Ashdown

Baskytarová aparatura ...
lukybraby

Re: Ashdown

Příspěvek od lukybraby »

garde píše:.....to s tým vláčením bude zábava.....osobne som za 2x10" k tomu jazzbassu to pôjde ako vyšité.....
Tak 35 kg není zase nějak obzvlášť moc a udělám i něco pro svoje zdraví :) Jinak taky se mi víc zamlouvá 2x10" 8)

Těch 300 W bude na menší či středně velký sál stačit?

EDIT: objednávku na Peaveye jsem zrušil, takže uvítám další moudra o aparátech Ashdown, které mi zaujaly díky kladným hodnocením zde na fóru a přijatelným poměrem cena/výkon.
Naposledy upravil(a) lukybraby dne 1.03.2010 11:05, celkem upraveno 1 x.
garde

Příspěvek od garde »

lukybraby píše:Těch 300 W bude na menší či středně velký sál stačit?
....ak budete hrať, budete aj tak ozvučený....ale do nejakej malej krčmy max 30 ľudí by to malo zvládnuť....viac nie.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
heczis

Příspěvek od heczis »

lukybraby píše:Tak 35 kg není zase nějak obzvlášť moc...
Moje skromná zkušenost je, že tak po 100 metrech nesení je i 20kg hodně (pravda, leckterá dívka asi unese víc než já :oops: ). Obzvlášť ale pokud to nemá tvar/madla, který ti dobře pasuje/-í do náruče. Jednou jsem třeba nesl basu v pevným futrálu; má to sice jen asi 10kg, ale nic moc ucho. Trvalo pak asi půl hodiny, než jsem začal normálně hejbat prstama, což před koncertem nebylo moc příjemný.
To jen tak obecně k výběru čehokoliv - kdyžtak to pak někdo přesune do tématu "Kolik kdo unesete", "Co se vám nevejde do auta" nebo taknějak :-)
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

lukybraby píše:
Těch 300 W bude na menší či středně velký sál stačit?

.
Do nějakého menšího klubu nebo hospody by neměl být absolutně problém. Tím menší nemyslím místnost o rozměrech 6x6m. Prostě s tím utáhneš pořádnou cimru.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Těch 300W bude podle mě určitě stačit. Já hraju přes to svý Hartke na 240W a utáhnul jsem s tim i střední sál (cca 25x60 m) bez přizvučením do PAčka. Neměl jsem to ani vyhulený. Co si pamatuju tak nějak 6/10.

Do zkušebny je to až moc. Já nikdy jsem nedal volume při zkoušce za 2/10 :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
garde

Příspěvek od garde »

.....takto.....tá aktívna Yamaha je veľmi dobrá basa s veľmi dobrý a silným, hlasným signálom......ak ešte používaš tie efekty....tak si nimi zvyšuješ hlasitosť....kludne o 50W aj viac....ďalšia vec je že používaš 4x10" box.....ktorý má väčší akustický tlak ako Ashdown 2x10.....aj keď Ash bude mať o niečo vyššiu citlivosť oproti tomu 4x10" Peavey boxu sa to až tak výrazne nemusí prejaviť.....ďalšia taká vec je, že aj keď sa predpokladá, že potenciometer hlasitosti má lineárny charakter......to tiež tak celkom byť nemusí

....."Pepe" tým nechcem povedať, že 300W nestačí....len vysvetlujem, že aj keď predpokladáš, že jazdíš okolo 150W a v skutočnosti si na nejakých 200-220W +4x10" box.....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

garde píše:ak ešte používaš tie efekty....tak si nimi zvyšuješ hlasitosť....kludne o 50W aj viac....
Můžu poprosit o vysvětlení této myšlenky? Jak mají efekty zvyšovat hlasitost hlavně jaká hlasitost se vyjadřuje ve wattech?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
garde

Příspěvek od garde »

Nero píše:
garde píše:ak ešte používaš tie efekty....tak si nimi zvyšuješ hlasitosť....kludne o 50W aj viac....
Můžu poprosit o vysvětlení této myšlenky? Jak mají efekty zvyšovat hlasitost hlavně jaká hlasitost se vyjadřuje ve wattech?
.....to nemyslíš vážne..... :D

.....každý efekt Ti zvýši úroveň signálu......do preampu Ti vstupuje signál v milivoltoch.....rozdiel pár milivoltov.....ktoré preženieš cez preamp spravý na koncáku tých pár wattov......odmeraj si úroveň signálu, len s basou a potom s pripojenými efektami......že aký Ti vchádza do preampu.....
GK 700RB-II + GK 810SBX
heczis

Příspěvek od heczis »

garde píše:...
Myslíš to dobře, ale takhle se to nahlas neříká. Hlasitost se udává v dB, ve W výkon. Výkon je jako fyzikální veličina jasnej (práce za čas dW/dt... nebo taknějak :oops: ), veličiny udávaný v dB jsou bezrozměrný - poměr jiných dvou veličin, např. akustickýho tlaku někde a srovnávací hodnoty (tj. úroveň hlasitosti, tušim). Určitě to tu někde bude přesně...

Ani to napětí s výkonem zas tak jednoduše nesouvisí - můžeš mít přece vysoký napětí a proud (tj. i výkon) malinkej (třeba elektrickej ohradník). Taky kdybys za sebe dal víc efektů, z nichž každej zvýší úroveň signálu, tak se to jednoduše nesečte - začne se to komprimovat podle typu aparátu a tak...
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
garde

Příspěvek od garde »

heczis píše:
garde píše:...
Myslíš to dobře, ale takhle se to nahlas neříká. Hlasitost se udává v dB, ve W výkon.

Taky kdybys za sebe dal víc efektů, z nichž každej zvýší úroveň signálu, tak se to jednoduše nesečte - začne se to komprimovat podle typu aparátu a tak...
....takto, k prvej vete.....nešlo mi o vyjadrenie nárastu hlasitosti v dB, lebo to závisí vždy od konkrétného preampu, každý je iný.....preto som to zovšeobecnil na hlasitosť.....výkon však meratelný je, ak sa odmeria úroveň vstupného a výstupného signálu, tak zistíš presne, že tých pár milivoltov aký nárast vo výkone spôsobí....

....k druhej vete....ano s pravidla sa to nemusí len spočítavať.....záleží to na nastavení použitého efektu v reťazci....väčšinou si to však nastavíš tak, že každým ďalším efektom pridávaš, lebo, ak tým ďalším olimituješ úroveň toho predchádzajúceho efektu, tak sa Ti zdá, že zvuk sa zhoršil a potom to už záleží na preampe ako to spracuje, kludne ho môžeš vybudiť aj do skreslenia a väčšina aparátov je stavaných tak, že preamp vstavaným limitérom nelimituješ, len ak máš dodatočný limitér za posledným efektom na vstupe.....

.....sorry za ot..... :)
GK 700RB-II + GK 810SBX
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

garde píše:
Nero píše:
.....to nemyslíš vážne..... :D

.....každý efekt Ti zvýši úroveň signálu......do preampu Ti vstupuje signál v milivoltoch.....rozdiel pár milivoltov.....ktoré preženieš cez preamp spravý na koncáku tých pár wattov......odmeraj si úroveň signálu, len s basou a potom s pripojenými efektami......že aký Ti vchádza do preampu.....
Myslím to stejně vážně, jako ty s tím vyjádřovaním hlasitosti, ve jednotkách vyjadřující výkon :wink: Když jsme u toho, tak subjektivní hlasitost se měří ve fónech nebo sonech, objektivní měření je možné jen pomocí veličin typu intenzity zvuku / akustického tlaku (dB).

A co se týče těch tvých milivotlů i efektů - většina krabiček má ovladače typu Volume, Level, Master a já nevím jak všelijak označené, kterými se můžeš vyhnout tomu nárůstu hlasitosti. Proto se mi nelíbí věta, která implikuje představu, že použití efektů automaticky znamená zvýšení hlasitosti.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
garde

Příspěvek od garde »

Nero píše:A co se týče těch tvých milivotlů i efektů - většina krabiček má ovladače typu Volume, Level, Master a já nevím jak všelijak označené, kterými se můžeš vyhnout tomu nárůstu hlasitosti. Proto se mi nelíbí věta, která implikuje představu, že použití efektů automaticky znamená zvýšení hlasitosti.
....máš pravdu......ale to so predsa napísal aj ja.......a aj so vysvetlil prečo sa tak deje
garde píše:....k druhej vete....ano s pravidla sa to nemusí len spočítavať.....záleží to na nastavení použitého efektu v reťazci....väčšinou si to však nastavíš tak, že každým ďalším efektom pridávaš, lebo, ak tým ďalším olimituješ úroveň toho predchádzajúceho efektu, tak sa Ti zdá, že zvuk sa zhoršil a potom to už záleží na preampe ako to spracuje, kludne ho môžeš vybudiť aj do skreslenia a väčšina aparátov je stavaných tak, že preamp vstavaným limitérom nelimituješ, len ak máš dodatočný limitér za posledným efektom na vstupe.....
.....to je však v podstate jedno.....každý máme svoje poznatky, a každý si nastavenia spravíme po svojom.....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“