JCM je zvukove oproti slo tak mozna na rock&roll
Jinak na slo je na sloclone primo i navrzeny plosak a docela i podrobny popis jak to postavit.
Ta osmikoule se nechá dobarvit,viz. Zakk W. Ale pokud je na to slo lepš návod,asi bych to radši postavil tak. Chtěl bych si postavit nějakou slušnou lampičku,no..lunchie píše:no podle toho co si rikal, ze chces delat dual recto ... pak me zvukove k tomu prijde blize to slo100 nez jcm.
JCM je zvukove oproti slo tak mozna na rock&roll.
Jinak na slo je na sloclone primo i navrzeny plosak a docela i podrobny popis jak to postavit.
no pokud nekde najdes schema na ZW serii ... standard jcm800 me moc hi-gain neprijde ...Otis píše:Ta osmikoule se nechá dobarvit,viz. Zakk W. Ale pokud je na to slo lepš návod,asi bych to radši postavil tak. Chtěl bych si postavit nějakou slušnou lampičku,no..lunchie píše:no podle toho co si rikal, ze chces delat dual recto ... pak me zvukove k tomu prijde blize to slo100 nez jcm.
JCM je zvukove oproti slo tak mozna na rock&roll.
Dobře.Ještě by mě zajímalo,jestli ty homemade ampy maj stejnou kvalitu zvuku jako normální koupenej.Nakonec proč by vlastně neměly,záleží jen na tom,jak moc kvalitně to napájim a jak moc se přiblížim schématu výrobce,ne?Stanley06 píše:ono takhle... já mam postavnou kopii plexi 1959 (čtyřdíra) bez nějakejch uprav s 5W EL84 koncem, a nevim, kde se to tam bere, ale ten zvuk má koule...a když před to dam doma dělanej lampovej booster (jenom na 12V s ECC82) tak z toho leze gainu ještě víc
(viz http://www.nhmaniaci.wz.cz/hi-gain.mp3, kvalita nahrávky hrozná, ale jen pro ilustraci gainu)
No vzhledem k tomu že moje znalosti elektroniky jsou dá se říct nulové,protože už si žádné výpočty a podobné věci nepamatuju,budu nucen se striktně držet schématem. Takže doufám,že to bude znít,protože moje práce s plošňákem a pájkou jsou dost dobré na to,aby mi tam vznikl studeňák,nebo tak něco.Stanley06 píše:záleží dost na použitejch součástkách, trafech, atd... záleží jakou bereš úroveň... já když jsem to svoje vzal do zkušebny tak se to líbilo všem... v poměru cena/kvalita/výkon to co jsem si postavil nemá konkurenci, hodně udělá i repro a box, ale ta lampa je z toho prostě cejtit, všechno ostatní už záleží na tom, jak to poskládáš a z čehoale jen do toho...
Jj,no začnu asi na pár efektech.Což mi připomíná,že by sis měl zkontrolovat soukromou poštu.lunchie píše:presne jak napsal Stanley ... pokud pouzijes kvalitni soucastky, tak se mozna budes divit, ze to hraje lepe nez original. No a co se tyce repro boxu, tak me prijde, ze ten dela mozna i vice nez 50% kouli toho zvuku
.
Jinak pokud se ti libi zvuk marshallu, tak si skoc na ax84.com, vezmi schema Hi-Octane nebo SEL a postav to. Vice mene je to 'jcm800' on steroids. Ja nejsem moc velky fanda marshallovskyho zvuku, ale ten hi-octene jsem postavil, dal do nej 6v6 koncovou lampu, dodelal efektovou smycku a jsem s nim spokojeny - teda moc na nej nehraju, ted mam misto nej zapojeny XTC hybrid, ktery ma naprosto paradni lead ton a na to moje loznicove brnkani je naprosto ideal.
no nesahat na to moc nestaciStanley06 píše:důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát
jj,rozumim,to vědí i malý děti. Teda snad.lunchie píše:no nesahat na to moc nestaciStanley06 píše:důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát. Koukni opravdu na ten ax84 - maji tam i dobry FAQ, kde najdes odpovedi na hromadu otazek + snad i nejake vysvetleni jak to funguje. Je par veci, ktere pokud nedodrzis, tak te to muze pekne nakopnout ne-li zabit ...
si piš, že i vyplej zesík tě dokáže zabít. Spočítěj si energii, která je v nabitých kondech ve zdroji a uvidíš jakou ti to může dát šlehu!Stanley06 píše: důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát
Tak tam bude problém někde jinde... Tam se ti ta zásuvka asi přehřívá a jen tě to spálí.Teorge píše:PravdaJá jednou odpojoval prodlužku do které byli zapojené 2 PC a když jsem se na vypojené zásuvce dotknul kolíku tak mě to koplo a docela popálilo(nebo jaka to nazvat) prst.