Relic look na strata

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Re: Relic look na strata

Příspěvek od Fuckub »

Red Bull píše:Spíš než výroby, tak osobní zničení.
Zničení? Ale prosimtě... Bude to ve finále rozhodně lepší než základní verze už jen díky všem těm partům.Ale jestli seš nějakej Fokusomil a uznáváš jejich čínský věci z výroby tak prosim. CO se týče vzhledu těla...to už je na každym jak si to podle sebe udělá ale rozhodně tim kytara neni "zničená" jaks odsoudil.Hrát bude rozhodně dál a líp.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jen jak si psal že při používání kytara občas upadne . to je fakt ale většinou padá na hrany . málokdy spadne na placato a když už tak spíš padá na záda než naby padala na struny ale stat sem muze cokoliv :D jinak ja bych zustal asi nej u sedření barvy a sem tam nějaký škrábance
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

Shoď ten lak úplně. Tohle nevypadá realisticky ani náhodou. Jak jsem psal, aby opotřebení bylo realistické, musíš na tom mít lak, který se opotřebovat dá. To znamená nitro nebo tenký akryl. A ono se ti to za měsíc omlátí samo, jen tomu pak trochu pomůžeš, až to začne být trochu vidět. Prostě ty neviditelné oděrky zvětšíš, aby byly vidět, a přidáš k nim další. A jak píše Core88, kytara padá hlavně na hrany, nejčastěji na okraj pod jackem a na dolní roh. A horní roh se ohmatá jak to za něj bereš. Pak se tvoří odřenina nad pickguardem, na pickguardu a pod předloktím, a časem se přidá lehké ošoupání od kabelu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

za tohle pudes do pekla..
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Omylem jsem udělal trochu relic vikomta při lakování. Shodil jsem z toho ty tuny černýho laku, co tam jeho předchozí majitel napatlal, zatmelil jsem všechny díry, stříknul to plničem a pak bílou barvou, který jsem měl bohužel málo, a tak po přebrousení mi na pár místech slezla barva úplně. Navíc jsem to stříkal v zimě, takže na pár místech ten lak i popraskal... navíc se tam nějak objevilo i pár drobných oděrek... není to nic brutálního jako tu bylo, spíš něco ve stylu relic gretchů.

viz galerie: http://cizelu.galerie.cz/
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Fuckub píše:Zničení? Ale prosimtě... Bude to ve finále rozhodně lepší než základní verze už jen díky všem těm partům.Ale jestli seš nějakej Fokusomil a uznáváš jejich čínský věci z výroby tak prosim. CO se týče vzhledu těla...to už je na každym jak si to podle sebe udělá ale rozhodně tim kytara neni "zničená" jaks odsoudil.Hrát bude rozhodně dál a líp.
Hele prosimte a proc ted ten svuj vybornej heavy relic skvele hrajici nastroj nabizis na bazaru za 2 tacy??
Hraju výhradně na šrot.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Abu píše:
Fuckub píše:Zničení? Ale prosimtě... Bude to ve finále rozhodně lepší než základní verze už jen díky všem těm partům.Ale jestli seš nějakej Fokusomil a uznáváš jejich čínský věci z výroby tak prosim. CO se týče vzhledu těla...to už je na každym jak si to podle sebe udělá ale rozhodně tim kytara neni "zničená" jaks odsoudil.Hrát bude rozhodně dál a líp.
Hele prosimte a proc ted ten svuj vybornej heavy relic skvele hrajici nastroj nabizis na bazaru za 2 tacy??

Protože se mi naskytla skvělá koupě jednoho MIM Fendera a tak jsem zainvestoval do něj - koupil jsem do něj 3X Seymour Duncan Hot Rails, a ta Fokuska už je pro mne zbytečně teď navíc a ani jsem jí teda neosadil DUncany apod.Jelikož už mám doma teda 2 straty tak tu fokusku absolutně nevyužiju. Občas přijde něco neplánovaného co potěší :D
Gibson Les Paul studio
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Hlavně mi neřikej, že chceš podobně zdevastovat MiMíka?!?! :shock: :shock:
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Saghi píše:Hlavně mi neřikej, že chceš podobně zdevastovat MiMíka?!?! :shock: :shock:
Tímhle stylem ne...MIM má relic hmatníku za ty léta už sám o sobě a vypadá to super a tělo....když se rozhodnu dělat relic tak jen lehké ošoupaniny laku místy....ale rozhodně zdaleka ne to co předtím.
Gibson Les Paul studio
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

60'Rock_N'_Roll píše:Ale, ale, co to tu máme... :D

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
joo taky sem to tam zahlíd :D chtěl bych vydět toho kdo to koupí :D
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Jak říkám. Je to hodně nedoladěné, ale zájemci jsou. Prostě jsem koupil toho Fendera a na tu FOkusku už teď kašlu... :lol:
Gibson Les Paul studio
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pikus píše:Omylem jsem udělal trochu relic vikomta při lakování. Shodil jsem z toho ty tuny černýho laku, co tam jeho předchozí majitel napatlal, zatmelil jsem všechny díry, stříknul to plničem a pak bílou barvou, který jsem měl bohužel málo, a tak po přebrousení mi na pár místech slezla barva úplně. Navíc jsem to stříkal v zimě, takže na pár místech ten lak i popraskal... navíc se tam nějak objevilo i pár drobných oděrek... není to nic brutálního jako tu bylo, spíš něco ve stylu relic gretchů.

Tak to je přesně to, co jsem udělal se svojí Žlutou, málo barvy a samovolné provozní opotřebení poměrně měkké povrchovky ji přivedlo do stavu, kdy stav povrchovky odpovídá "zkušenostem" kytary :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90 píše:
Pikus píše:Omylem jsem udělal trochu relic vikomta při lakování. Shodil jsem z toho ty tuny černýho laku, co tam jeho předchozí majitel napatlal, zatmelil jsem všechny díry, stříknul to plničem a pak bílou barvou, který jsem měl bohužel málo, a tak po přebrousení mi na pár místech slezla barva úplně. Navíc jsem to stříkal v zimě, takže na pár místech ten lak i popraskal... navíc se tam nějak objevilo i pár drobných oděrek... není to nic brutálního jako tu bylo, spíš něco ve stylu relic gretchů.

Tak to je přesně to, co jsem udělal se svojí Žlutou, málo barvy a samovolné provozní opotřebení poměrně měkké povrchovky ji přivedlo do stavu, kdy stav povrchovky odpovídá "zkušenostem" kytary :D
No, asi tak. A to není vidět to jemné popraskáni laku na pár místech, co tomu dodává trochu vetší pravdivost. Celkem se mi to i líbí, navíc mám už dost ohranej hmatní a trochu orezlej a zoxidovanej HW, takže to k tomu jde víc :lol:
Richard

Příspěvek od Richard »

ahoj
Hodlám tu pootevřít tohle téme..
TAky se ted chystám do relicu svého strata ...ty větší části udělám tou "šmirglovou houbičkou" :) jen se chci zeptat jaký drsnosti postupně používat nákej hrubší a paa nákej mín drsnej???..(kdyby někdo věděl přesný ty čísla těch šmirglů bylo by to fine) ale hlavně mě zajímá tahle věc pro představu odkaz..

http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... 29,r:4,s:0

jak se dělaj takový ty menši oděrky ty tečky kratší čáry atd..to rozhodně tou houbičkou nejsem schopnej..tak kdyby někdo věděl dík za odpovědi
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Hodně hraj
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Představ si jak se ty oděrky tvoří ve skutečnosti a podle toho to udělej. Škrábance od trsátka kovovým trsátkem, oleštění od předloktí ocelovou vatou nebo jemným šmirglem, zásahy rohem stolu rohem stolu, známky odkládání na beton betonem.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Pády na zem pády na zem :D

Jinak jsem viděl dobrej způsob na náhodný poškození - kopání si tělem po asfaltu... ovšem to by mohlo mít nepříjemné vedlejší účinky :-\
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To je moc tvrdá metoda, výsledek vypadá jako kdyby si tím tělem někdo kopal po asfatu. Nejlepší metoda asi bude hrát a hrát, a až se to začne projevovat samo, pomoci tomu uměle. Nebo se k té kytaře prostě chovat špatně.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Dělám ten relic na stratovi od Tensona. Jaký by jste mi doporučili bezbarví lak na tělo kytary ? Teď to mám takové vybledlé, protože jsem to vzal šmirglem a potřebuju, aby barva vyjela na povrch.

EDIT: Tak jsem zkusil černý krém na boty a je to stokrát lepší, více reálné.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“