Orange AD30 - Popis
Pravidla fóra
Orange AD30 - Popis
Čau kluci..Ať sem hledal jak sem hledal nikde sem nenašel nic ohledně téhle hlavy nebo komba...No abych to upřesnil..Chtěl bych po někom z vás aby mi upřesnil co od toho zesíku čekat..Jediný co tak tuším je to že je to spíš vintage aparát..Tak kdyby někdo byl tak hodnej a pověděl mi o tom trochu víc...Nejradši bych si na něj samozřejmě zašel zahrát, ale tuším že v Brně ho nikde na ozkoušení nemaj..
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orange AD30 - Popis
Uživatel Kuboq ho měl nebo má.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Ok, pokusím se teda obrátit na něj..
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Mají jej myslím v Praze a v Bratislavě tak jej zajeď vyzkoušet, nezapomeň jej ale pořádně okotlit, tyhle zesilovače bez pořádné hlasitosti nehrají, při zkoušení bych nešel s master volume pod polovinu, jinak si o tom zkreslení uděláš velice špatný obraz...
AD30TC vychází z AD30, která byla pouze jednokanál. Teď udělali dvoukanál před pár lety. Oba kanály mají master volume a ovladač na gain, takže na obou jde nastavit jak čistý/nakřáplý tak i zkreslený zvuk. AD30 je ale spíš na takový hodně špinavý zvuk, pokud máš silnější humbuckery, tak z toho clean budeš tahat horko těžko.
Jinak je to prostě specifický zesilovač, který asi ne každému sedne, rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. Zkreslený zvuk zesíků s EL84 koncem a lampovým rectifierem je hodně o středech a je celkově takový měkčí, není to žádná tvdá moderna s hutnými basy a "odsekávájícím" zkreslím. Někdo tím opovrhne, pro někoho není nic lepšího, rozhodně to není nějaký stand. který by sedl každému.
AD30TC vychází z AD30, která byla pouze jednokanál. Teď udělali dvoukanál před pár lety. Oba kanály mají master volume a ovladač na gain, takže na obou jde nastavit jak čistý/nakřáplý tak i zkreslený zvuk. AD30 je ale spíš na takový hodně špinavý zvuk, pokud máš silnější humbuckery, tak z toho clean budeš tahat horko těžko.
Jinak je to prostě specifický zesilovač, který asi ne každému sedne, rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. Zkreslený zvuk zesíků s EL84 koncem a lampovým rectifierem je hodně o středech a je celkově takový měkčí, není to žádná tvdá moderna s hutnými basy a "odsekávájícím" zkreslím. Někdo tím opovrhne, pro někoho není nic lepšího, rozhodně to není nějaký stand. který by sedl každému.
Áno mal som ho asi pol roka, velmi príjemný aparát, mal som tu novšiu verziu kde je panel popísaný aj s obrázkami a krajné dva poťáky boli trocha väčšie.
Bola to hlava, AD30HTC, dvojkanál každý mal svoj master gain aj TMB. Prvý kanál mal trocha menej gainu ale určite to nieje že clean/dirty oba kanály su viacmenej vyrovnané.
Určite ta upozorním že pri klubovej hlasitosti z tohto aparátu clean nedostaneš (a to mám snimače PAF), za to skrleslený je naozaj skvelý, na klasický rock, hardrock ako vyšité (Napr. Led Zeppelin, skreslenie utiahne napr aj Guns n Roses). Miera max gainu by sa dala prirovnať k jemne nakopnutej JCM 800.
Na čo upozorním že aparát netlačííí, skúšal som viac bední a tie EL84 a 30W proste nevedia dať poriadny tlak, nemal som problém hrať bežne s tým aparátom na maximálnej hlasitosti. Čo vyzdvihnem je velmi dobrý zvuk v kapele, presne to čo sa predere cez bordel a je vás vždy počuť, pokial oželiete tlaky a čistý kanál tak to je aparát pre Vás. Každopádne treba skúsiť, skreslenie má svojský voicing a nemusí každému sadnúť.
Predal som hlavne kvôli nedostatku headroomu a tlaku. Inak je to velmi kvalitný aparát a môžem len odporučiť.
Bola to hlava, AD30HTC, dvojkanál každý mal svoj master gain aj TMB. Prvý kanál mal trocha menej gainu ale určite to nieje že clean/dirty oba kanály su viacmenej vyrovnané.
Určite ta upozorním že pri klubovej hlasitosti z tohto aparátu clean nedostaneš (a to mám snimače PAF), za to skrleslený je naozaj skvelý, na klasický rock, hardrock ako vyšité (Napr. Led Zeppelin, skreslenie utiahne napr aj Guns n Roses). Miera max gainu by sa dala prirovnať k jemne nakopnutej JCM 800.
Na čo upozorním že aparát netlačííí, skúšal som viac bední a tie EL84 a 30W proste nevedia dať poriadny tlak, nemal som problém hrať bežne s tým aparátom na maximálnej hlasitosti. Čo vyzdvihnem je velmi dobrý zvuk v kapele, presne to čo sa predere cez bordel a je vás vždy počuť, pokial oželiete tlaky a čistý kanál tak to je aparát pre Vás. Každopádne treba skúsiť, skreslenie má svojský voicing a nemusí každému sadnúť.
Predal som hlavne kvôli nedostatku headroomu a tlaku. Inak je to velmi kvalitný aparát a môžem len odporučiť.
Oki..Dík moc za info kluci..Nejspíš se ho vydám vyzkoušet do Prahy... 
ty EL84 prostě tlačit neumí, úplně jim chybí takové ty "koule", co mají třeba Marshally s EL34. To samé mám s mojím Voxem. To jsou prostě aparáty čistě o středech. Buď ten zvuk člověku sedne a nebo nesedne, rozhodně to nejsou aparáty, které by třepaly nohavicema. Když budeš v té Praze, tak mrkni na Orange rocker, ten už tlačit umí a pořád je to takový zajímavý zvuk někde mezi vintage a modernou, pokud by ti nesedla AD30, tak by ti mohlo sednout tohle, má takový více uni zkreslený zvuk. Má ale velice jednoduchý čistý kanál, který buď miluješ a nebo jej vůbec nepoužíváš.
Naposledy upravil(a) qwer dne 29.03.2010 18:46, celkem upraveno 1 x.
No já sem se právě zakoukal do řady Rockerverb..Ale ta je trošku mimo můj finanční limit...Na toho Rockera sem taky koukal..No o velikonocích bych se tam mohl dostat..Tak uvidíme.. 
Připravse na to, že ten apec v tý "pseudo A" třídě hraje v tom "místě", kde se ten zvuk začně otvírat a zpívat ku**vsky nahlas. Pořídil jsem si Rocker 30, vzuk se mi líbí, jen spoluhráči mě teď nenavidí. Předpokládám, že u AD to bude dost podobný.
EDIT: teď vidím, že to Kubogův příspěvek už vyloučil..nu což..aspoň taky názor do pranice.
EDIT: teď vidím, že to Kubogův příspěvek už vyloučil..nu což..aspoň taky názor do pranice.
Rocker je ve stejné "serii" jako Rockerverb... AD30 je úplně mimo...
Pokud se ti tedy líbí rockerverb, tak bych určitě volil Rockera.
Teď se má rocker ukončovat a rockerverb je nová serie - konec přes EL34, s lepší ef. smyčkou a reverbem. U Rockerverbu mi přijde, že má temnější zvuk a je takový celkově moderněji pojatý, Rocker mi je více sympatický. Co jsem četl na netu, tak Rockera lidé upřednostňují hlavně z toho důvodu, že má lepší dynamiku a není tak temně laděný na zkresleném kanálu. Pro mě to asi ani není o tom, že Rockerverb je vyšší liga, než Rocker, spíš je to pro mě o tom, že ty aparáty jsou si podobné, ale přesto jiné, přitom bych neřekl, že ten dražší je automaticky lepší a vyšší liga. I kytaristé světových kapel hrají na Rockera - rozhodně si nemyslím, že by si nemohli připlatit na rockerverba
Rockerverba asi budou mít automaticky lidi zvyklí na recto a moderní marshally, rockera budou mít radši zase staromilci.
Rocker zase tak výkoný není, hodně asi záleží, přes kolik repro se to prožene... jinak bude tlačit 112 kombo a jinak hlava + dobrý 412 box. Já bych se jej rozhodně nebál použít, není to nějaké montrum s obrovským výkonem, spíš je tak akorát si myslím, čistý kanál dokonce ani nemusí hlasitostně dostačovat.
Pokud se ti tedy líbí rockerverb, tak bych určitě volil Rockera.
Teď se má rocker ukončovat a rockerverb je nová serie - konec přes EL34, s lepší ef. smyčkou a reverbem. U Rockerverbu mi přijde, že má temnější zvuk a je takový celkově moderněji pojatý, Rocker mi je více sympatický. Co jsem četl na netu, tak Rockera lidé upřednostňují hlavně z toho důvodu, že má lepší dynamiku a není tak temně laděný na zkresleném kanálu. Pro mě to asi ani není o tom, že Rockerverb je vyšší liga, než Rocker, spíš je to pro mě o tom, že ty aparáty jsou si podobné, ale přesto jiné, přitom bych neřekl, že ten dražší je automaticky lepší a vyšší liga. I kytaristé světových kapel hrají na Rockera - rozhodně si nemyslím, že by si nemohli připlatit na rockerverba
Rocker zase tak výkoný není, hodně asi záleží, přes kolik repro se to prožene... jinak bude tlačit 112 kombo a jinak hlava + dobrý 412 box. Já bych se jej rozhodně nebál použít, není to nějaké montrum s obrovským výkonem, spíš je tak akorát si myslím, čistý kanál dokonce ani nemusí hlasitostně dostačovat.
Ok..Moc děkuju za objasnění celý situace..Doufám že se do té Prahy dostanu co nejdřív abych to mohl vyzkoušet.. 
Vykonný sice není, ale přes tu 2x12 V30 open back to fakticky řeže a tlačí. Hráli jsme teďka v klubu velikostně pro řekněmě 200 lidí a pro pana zvukaře byl ten Rocker co se hlasitosti týče docela problém. Skončilo to tak, že jsem hrál na nevykouřenej apec s totálně mrtvým zvukem
Ale brzda je na cestě, tak snad to tomu trošičku pomůže.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tento problém řeším stylem, že mu kopnu ten mikrák do **** a hraju z aparátu mezi lidi... podle mě to je lepší variantaSkiner píše:Vykonný sice není, ale přes tu 2x12 V30 open back to fakticky řeže a tlačí. Hráli jsme teďka v klubu velikostně pro řekněmě 200 lidí a pro pana zvukaře byl ten Rocker co se hlasitosti týče docela problém. Skončilo to tak, že jsem hrál na nevykouřenej apec s totálně mrtvým zvukemAle brzda je na cestě, tak snad to tomu trošičku pomůže.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Hehe, no, to by mě teda pěkně vytahal za uši 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
tie EL84 proste nevedia dať poriadny tlak
?ty EL34 prostě tlačit neumí
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Tam mělo být "EL84", už jsem to opravil. z kontextu to sice docela vyplývalo, ale chápu, že je to zmatečné info.DL píše:tie EL84 proste nevedia dať poriadny tlak?ty EL34 prostě tlačit neumí
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Je mi jasný, ale pořádek dělá přátele, znáš to.qwer píše: Tam mělo být "EL84", už jsem to opravil. z kontextu to sice docela vyplývalo, ale chápu, že je to zmatečné info.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.