projekt E530:)

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
lunchie

Re: projekt E530:)

Příspěvek od lunchie »

no podle toho co si rikal, ze chces delat dual recto ... pak me zvukove k tomu prijde blize to slo100 nez jcm :).
JCM je zvukove oproti slo tak mozna na rock&roll :).
Jinak na slo je na sloclone primo i navrzeny plosak a docela i podrobny popis jak to postavit.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

... to lupání relátek už se řešilo tady post260234.html?hilit=%20rel%C3%A9#p260234 :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

lunchie píše:no podle toho co si rikal, ze chces delat dual recto ... pak me zvukove k tomu prijde blize to slo100 nez jcm :).
Jinak na slo je na sloclone primo i navrzeny plosak a docela i podrobny popis jak to postavit.
Ta osmikoule se nechá dobarvit,viz. Zakk W. Ale pokud je na to slo lepš návod,asi bych to radši postavil tak. Chtěl bych si postavit nějakou slušnou lampičku,no..
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ono takhle... já mam postavnou kopii plexi 1959 (čtyřdíra) bez nějakejch uprav s 5W EL84 koncem, a nevim, kde se to tam bere, ale ten zvuk má koule... :twisted: a když před to dam doma dělanej lampovej booster (jenom na 12V s ECC82) tak z toho leze gainu ještě víc :mrgreen: (viz http://www.nhmaniaci.wz.cz/hi-gain.mp3, kvalita nahrávky hrozná, ale jen pro ilustraci gainu)
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Otis píše:
lunchie píše:no podle toho co si rikal, ze chces delat dual recto ... pak me zvukove k tomu prijde blize to slo100 nez jcm :).
Ta osmikoule se nechá dobarvit,viz. Zakk W. Ale pokud je na to slo lepš návod,asi bych to radši postavil tak. Chtěl bych si postavit nějakou slušnou lampičku,no..
no pokud nekde najdes schema na ZW serii ... standard jcm800 me moc hi-gain neprijde ...
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Stanley06 píše:ono takhle... já mam postavnou kopii plexi 1959 (čtyřdíra) bez nějakejch uprav s 5W EL84 koncem, a nevim, kde se to tam bere, ale ten zvuk má koule... :twisted: a když před to dam doma dělanej lampovej booster (jenom na 12V s ECC82) tak z toho leze gainu ještě víc :mrgreen: (viz http://www.nhmaniaci.wz.cz/hi-gain.mp3, kvalita nahrávky hrozná, ale jen pro ilustraci gainu)
Dobře.Ještě by mě zajímalo,jestli ty homemade ampy maj stejnou kvalitu zvuku jako normální koupenej.Nakonec proč by vlastně neměly,záleží jen na tom,jak moc kvalitně to napájim a jak moc se přiblížim schématu výrobce,ne?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

záleží dost na použitejch součástkách, trafech, atd... záleží jakou bereš úroveň... já když jsem to svoje vzal do zkušebny tak se to líbilo všem... v poměru cena/kvalita/výkon to co jsem si postavil nemá konkurenci, hodně udělá i repro a box, ale ta lampa je z toho prostě cejtit, všechno ostatní už záleží na tom, jak to poskládáš a z čeho :wink: ale jen do toho...
St.Anley Tube Amps
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Stanley06 píše:záleží dost na použitejch součástkách, trafech, atd... záleží jakou bereš úroveň... já když jsem to svoje vzal do zkušebny tak se to líbilo všem... v poměru cena/kvalita/výkon to co jsem si postavil nemá konkurenci, hodně udělá i repro a box, ale ta lampa je z toho prostě cejtit, všechno ostatní už záleží na tom, jak to poskládáš a z čeho :wink: ale jen do toho...
No vzhledem k tomu že moje znalosti elektroniky jsou dá se říct nulové,protože už si žádné výpočty a podobné věci nepamatuju,budu nucen se striktně držet schématem. Takže doufám,že to bude znít,protože moje práce s plošňákem a pájkou jsou dost dobré na to,aby mi tam vznikl studeňák,nebo tak něco. :lol: No,takže až přijdou prachy tak hurá do stavby.Asi začnu pár efektíkama na rozcvičení a pak si chci lampičku postavit. Dávat 15 tis. za nějakou solidnější se mi nechce.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

heleď, já když to tak vemu, tak před půlrokem jsem "akorát" chodil do školy s oborem mírně zaměřeným na elektro, ale vzalo mě to a už toho vim mnohem víc :) ta hlava mě komplet vyšla na +-1500... a na začátku bylo jenom to, že jsem chtěl lampovej zvuk a zkusit to postavit... a lidi tady z fóra mi dost poradili a pomohli, takže mam teď slušnej funkční aparát, a dělam teď už asi 3. lampovej mini amp 8) důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát :wink:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

presne jak napsal Stanley ... pokud pouzijes kvalitni soucastky, tak se mozna budes divit, ze to hraje lepe nez original :). No a co se tyce repro boxu, tak me prijde, ze ten dela mozna i vice nez 50% kouli toho zvuku :).

Jinak pokud se ti libi zvuk marshallu, tak si skoc na ax84.com, vezmi schema Hi-Octane nebo SEL a postav to. Vice mene je to 'jcm800' on steroids :). Ja nejsem moc velky fanda marshallovskyho zvuku, ale ten hi-octene jsem postavil, dal do nej 6v6 koncovou lampu, dodelal efektovou smycku a jsem s nim spokojeny - teda moc na nej nehraju, ted mam misto nej zapojeny XTC hybrid, ktery ma naprosto paradni lead ton a na to moje loznicove brnkani je naprosto ideal.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

lunchie píše:presne jak napsal Stanley ... pokud pouzijes kvalitni soucastky, tak se mozna budes divit, ze to hraje lepe nez original :). No a co se tyce repro boxu, tak me prijde, ze ten dela mozna i vice nez 50% kouli toho zvuku :).

Jinak pokud se ti libi zvuk marshallu, tak si skoc na ax84.com, vezmi schema Hi-Octane nebo SEL a postav to. Vice mene je to 'jcm800' on steroids :). Ja nejsem moc velky fanda marshallovskyho zvuku, ale ten hi-octene jsem postavil, dal do nej 6v6 koncovou lampu, dodelal efektovou smycku a jsem s nim spokojeny - teda moc na nej nehraju, ted mam misto nej zapojeny XTC hybrid, ktery ma naprosto paradni lead ton a na to moje loznicove brnkani je naprosto ideal.
Jj,no začnu asi na pár efektech.Což mi připomíná,že by sis měl zkontrolovat soukromou poštu. :lol: Pak bych se chtěl pustit do nějaký ty lampy. Určitě by bylo super mít nějakou na doma,ale v první řadě budu potřebovat něco "odvázanějšího" tak okolo 50ti watt. :D
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Stanley06 píše:důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát :wink:
no nesahat na to moc nestaci :). Koukni opravdu na ten ax84 - maji tam i dobry FAQ, kde najdes odpovedi na hromadu otazek + snad i nejake vysvetleni jak to funguje. Je par veci, ktere pokud nedodrzis, tak te to muze pekne nakopnout ne-li zabit ...
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

lunchie píše:
Stanley06 píše:důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát :wink:
no nesahat na to moc nestaci :). Koukni opravdu na ten ax84 - maji tam i dobry FAQ, kde najdes odpovedi na hromadu otazek + snad i nejake vysvetleni jak to funguje. Je par veci, ktere pokud nedodrzis, tak te to muze pekne nakopnout ne-li zabit ...
jj,rozumim,to vědí i malý děti. Teda snad. :lol: A už se prosím tě koukni na tu soukromou zprávu,docela bych to potřeboval vědět,plánuju objednávat součástky. :lol:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie: jasně no, ale tak takový obecný pravidlo, až po těch konstrukčních... měl jsem spíš napsat nešahat do toho :lol: prostě když to nejde, tak se v tom nezačít hrabat... nebezpečný to je no...
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja do toho hrabu jednou rukou - teda jednou merakovou sondou :). druhou mam priplou na sasi ...

ja si nedaval pozor, pri tom, kdyz jsem odladoval ten XTC preamp a misto abych sel sondou, tak jsem do kontaktu poklepaval klestickama - pekne me to brnklo do ruky - peknych 200V - ta izolace na klestich je prd izolace (made in china).
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Jo vim že teď budu trochu OT,ale nenechal by se z mýho Stagg kombíčka udělat třeba Roland nebo fender? Použít poťáky a repro,jen vyměnit power amp a preamp...
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

Stanley06 píše: důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát :wink:
si piš, že i vyplej zesík tě dokáže zabít. Spočítěj si energii, která je v nabitých kondech ve zdroji a uvidíš jakou ti to může dát šlehu!

Jinak já nevim, ale tvrdit o sobě, že znalosti z elektroniky mam skoro nulový a chtít se pustit do stavby něčeho takovýho mi nepřijde nejlepší. Začal bych na něčem s nižším napětím.
Dál si myslim, že umět dobře letovat, vyrábět DPS a držet se striktně schématu taky asi nestačí k hledání případných chyb, který se i přesto můžou objevit.
Tím nikoho nechci odrazovat od stavby, chci jenom upozornit na nebezpečí.
Ale to je už OT
Naposledy upravil(a) boga dne 16.03.2010 19:09, celkem upraveno 1 x.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Pravda :) Já jednou odpojoval prodlužku do které byli zapojené 2 PC a když jsem se na vypojené zásuvce dotknul kolíku tak mě to koplo a docela popálilo(nebo jaka to nazvat) prst.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

:oops: omlouvám se za svůj výrok, byl řečen (napsán) s nadsázkou... měl jsem se lépe vyjádřit, jasně, je spousta věcí co se musí dodržet při konstrukci a co se pak smí a nesmí dělat... samozřejmě o nich vím... takže dost už OT, beru to zpět :wink:
St.Anley Tube Amps
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Teorge píše:Pravda :) Já jednou odpojoval prodlužku do které byli zapojené 2 PC a když jsem se na vypojené zásuvce dotknul kolíku tak mě to koplo a docela popálilo(nebo jaka to nazvat) prst.
Tak tam bude problém někde jinde... Tam se ti ta zásuvka asi přehřívá a jen tě to spálí.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“