Stavba kytary-výběr dřeva
Re: Stavba kytary-výběr dřeva
Zdá se, že je to trochu načervenalé. A takovou barvu má olše. Teda ta moje co ji používám na stavbu JB je taky trochu načervenalá.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
http://www.tdpri.com/forum/stratocaster ... re-ya.html
Zdar, tenhle týpek, postavil nádhernýho strata ze smrku. Bavil jsem se s chlapíkem, co je vyučenej výrobě hudebních nástrojů, že dělám el. kytaru z lípy a ten mi řekl, že by z ničeho jinýho než z rezonančního smrku kytaru nedělal. Jak myslíte, že by zněla elektrika z rezonančního smrku? V Holohlavech ve východních čechách by nebyl problém rezonanční smrk sehnat. Jedna dřevozpracující firma se tam na to specializuje. Co si o tom myslíte?
Zdar, tenhle týpek, postavil nádhernýho strata ze smrku. Bavil jsem se s chlapíkem, co je vyučenej výrobě hudebních nástrojů, že dělám el. kytaru z lípy a ten mi řekl, že by z ničeho jinýho než z rezonančního smrku kytaru nedělal. Jak myslíte, že by zněla elektrika z rezonančního smrku? V Holohlavech ve východních čechách by nebyl problém rezonanční smrk sehnat. Jedna dřevozpracující firma se tam na to specializuje. Co si o tom myslíte?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Jde o to jaký rezonanční smrk, obyč., sitka nebo engelmann, nebo něco výš??? Jde i to že smrk je dobrý hlavně na akustiky a lubové kytary, u normální elektriky nevím. Hrát to bude určitě ale jak ...
Já bych se toho ale nebál, dřevo je tvrdostně jak lípa. Být tebou tak bych to udělal minimálně ze sitky, 5 a víc let staré (myslím si že bude docela drahá) krk bych dal z javoru s palisandrovým hmatníkem, a pickguard bych udělal třeba z 2 mm tlusté ořechové dýhy. Budeš tam mít i tvrdá dřeva takže zvuk bude zajímavý stejně jak kytara.
Já bych se toho ale nebál, dřevo je tvrdostně jak lípa. Být tebou tak bych to udělal minimálně ze sitky, 5 a víc let staré (myslím si že bude docela drahá) krk bych dal z javoru s palisandrovým hmatníkem, a pickguard bych udělal třeba z 2 mm tlusté ořechové dýhy. Budeš tam mít i tvrdá dřeva takže zvuk bude zajímavý stejně jak kytara.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Jen pozor na to, že i sitka se daleko víc štípe než listnáče. A bude to pekelně drahé, sehnat to v patřičné kvalitě.
Naposledy upravil(a) woro90 dne 12.04.2010 23:19, celkem upraveno 1 x.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Ten chlapík to vyrobil ze sitky, tady bude k sehnání asi jen obyč. Kytara co vyrobil je krásná, což o to, ale jak to hraje se z toho nedozvíme. Rozhodně ale nevypadá, že by to byl jeho první pokus o výrobu kytary, zvlášt jestli to seriový číslo na štítku sedí, tak by asi mohl vědět co dělá. Na druhou stranu je fakt, že žádná větší zavedená firma elektriky ze smrku nedělá, maximálně pololubovky, takže těžko říct. No časem až mě to zas chytne tak z toho třeba zkusím něco vyrobit a pak uvidím.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Jak píše woro90 tak ten materiál bude honě drahý, on si člověk řekne smrk ... toho jsou plny pily ale akusticky dobře rostly a vyzraly smrk bude cenově úplně jinde. Pokud ta firma dováží akustický smrk tak to na stavbu asi vhodné bude, ale co ty víš kde a jak to vzali a jak je to stary atd...
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Jak jsem to tak pochopil, tak to od nich berou na výrobu různých nástrojů, piana atd. Ale samozřejmě to co píšou taky nemusí bejt pravda, jenže to už bys pak nemohl věřit nikomu a ničemu. Jinak na cenu jsem se neptal, ale myslím, že za kousek fošny na kytaru by nemuseli chtít kdovíjakej balík.
Tak se zeptej, docela by mě to zajímalo.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Tak jsem se ptal, tak všechno rezonanční řezivo prodali. Mám si počkat až něco nařežou a usušej (takže pár let)
. Dodávaj to v tloušťce 150 mm za cenu 13500 Kč za m3.