Výkonové brzdy (Powerbrake, Attenuator...)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Výkonové brzdy (Powerbrake, Attenuator...)

Příspěvek od Smrťokvítek »

:shock: 61$? Tak to je síla. Nechci ti kazit radost ale na ebay teď leží jeden nový za 144$ i s poštou. Okamžitě k mání bez čekání. Chápu ale, že když jsi to objednával tak asi taková nabídka nebyla. :?
Docela mě to překvapilo. Já o tom přemýšlel kolik asi můžou chtít ale tohle mě dostalo.

Ještě drobnost. Napočítali ti nějaké DPH celníci?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Ok, konfliktní slovo jsem upravil, nebylo na místě a špatně vyjádřilo myšlenku. Dobrým komunikativním zvukařům 3x nazdar ;-) Dost OT:
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Skiner píše:Solstice: Na koncertě nekompromisní zvuk? To teda nevím, jakou ligu hraješ - veškěré moje praktické zkušenosti z koncertů klubové úrovně zatím potvrzují, že nekompromisní kvalitní zvuk je sice super, ale v rámci výkonu celé kapely prostě musíš jít cestou kompromisu, ne jen hledět na supermegahustejvintidžsáund svýho nástroje.
Myslel jsem na kvalitu toho zvuku, ne jen že to bude jak tlak jak hovado a bůhvíco... Dostatečně kvalitní zvuk ve smyslu, že by ti vadilo, pokud by nějaká výkonová brzda tvůj zvuk mrvila. Sice pochybuju, že by to bylo poznat, ale osobní zkušenost s tím nemám. Já nehraju žádnou ligu, nehraju ani v žádný kapele, ale neříkej mi, že jsi nikdy nebyl na žádným koncertě, kde byl zvuk jak ze škatulky, prostě bezchybnej. Když se to umí, tak to jde, o kompromisech mezi hráči je to sice vždycky, ale nemusí to být vůbec nic radikálního na úkor kytary. No nerad bych to tu rozváděl, je to krapet off...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Smrťokvítek píše::shock: 61$? Tak to je síla. Nechci ti kazit radost ale na ebay teď leží jeden nový za 144$ i s poštou. Okamžitě k mání bez čekání. Chápu ale, že když jsi to objednával tak asi taková nabídka nebyla. :?
Docela mě to překvapilo. Já o tom přemýšlel kolik asi můžou chtít ale tohle mě dostalo.

Ještě drobnost. Napočítali ti nějaké DPH celníci?
Žádné clo ani DPH. Mělo to menší hodnotu, než 200 EUR nebo kolik je ten limit.

Jo Ebay je krásnej, ale upřímně těch 20 dolarů za novej krásně zabalenej v krabici plné americkejch novin na vycpání + samolepka gratis :-D mě nezabije a radost mi nepokazí. Dál taky na Ebay zrovna 50W verze nebyla, byly tam jen 25W atd atd.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Zajímavý, že ten limit asi nějak roste. :D Co si pamatuju tak to bylo okolo 150 dolarů. To jsem se bavil někdy v prosinci s člověkem co kupuje autodíly v US a to docela často.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Máš pravdu, je to 150 EUR, teda "je" dle tohoto: http://www.cz-ebay.cz/aktuality/celnice ... 110531.htm
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Hmm tak to nevím, mě teda Rocker na 9h opravdu nepřijde jako nějaká hlasitostní brutalita, to aby si asi člověk koupil 5w lampu s osmičkou reprákem, aby někoho neprudil. Ten známý jede Rockera s 212 bednou někde nad 10h na všech podích a to hrál i menší kluby a nikdy neměl problém, přitom hrají takové indie, žádnou velkou řež. To se divím, že tě s rockerem na devíti hodinách "vypískal". Možná bych být tebou zkusil vyměnit ty dvě 8 ohm V30 za dvě 16 ohm V30 a podle potřeby bych buď zapínal do Orangu jen jednu a nebo obě. Možná by to bylo lepší řešení než celé brzda, ale tak uvidíš, třeba se brzda osvědčí.

Max. hlasitost čistého kanálu u rockera je myslím cca srovnatelná se zkresleným kanálem nastaveným na cca 10t hodinách. Jinak čistý kanál kreslí právě parádně :), já už z něj ani čistý netahám, spíš si vychutnávám to vintage zkreslení, strašně se mi líbí. Stejně se mi zdá, že čistý zvuk z toho kanálu vedle bicích dostat nepůjde. Já mám ale teda kombo, takže moje hlasitost je menší než tvoje hlava s 212 openback...

to solstice: brzda je právě na krocení 100w monster pro domácí použití naprosto k ničemu, na tom se shodují naprosto všichni, kdo brzdu zkusili. Její použití je právě nejefektivnější při velkých hlasitostech (tedy zkušebna, koncerty, studio) kdy se utlumí hlasitost třeba o nějaké 3-6db, docílí se tím pak toho, že třeba 100w hlava hraje podobně jako 50w, popř. 25w, 30w class 1 zesíky se utlumí tak, že hrají "na" 7w apod. Třeba u nějakého moderního AB zesíku je to asi jedno, jestli se brzdí nebo ne, protože tam zkreslení koncových elektronek nehraje takovou roli jak u aparátů jako třeba AC30, staré Marshally atd., kde prostě kreslíš i tím koncem a jelikož u těchto zesíků mnohdy němáš Master Volume, tak ti pak zbývá jen jedna věc - koupit zesík s menším výkonem a nebo zkusit brzdu, popř. nakopávat krabičkou, zkusit repro s menší citlivostí a podobné srandy...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše:Třeba u nějakého moderního AB zesíku je to asi jedno, jestli se brzdí nebo ne, protože tam zkreslení koncových elektronek nehraje takovou roli jak u aparátů jako třeba AC30, staré Marshally atd., kde prostě kreslíš i tím koncem a jelikož u těchto zesíků mnohdy němáš Master Volume, tak ti pak zbývá jen jedna věc - koupit zesík s menším výkonem a nebo zkusit brzdu, popř. nakopávat krabičkou, zkusit repro s menší citlivostí a podobné srandy...
Záleží na tom, k čemu tu brzdu potřebuješ. Já hraju na "moderní AB zesík" - teda M/B F50 kombo, a brzda jde dost užitečná záležitost. Nejen kvůli tomu, že ho mám doma, ale i při hraní s dalšími nástroji to hodně pomáhá. I když má master volume, tak je příjemné ho vytočit výš a pak nějakých těch 8 dB utlumit, zní to mnohem lépe, než kdyby se muselo laborovat s nastavením master volume potu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Tak jsem s se zpožděním dostal na zkušebnu a vyzkoušel toho Webera.
Dojmy jsou zatím rozporuplné. Zvuk obecně trošku ztratil kulatost, je takovej ostřejší a tenčí. Na zkresleným kanálu je to méně patrné, než na čistém zvuku. Boost výšek, co je na brzdě, se mi s mým zesilovačem nelíbí, zvuk je zbytečně navýškovanej. Nejspíš ho nebudu vůbec používat.
Na druhou stranu zařízení i přes dílčí změny ve zvuku dělá to, co má. Na zkresleným kanálu můžu přidat volume a zvuk je víc nakopnutější, jakoby měl víc gainu a přitom mi neteče krev z uší.
Uvidíme, jak se bude chovat při hře s kapelou.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dají se ty změny zvuku způsobené Weberem nějak dohnat pomocí EQ na aparátu?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to Nero: No jelikož ten Orange Rocker má na čistém kanálu pouze ovladač pro Volume, tak se toho moc nevymyslí :) Já mám zkušenosti s weberem docela podobné - taky to trochu ztenčilo zvuk, ale nemyslím si, že by to pak bylo naprosto nepoužitelné, myslím, že když se tlumí velmi zlehka, tak je to pořád ok. Jinak ekvalizačně se to dohnat dá, když je teda čím, ale ten zvuk je stejně takový malinko "vycucaný"

to Skiner: Zkusil bych udělat jiné zapojení kabeláže v té bedně, aby jsi mohl prostě vyvézt jen jedno repro z těch dvou. Sice to nebude hrát tak do prostoru, ale celková hlasitost půjde o něco dole a při snímání mikrákem musí být ten zvuk u open back 212 pořád naprosto stejný. Orange Rocker hraje podle mě dost slušně už od cca 9h a to prostě není nějak nahlas :) Alespoň s 112 rozhodně ne. Pak ještě můžeš zkusit předělat Rockera na 6V6 koncovky :D prý velmi jednoduchá úprava, zvěřejnil ji sám šefdesigner Orange "velký Ade" :D Pak dostaneš cca 15-20w podle způsobu úpravy :D
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Ekvalizací se zatím zdá se ty změny zvuku dají jakž takž vyladit (teda aspoň podle mejch první 45 minut hraní).

Ad rewiring bedny - budu o tom přemýšlet. Nějaký tuning aparátu dělat nechci.

Už bych fakt dál neřešil, od který čárky hraje Rocker dobře. Problém je ten, že prostě někdy v rámci kompromisu holt ani tý "dobrý čárky" nelze dosáhnout. (samozřejmě moje praktické zkušenosti se mohou vylučovat se zkušenostmi někoho jiného - to rozhodně nepopírám)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

qwer píše:to Nero: No jelikož ten Orange Rocker má na čistém kanálu pouze ovladač pro Volume, tak se toho moc nevymyslí :) Já mám zkušenosti s weberem docela podobné - taky to trochu ztenčilo zvuk, ale nemyslím si, že by to pak bylo naprosto nepoužitelné, myslím, že když se tlumí velmi zlehka, tak je to pořád ok. Jinak ekvalizačně se to dohnat dá, když je teda čím, ale ten zvuk je stejně takový malinko "vycucaný"
Jejda, jsem si nějak neuvědomil, o jakém aparátu je řeč :oops:

qwere, máš zkušenosti i s těma Weberama, co mají ty korekce pro ekvalizaci? Myslíš, že pomáhají?
(Ptám se jen čistě hypoteticky, jsem se svým THD spokojen :wink: )

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nero píše: qwere, máš zkušenosti i s těma Weberama, co mají ty korekce pro ekvalizaci? Myslíš, že pomáhají?
Já jsem měl jen MiniMass 50w a ten měl přepínaš na +3db a +6db - ten přepínač samozřejmě boostoval o ty db pouze výšky. Nějaké ty výšky to "dohnalo", ale už tam byl prostě takový ten pocit, že to není úplně stejné jako původně. Když prostě vemeš signál, ořežeš mu výšky a pak ty výšky dodáš zase "uměle" nazpět, tak to nebude úplně stejné jako ten původní signál. No ale fakt to byly docela nuance zvlášť když se boostovalo málo, tak to nebyla žádná katastrofa a myslím, že jsem ani ten přepínač na výšky nepoužíval, protože nebyl ani třeba.

Docela by mě zajímalo, jak fungují ty jeho "lepší" brzdy Mass, kde má člověk bassy, středy a výšky. Asi to bude o něco lepší než ta verze Mini. Pak je taky verze Lite, které má zvlášť attenuaci na Lows-Mids a Mids-Highs, to nemusí být taky špatné.

No já asi ted budu muset brzdu nějak pořešit, protože moje AC30 bez Master Volume začíná kreslit opravdu hodně pozdě... Když už jsme se tady bavili o tom Rockerovi, který je "nehratelný" na těch 9h kvůli té velké hlasitosti, tak ta AC30 mi začíná kreslit cca při stejné hlasitosti jako můj Rocker 112 kombo s Volume nad polovinou :D takže brzdu asi bude nutné "pořešit" :D Možná zkusím ten Hot Plate. Oba aparáty mám 16ohm, tak by to sedlo k oběma. No ještě uvidíme...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

hej guys, dobře mě linčujete :-) Neřekl jsem, že...no to je fuk :-)

Ad Weber - ty vyšší modely jsou docela zajímavý, na druhou stranu teď přesně nemám v hlavě ceník, ale už bych už v tomto bodě šilhal po THD HotPlate. Aspoň co jsem četl tady na fóru tak to asi bude zvukově mnohem lepší, než Weber.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mel jsem od Nera pujceny THD Hot Plate a dost me to nadchlo, do budoucna dost mozna poridim...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Škoda, že v ČR ty HotPlate nikdo neprodává. Bylo by fajn, kdyby se do toho např kytary.cz pustili a udělali tomu nějakou rozumnou cenu :idea:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

qwer píše:
Nero píše: qwere, máš zkušenosti i s těma Weberama, co mají ty korekce pro ekvalizaci? Myslíš, že pomáhají?
Já jsem měl jen MiniMass 50w a ten měl přepínaš na +3db a +6db - ten přepínač samozřejmě boostoval o ty db pouze výšky. Nějaké ty výšky to "dohnalo", ale už tam byl prostě takový ten pocit, že to není úplně stejné jako původně. Když prostě vemeš signál, ořežeš mu výšky a pak ty výšky dodáš zase "uměle" nazpět, tak to nebude úplně stejné jako ten původní signál. No ale fakt to byly docela nuance zvlášť když se boostovalo málo, tak to nebyla žádná katastrofa a myslím, že jsem ani ten přepínač na výšky nepoužíval, protože nebyl ani třeba.
Jasný - to chápu. Díky za info.
Skiner píše: Ad Weber - ty vyšší modely jsou docela zajímavý, na druhou stranu teď přesně nemám v hlavě ceník, ale už bych už v tomto bodě šilhal po THD HotPlate. Aspoň co jsem četl tady na fóru tak to asi bude zvukově mnohem lepší, než Weber.
Ono těžko říct - když jsem THD kupoval, tak jsem v podstatě nenašel žádné spolehlivé srovnání vyšších Weberů a HotPlate. Ví bůh, jak by ve srovnání dopadly...
Skiner píše:Škoda, že v ČR ty HotPlate nikdo neprodává. Bylo by fajn, kdyby se do toho např kytary.cz pustili a udělali tomu nějakou rozumnou cenu :idea:
THD nemá rozumnou cenu asi nikde na světě :mrgreen: Aspoň mě ceny za nový kus přijdou dost vysoké všude. A obávám se, že u nás by se HotPlate "neuživily", zájem je dost nejistý...

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No občas jsem na netu narazil na týpky, kteří měli jak Hot Plate tak Webera a většinou psali, že to vyjde skoro nastejno - když se brzdilo ideálně o nějakých 3-6db, tak se ty brzdy chovaly docela podobně. Někdo měl sice radši to a druhý ono, ale nebylo to o tom, že by bylo jedno vyloženě průserové a to druhé samospasitelné. Sám uvidím, do čeho půjdu, jestli teda do něčeho půjdu. Do Webera bych po zkušenostech šel klidně znova, ono to fungovalo docela fajn. Spíš mě láká zkusit něco, co jsem neměl, třeba to bude lepší - proto možná půjdu to Hot Plate... :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne se ten Hotplate libil i na 12dB utlumu, na vic uz ten zvuk nebyl uplne ono, ale i tech 12dB je temer az zbytecne moc, pokud nekdo nechce na 100W lampu hrat nadoma apod. :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“