kytarka do 12 000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
rasomaso

kytarka do 12 000

Příspěvek od rasomaso »

Čau tak jsem úspěšně zničil akustiku a teď nemám žádnou, což je skvělá výmluva pro koupi nový, lepší. :twisted: :lol:

Nějak na to nespěchám a zatím vůbec nemám jasno co chci konkrétně za typ, ale mám celkem jasnou představu o zvuku a krku. V akustikách se vůbec neorientuju takže bych potřeboval trochu nasměrovat.

Co se týče zvuku, tak bych chtěl něco na způsob nejúžasněji znějící kytary na kterou jsem kdy hrál, což byla nějaká mega stará neidentifikovatelná (tušim že) španělka na který byly kovový struny. Nevim teda jestli se normálně na to dávaj kovový struny, a španělku teda fakt nechci protože mi hrozně nevyhovoval ten krk. Každopádně představa o zvuku tu je, tak teď se vám to pokusim popsat. :mrgreen: Hrálo to v podstatě hodně hodně kovově s naprosto neuvěřitelnou barvou zvuku, pokud to srovnám se všema ostatníma akustikama na který jsem hrál, tak ty zněly jako úplně čistej blues junior, tohle bylo jak nakřápnutý plexi. (ježiš já sem idiot :lol:) Prostě takovej hrozně dravej zvuk jakoby to mělo v sobě zabudovanej akustickej overdrive. Takovej zvuk, že vám rozřízne půlky na 4 čtvrtky. :mrgreen: Nevim čim to bylo, jestli druhem dřeva nebo konstrukcí nebo prostě tim že byla kdysi nesnesitelně drahá (navíc byla dost omlácená a tušim že někde i naprasklá), každopádně chci vědět jestli víte co myslim a jestli se něco podobnýho dá za 12 sehnat (je to takovej můj psychologickej strop) nebo se snažim vyčarovat z žigulu aston martina. :?: Btw co jsem koukal už dřív tak některý kytary martin maj podobnej sound, takže teda hledám kytaru co stojí 150 za 12? Co myslíte? Je nějaký dřevo nebo typ kytary co má takovejhle kovovej dravej sound nebo je to prostě o cenovce a tý kytaře?

Jinak rozhodně chci co nejtenší krk, žádný tlustý špalky. Kytarku jsem rozflák dneska takže jsem se fakt ještě nedíval v hudebninách, to přijde. Jo a snímače a podobný chujoviny nechci. :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: kytarka do 12 000

Příspěvek od Red Bull »

Na španělku se kovové struny nedávají, protože mají větší tah a zkroutí vrchní desku, ale jsou i akustické kytary, které mají tvar španělky, ale mají vyztuženou horní desku a standardně na nich jsou používané kovové struny.

Pořád si nedokážu tvůj vysněný zvuk napasovat na nějakou akustickou kytaru, kterou jsem měl v ruce.
Já bych se možná zkusil podívat na výrobky FURCH http://www.furch.cz/cz/furchmillennium/index.php.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Raso, ty bláho, co to prosím tě po tý kytaře chceš? :D

Nicméně zkus kouknout po Normanech, Seagullech, Yamahách, možná Recording King. A samozřejmě ten Furch, případně LAG.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

ok, no zněla podobně jako tohle http://www.youtube.com/watch?v=UI02MwPgrQ8 :lol: takže za 12 asi ne co? :mrgreen:

arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

rasomaso píše:ok, no zněla podobně jako tohle http://www.youtube.com/watch?v=UI02MwPgrQ8 :lol: takže za 12 asi ne co? :mrgreen:
ááá vtipalek :D
na jungmanaku sem se byl podivat pred mesicem ,jestli nebudou mit nejakou martinku,nemeli zadnou. :D
to sou treba kytary ,ktery se dlouho rozehravaj,takze ten krasnej zvuk z ni poleze az za nejakej rok.pri kazdodenim hrani.
no prirovnal sis to tam pekne ten zigul,z zigula neudelas ani octavku.
hral sem na starsiho seagulla tak 12 let moh mit ,poctivy zpracovani ,zvukove ostrejsi,po letech hrani porad dost pouzitelna kytara .
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Heh takže teda od kytary za 12 nemůžu čekat nějakej extra vyjímečnej zvuk jo? Jé to je škoda, no tak já si zajedu do huml music a kouknu na ty Furchy. Jinak asi nevíte nějakou konkrétní značku/kytaru co by se hodila na tvrdý struny a podladění? Chtěl bych to pak hodit minimálně do Eb, možná do D s .13 strunama...

panedge

Příspěvek od panedge »

Raso-ze všech akustik co sem měl v ruce mě nejlíp dycky zněl Furch s vrchní cedrovou deskou,prostě mýmu uchu ten cedr lahodí daleko víc než smrk,nakonec sem skončil u Ashtonu kterej má smrk,ale na toho Furcha sem tenkrát neměl prachy a dodnes mě to mrzí.Takže zkus se podívat na Furchy,potom bych taky zkusil Seagull,kterej je si hodně chválej lidi.Ale víš jak,nejlíp je obejít hudebniny a zkoušet,nakonec ti může sednout kytara za 8 táců a bude to.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já bych zkusil levnou Martinku, ten zvuk mi přišel nejvíc podobný tomu, který hledáš (fakt už nevím, co přesně to bylo za typ, stála kolem 1000 dolarů). Furchy jsou ucinkaný mršky (BTW nejlíp mi zní se smrkovým topem :-)). Seagully mají taky takový měkčí zvuk. Ale ono je to hodně daný tím, že hraju prstama, ten kontakt se strunou nemá tvrdost a atak trsátka. No a protože ty určo budeš hrát trsátkem, tak ti asi budou znít jinak než mně.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Tak teď jsem na chvíli přestal dýchat. Ten popis je takový kytarový South Park :D , ne?

Kup si resofonickou kytaru, dej na ní 13struny a můžeš tím zvukem škrabat barvu ze zdi. Bude ti znít v ruce přesně jako Martinka přes Youtube :wink:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Resofonicka kytara to je co? Neni to takovy to s tim plechovym cednikem pod strunama? Jinak kde by se tak daly vyzkouset ty levny Martinky? Bojim se ze to co se mi bude libit uz bude nad muj financni strop. Jako kdyby hrala jo naslaple tak jeste tisicovku dve pridam, ale nesnes bych pomysleni ze mam akustiku drazsi nez strata, na kteryho hraju podstatne vic. :)

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

rasomaso píše:Resofonicka kytara to je co? Neni to takovy to s tim plechovym cednikem pod strunama? Jinak kde by se tak daly vyzkouset ty levny Martinky? Bojim se ze to co se mi bude libit uz bude nad muj financni strop. Jako kdyby hrala jo naslaple tak jeste tisicovku dve pridam, ale nesnes bych pomysleni ze mam akustiku drazsi nez strata, na kteryho hraju podstatne vic. :)
Já jsem je zkoušel v Brně u Lidla, což pro tebe, jako prážáka, asi nebude to pravé. Jinak cenu si nepamatuju přesně, prostě jsem si vzal tu nejlevnější, co tam měli, protože jsem věděl, že do těch drahých stejně nikdy nepůjdu. Ale jak se říká "nikdy neříkej nikdy".
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Raso, stare kovo-spanelky tenhle zvuk mivaly, protoze mely proste tu spanelkovou konstrukci, a tak jsi je jednodusse vybudil i jedenactkama. Ja kdybych chtel aby mi takhle znel Washburn, musel bych na nej asi dat tak ctyriadvacitky :D
Jinak ti doporucuju taky Furch, z kytar na ktere jsem hral, mel asi takovy nejkovovejsi zvuk. Na druhou strau, sam bych si ho asi nekoupil, prisel mi uz na prvnich par "dotyku" takovy hodne choulostivy...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Mám ještě dotaz dělaj se nějaký akustiky s užším nulťákem než 45 mm?

...EDGE...

rasomaso píše:Mám ještě dotaz dělaj se nějaký akustiky s užším nulťákem než 45 mm?
Jasne ze jo, vetsinou je to tech 43 jako na elektrice pokud vim ;)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Právě co jsem koukal na stránky Furch tak tam jsou všechny 45... chtěl bych míň :(

...EDGE...

Jo, Furše maji myslim trosku sirsi nulty prazec, na druhou stranu, zkus si nejakeho nez je zavrhnes.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rasomaso píše:Mám ještě dotaz dělaj se nějaký akustiky s užším nulťákem než 45 mm?
Seagully mají myslím docela úzké krky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: Seagully mají myslím docela úzké krky...
Seagull mají naopak širší krky, viz citace z nějakého jiného threadu:
Jester píše:
rocky77 píše: Jinak mne ještě napadlo, že nemýlím-li se, i Seagull dělá širší krky... Ale jak říkáš - záleží na tom, kolik prostředků má kolega k dispozici :D
Ano - Seagull by měl mít podle jejich specifikace šířku krku 46mm.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ano, Seagully mají širší krky...nicméně ne všechny, mají i dost modelů se standardní šířkou krku, tedy 43 mm
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“