Stížnosti na admina, moderátory, rádce a uživatele

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
miro

Re: Stížnosti na admina, moderátory, rádce a uživatele

Příspěvek od miro »

Nero píše: ...
Nero, myslím, že nikdo nezpochybňuje právo adminů hlídat diskuze a meze tohoto fóra. Reakce jde zjevně na Red Bulla. Přestože se to nikdy netýkalo mne osobně, také jsem to zaznamenal.
Vlákna zamykáte všichni, ale všimni si, že proti Axelovi, Wohmovi nebo Tobě se málokdy zvedne vlna odporu. Nejde tedy o to co, ale jak. Prostě po rozhodnutí Red Bulla zbude jakási pachuť.

Tak jsme si pobrečeli a zase zpět k nástrojům :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Problém je v tom, že Bull se pouští do konfilktních threadů - si vezmi, kolik threadů, které lze označit za problematické, zamknuli Wohma nebo Axel, ti se do podobných věcí tolik jako Bull nepouští. Teď budu zcela ponechávat stranou proč. Navíc holt Bull je Bull a je poněkud horkokrevnej, takže svá rozhodnutí umí poněkud okořenit tím, jak formuluje své věty. Také má asi o něco přísnější měřítka (uznávám, že občas asi zbytečně přísná).

Sečteno a podtrženo - chápu, že Bull není všem uživatelům po chuti. Ale já mu nebudu nic vyčítat, protože základem je to, že svou práci moderátora dělá dobře - jen je prostě tvrdší. To, jak na něj reagují uživatelé je Bullova věc, on si tím vytváří svůj image. Tudíž je jen jeho věc, jestli se rozhodne svůj přístup, případně vyjadřování, nějak upravit. Zatím mi nepříjde, že bych do toho měl jako jeho "nadřízený" více zasahovat.

Jinak samozřejmě že jde o reakci na Bulla, ale přece jen jako admin bych se k tomu asi měl vyjádřit. Navíc jsem silně alergický na to, když si někdo stěžuje na věci, které si sám neumí představit (teď mluvím všeobecně) - spravovat tohle fórum není sranda a je prostě nemožné vyjít vstříc všem uživatelům. A ani vyjít a rozumně se s usery domluvit není vždy zcela možné - a proto je občas nutné pracovat poněkud tvrdě. Navíc jako správný "nadřízený" si "své lidi" musím hlídat a stát za nima, pokud se neděje nic opravdu abnormálního.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

miro píše:
Nero píše: ...
Nero, myslím, že nikdo nezpochybňuje právo adminů hlídat diskuze a meze tohoto fóra. Reakce jde zjevně na Red Bulla. Přestože se to nikdy netýkalo mne osobně, také jsem to zaznamenal.
Vlákna zamykáte všichni, ale všimni si, že proti Axelovi, Wohmovi nebo Tobě se málokdy zvedne vlna odporu. Nejde tedy o to co, ale jak. Prostě po rozhodnutí Red Bulla zbude jakási pachuť.

Tak jsme si pobrečeli a zase zpět k nástrojům :wink:
Mě se líbí to označení "pachuť" poměrně hezky to vystihuje mou nit, co se vine tímto fórem. Jsem tvrdý, mam nejvíc zamknutých konfliktních témat. Velký počet krocení přehnaně vášnivých diskuzí, a to jen z jednoho jediného důvodu - jsem tu dlouho, déle než Nero a na tomto fóru mi záleží. V hierarchii vedení se musí najít ti dobří "benevolentní" a pak ten "zlý" (naschvál používám jednotné číslo). Nikdy mi nevadilo být nejtvrdším a nejméně oblíbeným moderátorem. Je to nutnost pro zachování tohoto fóra v jistých mezích. Ano některá rozhodnutí jsou tvrdá, hodně, ale nikdy jsem nepoužil výsady moderátora (například mé banovací právo), abych zde někomu udělal ze života peklo. Prostě ctím pravidla, která jsou vystavena, pro toto fórum a to do detailu, takže vše tu řeším podle pravidel uživatelů a moderátorů.

Wohma a DA jsou moderátoři, kteří se nepouští do vyhrocených rozhodnutí - já dělám jen špinavou práci.

Jinak, kdo mě zná v reálu - ten ví, že se tohle profesní postavení tolik nepromítá do chování k lidem.

Jinak vlna odporu je přímo úměrná konfliktním threadům, které jsem zlikvidoval, a nebo tvrdě krotil. Nedělám si z toho hlavu je to trest, za práci pro uživatele tohoto fóra.
Každý dobrý skutek, je po zásluze potrestán!
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to tak, Bull si "vybira" veci na hrane pravidel a tresta je tvrde. Jeho pristup k uzivatelum a k reseni techto situaci sice nesdilim a v nekolika pripadech jsem se proti tomu mel vyhrady, ale podle me kazde forum potrebuje nejakeho zlouna.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Teda, zvládl bych hodně, ale ne ze sebe takto udělat anděla...

Vím, co žijete, o co se jedná. Dělám administrátora soutěží na PLAYzone.cz, což je web s řádově větší návštěvností (a pravda je, že fórum zanedbáváme, nicméně já jsem jediný co s tím něco hodlá dělat a není to priorita, programátoři jsou moc vytížení). Tyhle spory máme ale ošetřené jednoduchým, ale překvapivě funkčním řešením. Máme zavedená rozlehlá pravidla, pokrývající spoustu různých možností, ale netrestáme věci, které v těch pravidlech nejsou - když, tak pro nás jsou poučením pro příště.

Když uživatel pronese rasistický vtip ve fóru, tak prosím. Naopak banujeme tvrdě věci typu "ty prase černý" - v tom se kryjou mé představy s vašimi o nulové toleranci.

Ale proboha jsme lidi. Nepopulární rozhodnutí jsou většinou taká, která se nesetkají s všeobecným pochopením. Problém s rasistickými vtipy pořád nějak nechápu - to, že to není politicky "in", a v politice se buzerujou už jen kvůli tomu, že si někdo udělá srandu z homosexuálů (kdo z vás nikdy neřekl něco takového - samozřejmě, někam to nepatří, ale když už, tak toho člověka nemusíme zabít, nutit k rezignaci nebo mu to říkat tónem "ty jsi úplný retard" a mazat mu příspěvky).

Mě šlo jen o ty vtipy, a pak o ten pověstný Red Bullův tón. Já fakt nevím, proč by národnostní menšina měla být něco víc, než menšina blondýnek a policistů. V tomto asi požaduji hlubší vysvětlení. Já respektuji to, že sem přišel Cikánský muzikant, a vadila mu generalizace. Ale tohle je proboha vtip. Co když si přijde stěžovat nějaký policista?

Red Bulle, nechápu, jak můžeš usuzovat, že rychle čtu a málo chápu. Já nebral do klávesnice obsah té věty, ale způsob, jakým je pronesena. V tomto případě mi tedy přijde, že rychle čteš a málo chápeš ty. Útoky vedené přímo na osobu a její jednoznačné označení za něco jsou věci, které vadí uživatelům a mě nejvíc. Pokud ale svůj způsob projevu bereš jako "feature, ne jako bug", tak bys potom měl pochopit i výrok "webmastera". Mimochodem, opět jsi mi tímto přihrál k mojí domněnce, že rychle čteš a málo chápeš ty - on to neřekl - on by to řekl. To ale není předmětem našeho sporu.

Mluvíte o stanovisku kytary.cz. To je jediný argument, který jsem schopný přijmout. Uznávám proto rastické vtipy. Ale proboha. Nikdy jsem neviděl, že by na playzone někdo z administrátorů (kterých máme daleko více) vystupoval k uživatelům, kteří mluví česky a nejsou úplní dementi (jakože uživatelé tohohle fóra jsou) jako Red Bull tady. Tam je to zase spíš v tom, že uživatelé z velké části jsou úplní dementi. A k zodpovědnosti - PLAYzone s.r.o. je firma, která se zabývá spoustou věcí (http://firma.playzone.cz) a stránku playzone.cz má jako referenční - takže asi není třeba mluvit o tom, jakou my cítíme zodpovědnost.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Wohma píše:Je to tak, Bull si "vybira" veci na hrane pravidel a tresta je tvrde. Jeho pristup k uzivatelum a k reseni techto situaci sice nesdilim a v nekolika pripadech jsem se proti tomu mel vyhrady, ale podle me kazde forum potrebuje nejakeho zlouna.
Děkuji.
Opravdu těžko se někomu s "dobrou" pověstí chce pouštět do věcí, co ho mohou konfrontovat. Mně, to bylo vždy v celku jedno, takže z toho pramení ta pozice a vybudovaná Image.

Mycountry - ty už asi nevíš co se sebou, máš tam pokroucené žebříčky hodnot. Podruhé za své působení zde prezentuješ fóra, kde si velké zvíře, ale většinou ty fóra jsou spíše dysfunkční a nekontrolovaná.

Najdi si pojem národnostní menšina, rasismus, xenofobie atp. prostuduj trochu historii, co k čemu vedlo. A to bez potírání se může opakovat zde v menším měřítku. Já a Nero mi to schválil, jsme rozhodli. Naše vůle, je v tomto případě konečná.

Můj tón je Vámi subjektivně vnímán, jako každý psaná text, bez vyznačené intonace. Představuj si, že ti to říkám sladce.

Měl by si se zaměřit, na hlubší chápání kontextů urážek atp. bereš to strašně povrchně a řadíš k sobě nezařaditelné. Proto nemůžeš některá rohodnutí pochopit.

Já myslím, že každému vnímajícímu jedinci stačí situace, kdy se tu z menšiny někdo ozve s tím, že se ho to dotklo. Potom už sem na toto fórum nemusí chodit a přitom, třeba tobě mohl hodně poradit. To jsou vše hlubší kontexty, které nevnímáš. Pokud je nebudeš chápat, nebudeš schopen pochopit racionální jednání, kterým se Nero a tým moderátorů vyznačuje.

mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Tak kauza forum - schválně jsem ještě uváděl, že fórum je zanedbané a není to priorita - nejsem člověk, co rozhoduje, co se bude dělat a co ne, tady už hrají roli hlavně peníze. Ale komentáře k novinkám, zápasům - příklad: http://www.playzone.cz/clanky/mh-prida- ... a-komunite - nepřipadá mi, že by článek byl nějak špatný (autor dělá zadarmo), komentáře můžou být často ostřejší, jsou moderované daleko benevolentněji a uživatelé k nám chodí rádi - dozvědí se co potřebují, o každém hned co je zač, podle toho, jak se vyjadřuje.
Stránka slouží jako refrenční pro playzone s.r.o. - prezentuje vlastně image firmy - což je imho víc, než podpora kytary.cz.
Pokud ti Red Bulle stránka připadá jako disfunkční, tak věz, že podle google analytics se návštěvnost pohybuje řádově v desítkách tisíc za den.

Já vím, co je národnostní menšina, co je rasizmus. Jsem student gymnázia, a kromě toho se o tohle zajímám i více. Jsem v kontaktu s Cikány, mám pár cikánských kamarádů, jsou to naprosto v pohodě lidi (no, ti méně frekventovaní, upřímně). Neměl jsem nikdy problém s tím, že by jim vadili rasistické vtipy, a to i když si někdy vystřelím na účet někoho z nich. Pokud se někdy ozvali, že jim vadí nějaká diskriminace, tak to bylo spíše házení do jednoho pytle, ale už ne s úsměvem na rtech.

Myslím si, že vtipy, v kterých je jasné o co jde nemají žádný podtext....

A kdybych si představil, že mi tohle říkáš sladce, tak bych ti musel asi rozbít hubu - no představa je to dost komická :lol:

A btw. ten vtip, kvůli kterému jsi vypěnil mě osobně taky přijde dementní. Ale je jich daleko víc, já myslel obecně.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tady to je dokonale moderované specializované fórum, my si nemůžeme dovolit být benevolentní a zobecňovat to, co zobecnit pořádně nelze. Jde v konci o vyhodnocení toho co je pro bezproblémový chod fóra nejlepší. Nemá to tu slouži, jako záchytná stanice pro benevolentní, lehce moderované diskuze. Byl tu nasazen trend. Moderátoři tu dělají vše, pro přehlednost, nevulgaritu informační hodnotu atp.. Primárně toto fórum od začátku krutovlády Nera, nebylo koncipované do podoby volnomyšlenkářského fóra. Jde tu o profesionalitu. Kazíme si tím návštěvnost, to je jasné, ale kdo se chce doopravdy něco dozvědět, ten se tu dozví - kdo se chce být vulgární, trapně vtipný a nebo potřebu řešit politiku či se realizovat rasisticky, ten tu nepochodí. A na to bychom měli být hrdí.

Edit. Neříkej nikomu, že bys mu rozbil hubu, když nevíš, kdo stojí na druhé straně klávesnice. To je rada do života.

mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ano - ale já ani nechtěl žádnou změnu, nebo něco. Vyjádřil jsem se ohledně vtipů, navíc v undergroundu, ke kterému jste se pokud vím nepostavili jako ke striktně moderovanému a postavenému pro informační hodnotu.

Však já neřekl, že ti chci rozbít hubu, a jaksi nemám potřebu ventilovat své potřeby násilím. Ale představa, že mi sladce říkáš, že nemám srovnané priority, by v reálu asi jiný, než pěstní zásah vyvolat nemohla. No možná klasicky "ty jsi úplný debil", jak to máš rád.

Já neměl potřebu se s nikým ani hádat, já jsem provedl to, co se od tohoto threadu očekává. Postěžoval jsem si, od Nera jsem dostal odpověď, od tebe pár cenných rad, také jsem ti jich pár udělil, oba s těmi radami asi naložíme stejně. Pro mě z této diskuze neplyne poučení obecné, ale konkrétní, a to sice nerýpej do ničeho, co je oranžové && má v názvu červenou (a když se k tomu přidá bull, tak je to echt špatný).
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

UG je normálně moderovanou sekcí, není to jako na jiných fórech, kde o tyto sekce moderátoři, ani okem nezavadí. Pravidla a moderátorské povinnosti platí na celé hudebnífórum nevyjímaje UG. Jinak už dlouhou dobu nikomu sprostě nenadávám.

mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já vím - ale kdyby měl být moderovaná stejným stylem, jako ostatní, tak by tu byla jen naprostá nemšina příspěvků a pro změnu by o ni ani okem nezavadili uživatelé.

A prosímtě - já neříkám, že sprostě nadáváš, proto jsem použil uvozovky, jako náznak toho, co tvoje příspěvky vzbuzují ve čtenáři za pocit :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

mycountry píše:Já vím - ale kdyby měl být moderovaná stejným stylem, jako ostatní, tak by tu byla jen naprostá nemšina příspěvků a pro změnu by o ni ani okem nezavadili uživatelé.
Bud to, nebo jich tam naopak bude naprosta vetsina...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

mycountry píše: ... Tyhle spory máme ale ošetřené jednoduchým, ale překvapivě funkčním řešením. Máme zavedená rozlehlá pravidla, pokrývající spoustu různých možností, ale netrestáme věci, které v těch pravidlech nejsou - když, tak pro nás jsou poučením pro příště.
Jsem zastánce "minimálního státu" - a to se projevuje i zde. Čím méně pravidel a byrokracie tím lépe. Však ono by platilo, že kdyby všichni useři používali mozek, tak by žádná pravidla nebyla třeba...
Když uživatel pronese rasistický vtip ve fóru, tak prosím. Naopak banujeme tvrdě věci typu "ty prase černý" - v tom se kryjou mé představy s vašimi o nulové toleranci.
V tom případě asi přesně nerozumíte pojmu "nulová tolerance" - protože nulová tolerance rasismu znamená eliminovat nejen útoky, ale i vtipy, které by se někoho mohli dotknout.
Já fakt nevím, proč by národnostní menšina měla být něco víc, než menšina blondýnek a policistů. V tomto asi požaduji hlubší vysvětlení. Já respektuji to, že sem přišel Cikánský muzikant, a vadila mu generalizace. Ale tohle je proboha vtip. Co když si přijde stěžovat nějaký policista?
Víš se celý tvůj post rasistický? Neříká se cikán, ale Rom. A Romové jsou narozdíl od blondýnek a policistů národní menšinou, která v naší české většinové kultuře je diskriminována. Pojmy jako rasismus a xenofobie ti jistě nemusí vysvětlovat - takže bys měl chápat, jaký je rozdíl mezo Romem a policistou nebo blondýnkou.
Mluvíte o stanovisku kytary.cz. To je jediný argument, který jsem schopný přijmout.
Není to jen stanovisko kytar.cz, ale i moje osobní, když jsme u toho. Moje administrátortsví mě zcela opravňuje k tomu určovat pravidla. A komu se nelíbí, nemusí zde být.
Red Bull píše: Jde v konci o vyhodnocení toho co je pro bezproblémový chod fóra nejlepší. Nemá to tu slouži, jako záchytná stanice pro benevolentní, lehce moderované diskuze. Byl tu nasazen trend. Moderátoři tu dělají vše, pro přehlednost, nevulgaritu informační hodnotu atp.. Primárně toto fórum od začátku krutovlády Nera, nebylo koncipované do podoby volnomyšlenkářského fóra. Jde tu o profesionalitu. Kazíme si tím návštěvnost, to je jasné, ale kdo se chce doopravdy něco dozvědět, ten se tu dozví - kdo se chce být vulgární, trapně vtipný a nebo potřebu řešit politiku či se realizovat rasisticky, ten tu nepochodí. A na to bychom měli být hrdí.
Ano, přesně tak to je - a doufám že to tak i vydrží.
mycountry píše:Ano - ale já ani nechtěl žádnou změnu, nebo něco. Vyjádřil jsem se ohledně vtipů, navíc v undergroundu, ke kterému jste se pokud vím nepostavili jako ke striktně moderovanému a postavenému pro informační hodnotu.
To není vyloženě pravda - UG je moderován jako každý jiný. Jen tam jsou povolena i jistá nehudební témata. Jinak podléhá kontrole jako každá jiná sekce. Mj. já tam jak vůl pročítám všechny posty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ostranil jsem OT "odpad" týkající se problematiky rasismu a tedy zcela nesouvisející s účelem tohoto threadu.

Dále zde prosím řešte jen věci, které se opravdu týkají jen stížností na místní osazení. Díky.

PetrPeter 1975 - 2008
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Redbulle tebe hodně baví bejt moderátor co?

A abys neřek, že je to OT, tak to ber jako stížnost na to, že se chováš jak malá ukřivděná holka. Sou tu tři prdele témat, kde se řeší něco upe jinýho než "by se mělo" a v tématu o Metallice, který má 12 biliónů stránek, ti najednou musí hrozně vadit to, že 3 posty na stránce nejsou o Metallice.

To si z tebe v reálu všichni dělaj srandu, že tady ze sebe musíš dělat všemocnýho vládce světa?

Normálně se ptám, zajímá mě to.

(že je to téma zamčený je mi u řitě)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Byli jste varováni, já nemluvím do větru :idea:

žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Red Bull píše:Byli jste varováni, já nemluvím do větru :idea:
Přesně odpověď jakou sem chtěl dík!
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Red Bulle,přiznej že si udělal chybu a vyser se na to buzerování v topicu Metallica...do tý doby než si tam začal píčovat to tam jelo v pohodě :idea:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To, že Red Bull dělá moderátora, je jen dobře. Thread "Metallica" je jenda z největších žump tohohle fóra a kdyby se z něj promazal veškerý flame, off-topic a jiné věci, co tam nemají co dělat, byl by hned poloviční. To, že má 140 stránek, neznamená, že by měl být jakkoli privilegovaný, tudíž jeho lock je reálnou možností.

PetrPeter 1975 - 2008
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Cítím potřebu se Red Bulla zastat. Takovejch bezpředmětnejch plků jako v topicu o Metallice se na celym fóru (kromě UG, ale právě proto ho máme) nikde nevyskytuje. Zdá se mi, že si pletete fórum s chatem. Posledních několik stran jsou tam jen nářky, že "jsem nebyl v Milovicích bhuuu", řešila si kytara JEN PODEPSANÁ Metallicou ( :roll: ) a řešení vtipnosti komentářů pod nějakým videem... Pokud si chcete sdělovat takový svoje niterný pocity ohledně vaší oblíbený kapely, máte k dispozici IM, Facebook a já nevim co všechno. Fórum je o něčem jinym. Red Bull dělá dobře, že se ty vaše kydy snaží usměrnit. Docela se divím, že s váma má takovou trpělivost...

(Abych se vyhnul některým dementním odpovědím, tak podotýkám, že nemám nic proti Metallice - dokonce ji dost poslouchám.)
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“