Teda, zvládl bych hodně, ale ne ze sebe takto udělat anděla...
Vím, co žijete, o co se jedná. Dělám administrátora soutěží na
PLAYzone.cz, což je web s řádově větší návštěvností (a pravda je, že fórum zanedbáváme, nicméně já jsem jediný co s tím něco hodlá dělat a není to priorita, programátoři jsou moc vytížení). Tyhle spory máme ale ošetřené jednoduchým, ale překvapivě funkčním řešením. Máme zavedená rozlehlá pravidla, pokrývající spoustu různých možností, ale netrestáme věci, které v těch pravidlech nejsou - když, tak pro nás jsou poučením pro příště.
Když uživatel pronese rasistický vtip ve fóru, tak prosím. Naopak banujeme tvrdě věci typu "ty prase černý" - v tom se kryjou mé představy s vašimi o nulové toleranci.
Ale proboha jsme lidi. Nepopulární rozhodnutí jsou většinou taká, která se nesetkají s všeobecným pochopením. Problém s rasistickými vtipy pořád nějak nechápu - to, že to není politicky "in", a v politice se buzerujou už jen kvůli tomu, že si někdo udělá srandu z homosexuálů (kdo z vás nikdy neřekl něco takového - samozřejmě, někam to nepatří, ale když už, tak toho člověka nemusíme zabít, nutit k rezignaci nebo mu to říkat tónem "ty jsi úplný retard" a mazat mu příspěvky).
Mě šlo jen o ty vtipy, a pak o ten pověstný Red Bullův tón. Já fakt nevím, proč by národnostní menšina měla být něco víc, než menšina blondýnek a policistů. V tomto asi požaduji hlubší vysvětlení. Já respektuji to, že sem přišel Cikánský muzikant, a vadila mu generalizace. Ale tohle je proboha vtip. Co když si přijde stěžovat nějaký policista?
Red Bulle, nechápu, jak můžeš usuzovat, že rychle čtu a málo chápu. Já nebral do klávesnice obsah té věty, ale způsob, jakým je pronesena. V tomto případě mi tedy přijde, že rychle čteš a málo chápeš ty. Útoky vedené přímo na osobu a její jednoznačné označení za něco jsou věci, které vadí uživatelům a mě nejvíc. Pokud ale svůj způsob projevu bereš jako "feature, ne jako bug", tak bys potom měl pochopit i výrok "webmastera". Mimochodem, opět jsi mi tímto přihrál k mojí domněnce, že rychle čteš a málo chápeš ty - on to neřekl - on
by to řekl. To ale není předmětem našeho sporu.
Mluvíte o stanovisku kytary.cz. To je jediný argument, který jsem schopný přijmout. Uznávám proto rastické vtipy. Ale proboha. Nikdy jsem neviděl, že by na playzone někdo z administrátorů (kterých máme daleko více) vystupoval k uživatelům, kteří mluví česky a nejsou úplní dementi (jakože uživatelé tohohle fóra jsou) jako Red Bull tady. Tam je to zase spíš v tom, že uživatelé z velké části jsou úplní dementi. A k zodpovědnosti - PLAYzone s.r.o. je firma, která se zabývá spoustou věcí (
http://firma.playzone.cz) a stránku playzone.cz má jako referenční - takže asi není třeba mluvit o tom, jakou my cítíme zodpovědnost.