Docela mě to překvapilo. Já o tom přemýšlel kolik asi můžou chtít ale tohle mě dostalo.
Ještě drobnost. Napočítali ti nějaké DPH celníci?
Myslel jsem na kvalitu toho zvuku, ne jen že to bude jak tlak jak hovado a bůhvíco... Dostatečně kvalitní zvuk ve smyslu, že by ti vadilo, pokud by nějaká výkonová brzda tvůj zvuk mrvila. Sice pochybuju, že by to bylo poznat, ale osobní zkušenost s tím nemám. Já nehraju žádnou ligu, nehraju ani v žádný kapele, ale neříkej mi, že jsi nikdy nebyl na žádným koncertě, kde byl zvuk jak ze škatulky, prostě bezchybnej. Když se to umí, tak to jde, o kompromisech mezi hráči je to sice vždycky, ale nemusí to být vůbec nic radikálního na úkor kytary. No nerad bych to tu rozváděl, je to krapet off...Skiner píše:Solstice: Na koncertě nekompromisní zvuk? To teda nevím, jakou ligu hraješ - veškěré moje praktické zkušenosti z koncertů klubové úrovně zatím potvrzují, že nekompromisní kvalitní zvuk je sice super, ale v rámci výkonu celé kapely prostě musíš jít cestou kompromisu, ne jen hledět na supermegahustejvintidžsáund svýho nástroje.
Žádné clo ani DPH. Mělo to menší hodnotu, než 200 EUR nebo kolik je ten limit.Smrťokvítek píše:61$? Tak to je síla. Nechci ti kazit radost ale na ebay teď leží jeden nový za 144$ i s poštou. Okamžitě k mání bez čekání. Chápu ale, že když jsi to objednával tak asi taková nabídka nebyla.
![]()
Docela mě to překvapilo. Já o tom přemýšlel kolik asi můžou chtít ale tohle mě dostalo.
Ještě drobnost. Napočítali ti nějaké DPH celníci?
Záleží na tom, k čemu tu brzdu potřebuješ. Já hraju na "moderní AB zesík" - teda M/B F50 kombo, a brzda jde dost užitečná záležitost. Nejen kvůli tomu, že ho mám doma, ale i při hraní s dalšími nástroji to hodně pomáhá. I když má master volume, tak je příjemné ho vytočit výš a pak nějakých těch 8 dB utlumit, zní to mnohem lépe, než kdyby se muselo laborovat s nastavením master volume potu.qwer píše:Třeba u nějakého moderního AB zesíku je to asi jedno, jestli se brzdí nebo ne, protože tam zkreslení koncových elektronek nehraje takovou roli jak u aparátů jako třeba AC30, staré Marshally atd., kde prostě kreslíš i tím koncem a jelikož u těchto zesíků mnohdy němáš Master Volume, tak ti pak zbývá jen jedna věc - koupit zesík s menším výkonem a nebo zkusit brzdu, popř. nakopávat krabičkou, zkusit repro s menší citlivostí a podobné srandy...
Jejda, jsem si nějak neuvědomil, o jakém aparátu je řečqwer píše:to Nero: No jelikož ten Orange Rocker má na čistém kanálu pouze ovladač pro Volume, tak se toho moc nevymyslíJá mám zkušenosti s weberem docela podobné - taky to trochu ztenčilo zvuk, ale nemyslím si, že by to pak bylo naprosto nepoužitelné, myslím, že když se tlumí velmi zlehka, tak je to pořád ok. Jinak ekvalizačně se to dohnat dá, když je teda čím, ale ten zvuk je stejně takový malinko "vycucaný"
Já jsem měl jen MiniMass 50w a ten měl přepínaš na +3db a +6db - ten přepínač samozřejmě boostoval o ty db pouze výšky. Nějaké ty výšky to "dohnalo", ale už tam byl prostě takový ten pocit, že to není úplně stejné jako původně. Když prostě vemeš signál, ořežeš mu výšky a pak ty výšky dodáš zase "uměle" nazpět, tak to nebude úplně stejné jako ten původní signál. No ale fakt to byly docela nuance zvlášť když se boostovalo málo, tak to nebyla žádná katastrofa a myslím, že jsem ani ten přepínač na výšky nepoužíval, protože nebyl ani třeba.Nero píše: qwere, máš zkušenosti i s těma Weberama, co mají ty korekce pro ekvalizaci? Myslíš, že pomáhají?
(Ptám se jen čistě hypoteticky, jsem se svým THD spokojen)
Jasný - to chápu. Díky za info.qwer píše:Já jsem měl jen MiniMass 50w a ten měl přepínaš na +3db a +6db - ten přepínač samozřejmě boostoval o ty db pouze výšky. Nějaké ty výšky to "dohnalo", ale už tam byl prostě takový ten pocit, že to není úplně stejné jako původně. Když prostě vemeš signál, ořežeš mu výšky a pak ty výšky dodáš zase "uměle" nazpět, tak to nebude úplně stejné jako ten původní signál. No ale fakt to byly docela nuance zvlášť když se boostovalo málo, tak to nebyla žádná katastrofa a myslím, že jsem ani ten přepínač na výšky nepoužíval, protože nebyl ani třeba.Nero píše: qwere, máš zkušenosti i s těma Weberama, co mají ty korekce pro ekvalizaci? Myslíš, že pomáhají?
(Ptám se jen čistě hypoteticky, jsem se svým THD spokojen)
Ono těžko říct - když jsem THD kupoval, tak jsem v podstatě nenašel žádné spolehlivé srovnání vyšších Weberů a HotPlate. Ví bůh, jak by ve srovnání dopadly...Skiner píše: Ad Weber - ty vyšší modely jsou docela zajímavý, na druhou stranu teď přesně nemám v hlavě ceník, ale už bych už v tomto bodě šilhal po THD HotPlate. Aspoň co jsem četl tady na fóru tak to asi bude zvukově mnohem lepší, než Weber.
THD nemá rozumnou cenu asi nikde na světěSkiner píše:Škoda, že v ČR ty HotPlate nikdo neprodává. Bylo by fajn, kdyby se do toho např kytary.cz pustili a udělali tomu nějakou rozumnou cenu