promackane prazce
Pravidla fóra
promackane prazce
Ahoj .chci se zeptat.Na kytare mam promackane prazce,ale na hre to neni znat ladi dobre obcas si zadrnci ale v normalu .Nekteri tvrdi ze je nutne prazce nechat vymenit,ale ja si myslim ze po case se opotrbeni zastavi a zustava takove jake je .napiste mi prosim na to svuj nazor dik .kytara je hrana asi 6let
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 4.03.2010 13:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dark Axel: Přesunuto
Důvod: Dark Axel: Přesunuto
- ...EDGE...
Re: promackane prazce
No tak opotrebovani pokracuje az do nekonecna 
A 6 let nemusi byt moc, ale rozhodne muze byt. Mohl bys treba prilozit foto nejakeho kritickeho mista, at muzeme posoudit.
A 6 let nemusi byt moc, ale rozhodne muze byt. Mohl bys treba prilozit foto nejakeho kritickeho mista, at muzeme posoudit.
Jelikoz hraji po cele delce krku jsou vice ci mene opotrabovane prakticky vsude foto bohuzel nemam
- ...EDGE...
Nevim no, takhle nemuzu moc posoudit jak je to vazne, ale tak po sesti letech uz muze byt no.
Proč by se opotřebení pražců mělo zastavit? Je to stejný materiál a bude se sjíždět i dál
Možná to prohobluješ až na hmatník a pak třeba vyhobluješ i hmatník a budeš mít nechtěný scalloping. Když jsou promačkané, nechal bych je vyměnit rozhodně. Jde u toho podle mně hlavně i o pocit z hraní + to drnčení by mi třeba vadilo ve větší míře (a kdyby to bylo kvůli toho opotřebení, tak zcela určitě). Za mě
přepražcovat. Jestli za to ta kytara obecně stojí, ale předpokládám, že ano, když o tom píšeš
Btw. EDGI, proč ji říkáš "mohl bys" když má nick evicka? Už to nepij
Btw. EDGI, proč ji říkáš "mohl bys" když má nick evicka? Už to nepij
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- ...EDGE...
Ja nevim, rikal jsem si ze by to mohl byt nejaky strasne uchylny internetovy trasvestita 
to tedy nejsem jsem holka to vadi panove?
zavez kytaru ke kytarari, ten ti prazce bud zabrousi nebo vymeni (zalezi na mire opotrebeni). moc slecen sem nechodi tak jsou z toho panove trochu vyjeveni 
a jinak mam fendra strat odrena ale dobra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Představa, že opotřebení pražců se jisté době zastaví, je asi stejná, jako že netřeba doma uklízet, protože vrstva prachu se po třech týdnech přestane zvětšovat
Pokud jsou pražce promačkané, je opravdu na čase navštívit kytaráře a nechat nástroj přepražcovat.
Pokud jsou pražce promačkané, je opravdu na čase navštívit kytaráře a nechat nástroj přepražcovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nero - to bylo trefné... 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
Děkuji za uznání, Mistře, a smekám svůj kloboukAtkins píše:Nero - to bylo trefné...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jenom k teorii o zastavení opotřebení: samozřejmě že se nezastaví, ale když vemem v úvahu profil pražce tak se musí úbytek jeho vejšky zpomalovat protože se zvětšuje nutnej úbytek materiálu vzheledem k hloubce díry dokud se pohybujem v oblasti půlkulatý korunky pražce, takhle teda pokud jde o ubrušování pražců strunama. v moment kdy by jsme řešili opravdu pouze vymačkávání (to ovšem v realitě nenastane) může mít slečna pravdu protože je teoreticky možný že vymačkaná díra by měla dostatečnou plochu na to aby přítlak struny už pražeč dále nedeformoval.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Nero
- Rádce
Mám dojem, že pokaždý, když do našeho fóra začnem nějak ve větším zatahovat teorii, tak se se zlou potážem...
Řeknu k tomu asi tohle - i kdyby se opotřebování pražců mělo jednou zastavit, tak bych stejně tu kytaru ke kytaáři odnesl a nechal přepražcovat, protože pražce ve špatné kondici nepřinesou nic pozitivního, ba naopak. Navíc v okamžiku, kdy by se to opotřebovávání mělo zastavit, tak už budou pražce v tak dezolátním stavu, že na to stejnak nepůjde hrát...
Řeknu k tomu asi tohle - i kdyby se opotřebování pražců mělo jednou zastavit, tak bych stejně tu kytaru ke kytaáři odnesl a nechal přepražcovat, protože pražce ve špatné kondici nepřinesou nic pozitivního, ba naopak. Navíc v okamžiku, kdy by se to opotřebovávání mělo zastavit, tak už budou pražce v tak dezolátním stavu, že na to stejnak nepůjde hrát...
PetrPeter 1975 - 2008
nero: nechtěl jsem tim naznačit že by si to neměla nechat přepražcovat, to by bylo nedorozumění. asi postižení ze studia strojařiny. konkrétně jsem ten elaborát vymyslel připřemejšlením o tom jak na to asi přišla, že by se to opotřebení mělo zastavit. nemluvě o tom že jsem opomněl že ty pražce eště navíc korodujou. naprosto souhlasim že pražce z kondice nemůžou přinýst nic dobrýho. to jenom tak aby nenastalo nedorozumnění
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Mám rok a čtvrt Fender Stratocaster made in USA (nová kytara) a pražce jsou v některých místech viditelně dost vymačkaný. Hraju v podstatě denně (1-2 h). Je to normální nebo jsou pražce z nekvalitního materiálu?
jo, mam american strat 2003 a prazce uz jsou z vetsiny dost v haji. ve vyssich polohach uz to docela dobre skrunda
jinak jsem na nej do lonskeho leta hral v podstate denne a docela dost. kamarad ma zas treba PRS CE24, koupil ho cca stejne jako ja ten strat a tam jsou prazce v pohode - ackoliv ta kytara byla asi urcite vic vytizena nez ta moje.
nemusi se vylozene preprazcovat, kolikrat je staci jen zabrousit. to se ale taky nemuze delat donekonecna, stejne jako preprazcovavani.Nero píše: Pokud jsou pražce promačkané, je opravdu na čase navštívit kytaráře a nechat nástroj přepražcovat.
Trochu odbočím - budu za prase, ale dokonce se to dá zabrousit i doma, a to docela slušně - viz moje ŽlutáKinx píše:nemusi se vylozene preprazcovat, kolikrat je staci jen zabrousit. to se ale taky nemuze delat donekonecna, stejne jako preprazcovavani.Nero píše: Pokud jsou pražce promačkané, je opravdu na čase navštívit kytaráře a nechat nástroj přepražcovat.
Co se týče různého opotřebení pražců, velkou roli také hraje způsob hraní a používané struny. Kdo do toho tříská a málo benduje, má tam žlábky, kdo hodně benduje, má ploché vršky pražců a některé nižší než ostatní, od často používaných tónin, např. 2., 7. a 14. pražec uprostřed a 3., 8. a 15. pod dvěma nejenčími strunami od bluesových licků hraných např. s harmonikou nebo s doprovodem s prázdnými strunami (tak to mám já, i když zatím celkem lehce).
Evi, vyfoť to, ať můžeme posoudit jestli to je na kytaráře a pokud ano, jestli stačí přebrousit nebo je potřeba přepražcovat. Do poloviny výšky pražců se ještě dá brousit, víc už není moc hratelné. U španělek se musí přepražcovat dříve, protože mívají malé pražce.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Nero
- Rádce
Tak jasný, to je pravda. Nicméně stejně jednou přijde čas, kdy je návštěva u kytaráře nutnáKinx píše:nemusi se vylozene preprazcovat, kolikrat je staci jen zabrousit. to se ale taky nemuze delat donekonecna, stejne jako preprazcovavani.Nero píše: Pokud jsou pražce promačkané, je opravdu na čase navštívit kytaráře a nechat nástroj přepražcovat.
PetrPeter 1975 - 2008