přilepit k ruce, netrsat moc divoce... vono se to dá

No, nevím, jaké jsou zkušenosti ostatních, ale mě se s těmahle trsátkama hrálo opravdu mizerně. Blbě se to drželo a skoro mi přišlo, že to prokluzuje víc jak Tortex.nbs píše:poškbrabat klíčem, ožehnout zapalovačem, udělat do něj díru jako tady..
přilepit k ruce, netrsat moc divoce... vono se to dá
tyjo fakt ? Hm..charliealpha píše:Ze želviček, přece! A ty Dunlopy s nosorožcem sou z nosorožčího rohu! Mimochodem všechny moje tortexy už sou bez želviček...od tý doby co sem si pořídil držák na trsátka už je nestíhám poztrácet dřív než se ošoupou.
Ten materiál se kupodivu jmenuje... Tortex. Je to nějaký polymer vyvinutý Dunlopem, který má napodobovat želvovinu, dříve jeden z nejpopulárnějších materiálů na výrobu trsátek. Oni jaksi v 70. letech zakázali hubit želvičky kvůli tak zvrhlým potřebám, jako je hraní na kytaru.Dayveek píše:Nejvíce vyhovuje Jim Dunlop USA NYLON.Mají zdrsnělý povrch a při hraní se mi občas potí prsty,ale už mi to moc nevadí,díky zdrsnělého povrchu trsátka![]()
Tortexy jsou taky dobré,jen postrádám ten zdrsnělý povrch...a zdrsnit si tu krásnou želvičku na nich rozhodně nechci![]()
Jo a...z čeho jsou Tortexy vyrobené? Material..
Né, že by pro mě kytara nebyla svatost, ale tohle schvaluju.Nero píše: Oni jaksi v 70. letech zakázali hubit želvičky kvůli tak zvrhlým potřebám, jako je hraní na kytaru.
já nikdy nebyl pro hubení zvířat i když určitě mám, jak v šatníku tak i jinde, spoustu věcí kuli kterým zvířata zabili.Nero píše:Ono zakázali lovení želev celkově, nejen kvůli kytarám - želvovina se prostě dostala na list zakázaných materiálů.
A právě díky tomu zkoušení mám hromadu trsátek, která jsem měl v ruce jednou v životě, a ta hromada pořád narůstáNero píše:Tak tak - těch 7 nebo 8 kaček nikoho nazabije. Prostě když si člověk udělá výlet do hudebnin, tak si tam pár trsátek vezme na vyzkoušení a časem zjistí, co mu sedí nejvíc. A z těch, co mu nevyhovují, si aspoň může udělat hezkou sbírku.
Taky mam krabicku naplnenouworo90 píše:A právě díky tomu zkoušení mám hromadu trsátek, která jsem měl v ruce jednou v životě, a ta hromada pořád narůstáNero píše:Tak tak - těch 7 nebo 8 kaček nikoho nazabije. Prostě když si člověk udělá výlet do hudebnin, tak si tam pár trsátek vezme na vyzkoušení a časem zjistí, co mu sedí nejvíc. A z těch, co mu nevyhovují, si aspoň může udělat hezkou sbírku.Tvrdost a povrch odhadnu v obchodě, ale zvuk těžko, takže mám hromadu trsátek, která mi třeba sedí v ruce, ale v mojí ruce zní mizerně. Zatím se nejvíc osvědčily ultexy, klasika .73 a Tri .60, pak Stagg klasika (ale povrch naprd) a Tortex .88, obojí vybroušené do mého oblíbeného tvaru, a pak ještě nějaká levná trsátka Ashton s podobným povrchem jako Gator Grip. Naopak ladem leží Speedpick (to překroucené), Delrin, Tortex Sharp, Jazz III (černé i červené), Gels (leží tak, aby na ně bylo vidět, vypadají dobře), jen vzácně používám jiné nylony než Dunlop nebo Brain .88, jednou za čas GD Sharp .88 a spoustu záložních trsátek všech možných typů (mám i 3mm pecičky Jazztone, ty vytahuji když mě nějaký metalista žádá o něco menšího a tvrdšího, nebo když mám možnost hrát na lampáč a užít si ty sklovité výšky) a experimentů.