prokluzování trsátka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Re: prokluzování trsátka

Příspěvek od nbs »

poškbrabat klíčem, ožehnout zapalovačem, udělat do něj díru jako tady..
Obrázek
přilepit k ruce, netrsat moc divoce... vono se to dá :wink:
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Kapka vteřiňáku nikdy nikoho nezabila.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Žvejka :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

nbs píše:poškbrabat klíčem, ožehnout zapalovačem, udělat do něj díru jako tady..
Obrázek
přilepit k ruce, netrsat moc divoce... vono se to dá :wink:
No, nevím, jaké jsou zkušenosti ostatních, ale mě se s těmahle trsátkama hrálo opravdu mizerně. Blbě se to drželo a skoro mi přišlo, že to prokluzuje víc jak Tortex.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mi poslední rok tortexy neprokluzují :-D nevím proč, prostě to tak je... fříve mi to ale dělaly a to dost. na big stubby nemůžu vůbec hrát jak mi to klouže...

a to mám dost silný úder pravačkou... asi to prostě chce dostat do ruky :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Souhlas - tortex je zlatý trsátko, maximální spokojenost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dayveek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dayveek »

Nejvíce vyhovuje Jim Dunlop USA NYLON.Mají zdrsnělý povrch a při hraní se mi občas potí prsty,ale už mi to moc nevadí,díky zdrsnělého povrchu trsátka :D
Tortexy jsou taky dobré,jen postrádám ten zdrsnělý povrch...a zdrsnit si tu krásnou želvičku na nich rozhodně nechci :mrgreen:

Jo a...z čeho jsou Tortexy vyrobené? Material..
Hudba jsou nástroje a hra na hudební nástroj je obvykle dřina :)
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Ze želviček, přece! A ty Dunlopy s nosorožcem sou z nosorožčího rohu! Mimochodem všechny moje tortexy už sou bez želviček...od tý doby co sem si pořídil držák na trsátka už je nestíhám poztrácet dřív než se ošoupou.
Dayveek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dayveek »

charliealpha píše:Ze želviček, přece! A ty Dunlopy s nosorožcem sou z nosorožčího rohu! Mimochodem všechny moje tortexy už sou bez želviček...od tý doby co sem si pořídil držák na trsátka už je nestíhám poztrácet dřív než se ošoupou.
tyjo fakt ? Hm.. :D
Rychle se ošoupou...ale není to zas tak hrozný, a upřímnou soustrast...znám to :mrgreen:
Hudba jsou nástroje a hra na hudební nástroj je obvykle dřina :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dayveek píše:Nejvíce vyhovuje Jim Dunlop USA NYLON.Mají zdrsnělý povrch a při hraní se mi občas potí prsty,ale už mi to moc nevadí,díky zdrsnělého povrchu trsátka :D
Tortexy jsou taky dobré,jen postrádám ten zdrsnělý povrch...a zdrsnit si tu krásnou želvičku na nich rozhodně nechci :mrgreen:

Jo a...z čeho jsou Tortexy vyrobené? Material..
Ten materiál se kupodivu jmenuje... Tortex. Je to nějaký polymer vyvinutý Dunlopem, který má napodobovat želvovinu, dříve jeden z nejpopulárnějších materiálů na výrobu trsátek. Oni jaksi v 70. letech zakázali hubit želvičky kvůli tak zvrhlým potřebám, jako je hraní na kytaru.

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nero píše: Oni jaksi v 70. letech zakázali hubit želvičky kvůli tak zvrhlým potřebám, jako je hraní na kytaru.
Né, že by pro mě kytara nebyla svatost, ale tohle schvaluju.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono zakázali lovení želev celkově, nejen kvůli kytarám - želvovina se prostě dostala na list zakázaných materiálů.

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nero píše:Ono zakázali lovení želev celkově, nejen kvůli kytarám - želvovina se prostě dostala na list zakázaných materiálů.
já nikdy nebyl pro hubení zvířat i když určitě mám, jak v šatníku tak i jinde, spoustu věcí kuli kterým zvířata zabili.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Takove zelvovinove trsatko asi bude na aukci sakra drahe ze?
Mimochodem, jen abych nebyl OT, tak me kupodivu zdrsnela a ruzne teckovana a dobkovana trsatka prokluzuji vic, nez hladka ;)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já hraji s brainem a proklzu je tak akorád :D Prostě je to snesitelné.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

No, jestli můžu přidat svojí zkušenost, dycky jsem hrál s malým špičatým milimetrovým dunlopem, ale při hraní něčeho rychlejšího (hlavně při rychlym alt. pick.) to bylo strašně nepohodlný, protože jsem si ho v těch zpocenejch prstech musel pořád posunovat, upravovat, prostě se s tim hrálo blbě. Ted jsem si koupil obyčejnej černej dunlop se zdrsněným povrchem a problémy s prokluzováním trsátka zmizely.
Dean Icon ftw.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Podle mě, každej musí ozkošet co mu nejlépe sedí. Trsátka nejsou zase tak drahé aby jich prá zkusil a našel to "nejlepší" (pro něho).
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak tak - těch 7 nebo 8 kaček nikoho nazabije. Prostě když si člověk udělá výlet do hudebnin, tak si tam pár trsátek vezme na vyzkoušení a časem zjistí, co mu sedí nejvíc. A z těch, co mu nevyhovují, si aspoň může udělat hezkou sbírku. :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:Tak tak - těch 7 nebo 8 kaček nikoho nazabije. Prostě když si člověk udělá výlet do hudebnin, tak si tam pár trsátek vezme na vyzkoušení a časem zjistí, co mu sedí nejvíc. A z těch, co mu nevyhovují, si aspoň může udělat hezkou sbírku. :mrgreen:
A právě díky tomu zkoušení mám hromadu trsátek, která jsem měl v ruce jednou v životě, a ta hromada pořád narůstá :D Tvrdost a povrch odhadnu v obchodě, ale zvuk těžko, takže mám hromadu trsátek, která mi třeba sedí v ruce, ale v mojí ruce zní mizerně. Zatím se nejvíc osvědčily ultexy, klasika .73 a Tri .60, pak Stagg klasika (ale povrch naprd) a Tortex .88, obojí vybroušené do mého oblíbeného tvaru, a pak ještě nějaká levná trsátka Ashton s podobným povrchem jako Gator Grip. Naopak ladem leží Speedpick (to překroucené), Delrin, Tortex Sharp, Jazz III (černé i červené), Gels (leží tak, aby na ně bylo vidět, vypadají dobře), jen vzácně používám jiné nylony než Dunlop nebo Brain .88, jednou za čas GD Sharp .88 a spoustu záložních trsátek všech možných typů (mám i 3mm pecičky Jazztone, ty vytahuji když mě nějaký metalista žádá o něco menšího a tvrdšího, nebo když mám možnost hrát na lampáč a užít si ty sklovité výšky) a experimentů.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Anvil

Příspěvek od Anvil »

woro90 píše:
Nero píše:Tak tak - těch 7 nebo 8 kaček nikoho nazabije. Prostě když si člověk udělá výlet do hudebnin, tak si tam pár trsátek vezme na vyzkoušení a časem zjistí, co mu sedí nejvíc. A z těch, co mu nevyhovují, si aspoň může udělat hezkou sbírku. :mrgreen:
A právě díky tomu zkoušení mám hromadu trsátek, která jsem měl v ruce jednou v životě, a ta hromada pořád narůstá :D Tvrdost a povrch odhadnu v obchodě, ale zvuk těžko, takže mám hromadu trsátek, která mi třeba sedí v ruce, ale v mojí ruce zní mizerně. Zatím se nejvíc osvědčily ultexy, klasika .73 a Tri .60, pak Stagg klasika (ale povrch naprd) a Tortex .88, obojí vybroušené do mého oblíbeného tvaru, a pak ještě nějaká levná trsátka Ashton s podobným povrchem jako Gator Grip. Naopak ladem leží Speedpick (to překroucené), Delrin, Tortex Sharp, Jazz III (černé i červené), Gels (leží tak, aby na ně bylo vidět, vypadají dobře), jen vzácně používám jiné nylony než Dunlop nebo Brain .88, jednou za čas GD Sharp .88 a spoustu záložních trsátek všech možných typů (mám i 3mm pecičky Jazztone, ty vytahuji když mě nějaký metalista žádá o něco menšího a tvrdšího, nebo když mám možnost hrát na lampáč a užít si ty sklovité výšky) a experimentů.
Taky mam krabicku naplnenou :) Skoncil jsem zatim u Ultexu, ktere mi vyhovuji jak zvukove, tak ergonomicky, nicmene myslim, ze vliv na lepsi drzeni ma spis cviceni, nez konkretni trsatko.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“