Zajímavá SX kytara

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
kristynatrochtova

Zajímavá SX kytara

Příspěvek od kristynatrochtova »

Našla jsem podle mě docela zajímavou kytaru SX. Zdá se mi to, nebo má tělo normálních španělek? :lol: a vše ostatní jako u akustik typů jumbo, dreadnought... ? :?:
http://www.maxistore.cz//maxistore/s65/ ... -NA-SG15NA

EDIT: Nehrál na ni někdo? Snad nemá nylonové struny :lol:
...EDGE...

Re: Zajímavá SX kytara

Příspěvek od ...EDGE... »

Steel string guitar: Ocelove struny
A vypada to asi na parlorku, to jest kytara s mensim telem, a ma dvanactiprazcovy krk.
kristynatrochtova

Super, díky. Jednu akustiku od SX už mám je dobrá, myslím si, že má rozhodně lepší zpracování než některé Staggy apod.
No co myslíš ty? Myslíš si, že pro mírně pokročilého hráče by to bylo ideální? No chci novou kytaru a rozmýšlím se nad Epiphone, Ashton a touhle. Těžký výběr :mrgreen:
...EDGE...

Nevim, kdyz uz jednu SX mas, tak bych dalsi levnou kytaru nekupoval, radsi bych prodal byt a ledvinu a koupil si treba vintage Martinku D28 ;)
Mojda334

Příspěvek od Mojda334 »

Smysl pro humor je fajn, ale tady jde asi hodně o cenu. Edge má pravdu v tom, že by člověk i ve zvuku a zpracování měl jít dál. Takže tohle asi opravdu ne. :twisted:
Yamaha FG700MS
woro90

Příspěvek od woro90 »

To je nulka. Tělo španělky, krk úzký, na kovovky, dvanáct pražců volných, standardní menzura, měla by se vejít do pouzdra na španělku. Parlorka má ještě menší tělo. Nemuselo by to za ty peníze být špatné, vypadá to na ideální kytaru na čundry.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

woro90 píše:To je nulka. Tělo španělky, krk úzký, na kovovky, dvanáct pražců volných, standardní menzura, měla by se vejít do pouzdra na španělku. Parlorka má ještě menší tělo. Nemuselo by to za ty peníze být špatné, vypadá to na ideální kytaru na čundry.
Jo, nevedel jsem presne jak se jim rika...diky woro
(Mam pocit, ze nulka neni spravne: Neni to cislo 0, ale pismeno O jako orchestra, ale nejsem si jisty)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

kristynatrochtova píše:Super, díky. Jednu akustiku od SX už mám je dobrá, myslím si, že má rozhodně lepší zpracování než některé Staggy apod.
No co myslíš ty? Myslíš si, že pro mírně pokročilého hráče by to bylo ideální? No chci novou kytaru a rozmýšlím se nad Epiphone, Ashton a touhle. Těžký výběr :mrgreen:
No, nedávno jsem pár SX zkoušel v Muzikeru a byl to děs - na většinu jsem ani nezačal hrát, protože při pokusu naladit jsem objevil tak strašné mechaniky (vůle jak prase), že jsem je zase odložil do stojanů...

Sice píšeš, že s jednou už dobrou zkušenost máš, přesto bych z Tebou popsaných značek koukal spíše po těch Epinách, ale hlavně bych rozhled rozšířil např. o Corty nebo Washburny...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
kristynatrochtova

Teda, co se tady člověk nedozví. 8)
Ráda bych tu SX vyzkoušela, jenže nikde tady v hudebninách ji nemají :-/
Nemohl by někdo až bude v hudebninách se rovnou kouknout, jestli tam není? :roll: Mám docela strach nakupovat přes internet, neboť vůbec nevím, jak bude ta kytara ladit, apod. Vše je jen o náhodě, a zas tak moc riskovat nechci.

Při nejhorším bych se podívala do muzikant.cz na tu Epinu
woro90

Příspěvek od woro90 »

Na co ji chceš? Psala jsi že už jednu akustiku od SX máš, ne? Nevím sice kterou, ale drahé nástroje nedělají, takže asi také nějaká na čundry, tak proč netaháš tu? Nebo ti to déčko přijde příliš velké? Rozhodně to nebude žádný zázrak, prostě kytara na čundr, u které není problém když se jí náhodou něco stane.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
kristynatrochtova

woro90 píše:Na co ji chceš? Psala jsi že už jednu akustiku od SX máš, ne? Nevím sice kterou, ale drahé nástroje nedělají, takže asi také nějaká na čundry, tak proč netaháš tu? Nebo ti to déčko přijde příliš velké? Rozhodně to nebude žádný zázrak, prostě kytara na čundr, u které není problém když se jí náhodou něco stane.
No já mám jejich déčko a to je, jak jsi psal, na mě docela velké... přiměřený nástroj je španělka, ale zase se mi líbí zvuk kovových strun.. :lol:
kristynatrochtova

BTW: Našla jsem detailnější fotky http://www.kytarovecentrum.cz/?268,sx-sg15-na
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

kristynatrochtova píše:Teda, co se tady člověk nedozví. 8)
Ráda bych tu SX vyzkoušela, jenže nikde tady v hudebninách ji nemají :-/
Nemohl by někdo až bude v hudebninách se rovnou kouknout, jestli tam není? :roll: Mám docela strach nakupovat přes internet, neboť vůbec nevím, jak bude ta kytara ladit, apod. Vše je jen o náhodě, a zas tak moc riskovat nechci.

Při nejhorším bych se podívala do muzikant.cz na tu Epinu
V Praze v Muzikeru v Holešovicích ji mají - http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-S ... _id;105999. Ale jak říkám - po mých zkušenostech s SX bych o ni ani pohledem nezavadil :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

rocky77 píše:V Praze v Muzikeru v Holešovicích ji mají - http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-S ... _id;105999. Ale jak říkám - po mých zkušenostech s SX bych o ni ani pohledem nezavadil :D
Já ti nevím, kdybych už neměl kytaru na čundry, skočil bych se na ni mrknout a pokud by tam měli nějaký slušný kus, těch patnáct stovek bych za ni určitě dal...
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

woro90 píše:Já ti nevím, kdybych už neměl kytaru na čundry, skočil bych se na ni mrknout a pokud by tam měli nějaký slušný kus, těch patnáct stovek bych za ni určitě dal...
Ale jo, neříkám, že nemůže jeden dobrý kus objevit...ale mně se to nepodařilo, a to jsem koukal po SX 2x drahých... Jinak v případě potřeby na čundr bych asi šel po Cortu, kde nejlevnější model je za něco málo přes 2.200... Ale máš pravdu, že za vyzkoušení nic nedá a může být jen překvapena... :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

rocky77 píše:
woro90 píše:Já ti nevím, kdybych už neměl kytaru na čundry, skočil bych se na ni mrknout a pokud by tam měli nějaký slušný kus, těch patnáct stovek bych za ni určitě dal...
Ale jo, neříkám, že nemůže jeden dobrý kus objevit...ale mně se to nepodařilo, a to jsem koukal po SX 2x drahých... Jinak v případě potřeby na čundr bych asi šel po Cortu, kde nejlevnější model je za něco málo přes 2.200... Ale máš pravdu, že za vyzkoušení nic nedá a může být jen překvapena... :)
Stačí kus který bude ladit a půjde seřídit, o zvuku nemám iluze, ale je to zajímavá kytara - taky se mi nechce tahat k ohni tu velkou mrchu (déčko) a radši mydlím do cremony s krabicoidním zvukem (bulharka má sice úžasný twang, ale už je celkem ohnutá a další čundr by nepřežila). Navíc na déčka nejsou takové ty stylové zelené pytle co se dají batikovat :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“