_XDdo
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Odkud ho znáš toho Jayk3M? :oops: :roll: :-!
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Holkoune jestli si potřebuješ nahánět příspěvky, tak to prosím dělej jinde. Jinak si tvé chování neumím vysvětlit, 4krát za sebou dva příspěvky pod sebe, EDIT tě tvá dospělost neučila? A pořád dokola mletí to samé. :roll: Pokud vím svůj názor jsi řekl, tak proč to omíláš dokolečka?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“