Problém: Efekt nepropouští při spuštění signál.
Pravidla fóra
Problém: Efekt nepropouští při spuštění signál.
Zdar, mám hodně zásadní problém:
Když zapojím vyplej Sparkle Drive do obvodu, kytara hraje(logicky, je to TrueByPass). Kdyz ho zapnu, rozsviti se LEDka, ale nic nehraje.
Co s tim?
Když zapojím vyplej Sparkle Drive do obvodu, kytara hraje(logicky, je to TrueByPass). Kdyz ho zapnu, rozsviti se LEDka, ale nic nehraje.
Co s tim?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Rozdelej a postni fotku... Nebo posli do servisu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Diky
tak jsem to kompletne rozebral zapojil a hralo to.
slozil jsem toa hraje to
tsak nevim...
nicmene, nikomu nedoporucuju rozebirat efekty, protoze pak tam dat ty potaky aspon priblizne spraven ,to je bes
tak jsem to kompletne rozebral zapojil a hralo to.
slozil jsem toa hraje to
tsak nevim...
nicmene, nikomu nedoporucuju rozebirat efekty, protoze pak tam dat ty potaky aspon priblizne spraven ,to je bes
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém: Efekt nepropouští při spuštění signál.
To se mi stalo minulej týden při předělávání pedalboardu. Můj MXR MicroAmp propouštěl signál, ale když jsem ho zapl, tak ne. Chyba byla v tom, že na vstupu jsem napojil výstup a naopakAsanoth píše:Zdar, mám hodně zásadní problém:
Co s tim?
Hraju na kytary a mašinky
myslim ze ne.Nevrin píše:Je to sice blbá otázka, ale nebyl jen zapojen obráceně?
no, uvidime
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
jn taky se me to uz stalo...ale ze sem z toho byl na nervy..rotten77 píše:To se mi stalo minulej týden při předělávání pedalboardu. Můj MXR MicroAmp propouštěl signál, ale když jsem ho zapl, tak ne. Chyba byla v tom, že na vstupu jsem napojil výstup a naopakAsanoth píše:Zdar, mám hodně zásadní problém:
Co s tim?
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10
http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10
http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
využiju tohle téma...koupil sem si starej multiefekt digitech rp80 na blbnuti doma tady z bazaru...měl k tomu být i adaptér ale bohužel přišel bez něj tak sem do něj postupně zapojil jeden z holícího strojku na 1,3V nic se nedělo tak sem vyhrabal nejakej starej na 12V a s tim taky nic až pak sem u rozbityho routeru objevil 9V ale s tim efekt taky nereaguje tak nevim jestli sem ho těma 3V navíc nezničil, co myslíte? našel sem manuál v angličtině ale nikde tam neni jak se to vypíná a zapíná, je to moje první zkušenost s efektem takže vubec netuším co a jak...kdyby někdo poradil budu moc rád, díky
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
- FPC
- Kontaktovat uživatele:
ted to při zapojení jen bzučí...znamená to, že signál přes to jde?
EDIT: tak s baterkama to jede...tak nevim kde muze bejt chyba... na adapteru je napsano 9V a 1A ...na efektu 9V a 300mA, podle toho co sem se tady dočetl by to mělo byt OK ne? nemůže bejt třeba pojistka v háji? někdo s dřevěnym PRSem v avataru tu psal že to odpálil a stačilo vyměnit pojistku....sundával sem ten spodní kryt ale jde vidět jen ta zelená deska, ale tu se bojim odšroubovat abych něco neurval....
EDIT: tak s baterkama to jede...tak nevim kde muze bejt chyba... na adapteru je napsano 9V a 1A ...na efektu 9V a 300mA, podle toho co sem se tady dočetl by to mělo byt OK ne? nemůže bejt třeba pojistka v háji? někdo s dřevěnym PRSem v avataru tu psal že to odpálil a stačilo vyměnit pojistku....sundával sem ten spodní kryt ale jde vidět jen ta zelená deska, ale tu se bojim odšroubovat abych něco neurval....
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
Má ten adaptér správně polaritu? (RP250 má central-negative; mínus na prostředním kolíku - asi to bude tady stejně, mělo by to u "díry" být napsáno
)
- FPC
- Kontaktovat uživatele:
jo tady je to stejně, ale na adaptéru nic není...ale kdyby byla naopak polarita tak by to nic nedělalo ne? teď to aspoň bzučí...no zitra zkusim opatrně sundat tu desku jestli je tam nějaká pojistka a uvidí se...
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
Není ten adaptér od routeru náhodou střídavej (AC)? Tomu by odpovídalo to bzučení. Mám doma dva routery a oba mají střídavý adaptéry.FPC píše:využiju tohle téma...koupil sem si starej multiefekt digitech rp80 na blbnuti doma tady z bazaru...měl k tomu být i adaptér ale bohužel přišel bez něj tak sem do něj postupně zapojil jeden z holícího strojku na 1,3V nic se nedělo tak sem vyhrabal nejakej starej na 12V a s tim taky nic až pak sem u rozbityho routeru objevil 9V ale s tim efekt taky nereaguje tak nevim jestli sem ho těma 3V navíc nezničil, co myslíte? našel sem manuál v angličtině ale nikde tam neni jak se to vypíná a zapíná, je to moje první zkušenost s efektem takže vubec netuším co a jak...kdyby někdo poradil budu moc rád, díky
Chce to proměřit a případně přidat usměrňovač, určitě ale filtrační kondenzátory. I kdyby byl ss, téměř určitě bude bez filtrace.Miloš_P píše:Není ten adaptér od routeru náhodou střídavej (AC)? Tomu by odpovídalo to bzučení. Mám doma dva routery a oba mají střídavý adaptéry.FPC píše:využiju tohle téma...koupil sem si starej multiefekt digitech rp80 na blbnuti doma tady z bazaru...měl k tomu být i adaptér ale bohužel přišel bez něj tak sem do něj postupně zapojil jeden z holícího strojku na 1,3V nic se nedělo tak sem vyhrabal nejakej starej na 12V a s tim taky nic až pak sem u rozbityho routeru objevil 9V ale s tim efekt taky nereaguje tak nevim jestli sem ho těma 3V navíc nezničil, co myslíte? našel sem manuál v angličtině ale nikde tam neni jak se to vypíná a zapíná, je to moje první zkušenost s efektem takže vubec netuším co a jak...kdyby někdo poradil budu moc rád, díky
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- FPC
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak máte pravdu je to AC a ten 12V má zase naopak polaritu...zatím pojedu na baterky a časem nějakej seženu, díky moc za rady
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
Tak to by sis měl sednout a v klidu se delší dobu pomodlit. Že to ten efekt přežil.FPC píše:Jo tak máte pravdu je to AC a ten 12V má zase naopak polaritu...zatím pojedu na baterky a časem nějakej seženu, díky moc za rady
- FPC
- Kontaktovat uživatele:
ježiš
to tou polaritou? 12V tu někdo psal, že si ty efekty ještě dávaj..
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
Pokud vím, většina efektů mívá ochranu proti přepólování - diodu mezi póly napájení. Některé mají i přepěťovou ochranu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.