Analog/Digital delay

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
negativecreep

Re: Analog/Digital delay

Příspěvek od negativecreep »

zdravim , potreboval bych panove poradit s delayem, jeste jsme na nej nikdy nehral , predstavu mam jak to pracuje, ale nevim zda bych treba vyuzil tap tempo ,nebo zda neni potreba to mit natapovany , a staci to nakroutit, taky kdyz budu tapovat , tak ty 4 ri doby ten delay nemuzu pouzit coz? na zacatku pisne to nevadi, ale co v prostredku , nedejboze kdyz jeste pred tim jsem potreboval jinej cas,jak to teda delate? navic s tim tapem nevim nevim, a co kdyz ujede bubenik s tempem, to je pak v pr.... ne?
no moji favorite EHX bud TOY, BOY a nebo deluxe memory boy
TC nova, tam se me libi presety,(u tech presety si pamatuji , i nastaveni potaku? nebo jen cas?

no taky analog/digital
nebo jestli koupit nejakej z tech EHX analogu , a pak koupit casem ten TC , az se z delayema seznamim a pouzivat oba , no nevim, jsem z toho zmatenej.
jsou to jiny cenovy kategorie, ale ja radsi klidne prisetrim, nez abych kupoval neco docasne,
predem dik za odpovedi,a ted kdyz to ctu , tak ten muj dotaz me pripada jak dotaz typu , kytara na metal :P
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Takže postupně po bodech

- TCE Nova Delay si pamatuje kompletní nastavení
- nikdo neříká, že delay musí být přesně do doby či jinak přesně, musíš sám vědět, jak ho potřebuješ využívat, samozřejmě, že po dobu tapování nemůžeš ten delay mít aktivovaný, natapovat si musíš předem
- nedělej z toho velkou vědu, když ujede bubeník (což by ale neměl :P ) tak prostě budeš malinko jinde, ale znovu jde o to, jestli potřebuješ, aby se ti to delayovalo přesně do doby, když to potřebuješ, tak prostě před spuštěním delaye natapuješ a je to

- analog vs digital - o tom je celý tento thread, zkus hjo nějak prolítnout. Každý má svoje plusy a svoje minusy, opravdu záleží na tom, co ty sám chceš a potřebuješ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

jo jo diky, tak to vypada na nekterej z EHX , a pozdeji az se s tim naucim pracovat kouknu bud po tom TC nova, nebo uplne nej by byl ten EVENTIDE TIME Factor , vypada to perfektne, a hlavne jestli dobre chapu, tak to muzu ovladat prez midi , coz by bylo vubec nej ,dik nejspis pockam na deluxe memory boy
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tak nakonec jsem koupil SD Dejavu. Přemýšlel jsem mezi Novou a Dejavu a nakonec to vyhrál Dejavu. Ani nevím vlastně proč. :)

Bych měl jeden dotaz k samooscilacím. Jak se chovají vaše delaye, když dáte počet opakování na nekonečno? Zvyšuje se neustále hlasitost dozvuků? Proč se ptám, u mého bývalého EHX Echo 1 se nijak hlasitost nezvyšovala (nebo si to už nepamatuji), u SD roste hlasitost nade všechny meze až jsem měl pocit, že mi vyskočí reprák z komba, než jsem stačil to kombo vypnout. Qwer mi říkal, že je to normální, mně to moc normální nepřipadá, aby se signál neustále zesiloval. Jak se chovají vaše delaye?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

můj delay je true digital, čili oscilaci nemá :-) to že se to stále zesiluje - to je logické... když to zacyklíš, neustále se nabalují další a další opakování -> roste hlasitost. Občas mi oscilace trochu chybí - když jsem měl CM red repeat, tak jsem si s nimi hrál často :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dark Axel píše:můj delay je true digital, čili oscilaci nemá :-) to že se to stále zesiluje - to je logické... když to zacyklíš, neustále se nabalují další a další opakování -> roste hlasitost. Občas mi oscilace trochu chybí - když jsem měl CM red repeat, tak jsem si s nimi hrál často :-)
No jednak ta hlasitost roste řekl bych exponenciálně (teda už jsem dlouho ze školy, ale snad to tak je :wink: ), a potom bych řekl, že kdyby úroveň signálu překročila určitou mez, tak bych jí prostě už dál nezesiloval. Takhle to nějak funguje třeba v GR4, kde jsem to zkoušel.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no ty bys ji třeba nezesiloval, ale ten delay si nenechá poradit :-P

záleží na celkové konstrukci, řekl bych. taky jsem s red repeatem párkrát došel do stavu kdy mi málem utekl celý pokoj... je to o tom to umět alespoň nějak krotit, hrát si s levelem a časem... nebo to nenechat zacyklit :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jester píše:Tak nakonec jsem koupil SD Dejavu. Přemýšlel jsem mezi Novou a Dejavu a nakonec to vyhrál Dejavu. Ani nevím vlastně proč. :)
Blahopřeju ke koupi - kdybys měl někdy čas, určitě bych ocenil sepsání nějaké recenzičky nebo minimálně postřehů co a jak :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: Blahopřeju ke koupi - kdybys měl někdy čas, určitě bych ocenil sepsání nějaké recenzičky nebo minimálně postřehů co a jak :wink:
Promiň Nero, ale na to si asi netroufnu. Neměl jsem tolik delayů v ruce, abych to mohl nějak objektivně shodnotit a srovnat. :oops: Myslím tím recenzi.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Člověče, nevymlouvej se :D - neříkej, že nezvládneš napsat pár větiček o tom, co dotyčná krabička umí či neumí, jaké má klady a jaké zápory, v čem je pro tebe tou nejlepší :wink: Nicméně doufám, že aspoň nějakého kratšího elaborátu se od tebe dočkám - když už ne plnohodnotné recenze, tak aspon tady v tomhle threadu se pár řádků jistě neztratí... :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No postupně měním názor. Ostatně jako vždy. Dneska jsem si s ním hrál a zatím spokojenost. Počkám ještě, až mi přijde mikrofon a něco sepíšu, eventuálně nahraju (když to projde mojí autocenzurou).
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

http://kytary.cz/line6-delay-modeler-dl4/HN021021/

Jaký je tento delay? Docela hodně kytaristů na něho hraje, tak mě to zajímá.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jester píše:No postupně měním názor. Ostatně jako vždy. Dneska jsem si s ním hrál a zatím spokojenost. Počkám ještě, až mi přijde mikrofon a něco sepíšu, eventuálně nahraju (když to projde mojí autocenzurou).
Díky :mrgreen: Počkej až přejde honeymoon effect a pak se pochlub...

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Joey01 píše:http://kytary.cz/line6-delay-modeler-dl4/HN021021/

Hodně často si uživatelé stěžují, že jeho převodníky nezvládají signál v efektové smyčce (prostě se odpálí), což ho vylučuje z běžného používání.

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nero píše:
Joey01 píše:http://kytary.cz/line6-delay-modeler-dl4/HN021021/

Hodně často si uživatelé stěžují, že jeho převodníky nezvládají signál v efektové smyčce (prostě se odpálí), což ho vylučuje z běžného používání.

:) Dovolil bych si nesouhlasit s tím, že ho to vylučuje z běžného používání. Jen zažité klišé, že delay se dává do smyčky, ho snižuje. Je to simulator starších delayů a strká se před aparát nejlépe. Tedy pokud nehodlá člověk delayovat nějaký "ukrutný" přegainovaný metal sound. Dříve také efektové smyčky nebyly.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kolik kytaristu hraje sola bez zkresleni? Ono se to docela pozna uz i pri rozumnym zkresleni.
Hodne lidi ten DL-4 pouziva ve smycce a nema problem, ale dost lidem to taky takhle odeslo, je to na nahode :(
Mimochodem smycky na zesilovacich se uz delaji pres 20 let :-)
Somnus Aeternus
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

A takže většina delayů se dává do smyčky jó?

http://cgi.ebay.com/Electro-Harmonix-De ... 439dcc4009

Jinak docela pěkná cena, a který je lepší DMB nebo DMM ? :D

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nejde o delay, jde spis o samotnej zesilovac - vintage kousky smycku ani nemaji, kdezto novejsi hi-gain apecy ji potrebuji prave kvuli tomu, ze kdyz zprasis signal jeste pred zkreslenim v preampu, tak to nekdy zni fakt spatne.

Deluxe Memory Man bude temer urcite lepsi, na druhou stranu nenabizi tolik moznosti.
Somnus Aeternus
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jo a prosím tě, jaký je levný, dobrý(jak jinak :D ) delay s looperem? Hazarai? Nebo je i něco levnějšího?

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“