Pomoc s vyberem kytary a nazor na Oscar Schmidt OC11

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Johny1994

Pomoc s vyberem kytary a nazor na Oscar Schmidt OC11

Příspěvek od Johny1994 »

Ahoj, potreboval bych poradit s vyberem kytary pro mirne pokrocileho hrace, tema " jak vybrat kytaru " jsem si precetl ovsem porad mam dost nejasnonosti -jaky typ kytary ted vlastnim nevim :-D ale jestli mi blize poradim jak to podle strun zjistim tak to klidne i dopisu...

zatim jsem hral jen " taborove pisnicky " ale urcite bych rad k tomu pridal v budoucnu i nejake rockove ci popove pisnicky - podle toho tema je na to lepsi urcite westernova-akusticka kytara, chci se tedy zeptat jestli jde zahrat taborove songy, pisnicky od greenday jako je napriklad Wake me up nebo Boulevard of Broken Dreams aj. i na spanelku - predstavuju si ze spanelka bude mit " jiny zvuk " tak jestli to nebude ty rockovy pisniky moc kazit.. na yt vetsinou vidim acoustic verze.

Do kytary jsem ochotny investovat tak 3-5tisic i kdyz radsi bych byl kdyby to byla kytara kolem 3,5tis. 5 tisic uz jsou pro me celkem velky prachy a tak chci radsi kytaru o neco levnejsi kterou bych se nemusel tolik bat vzit na vodu. V obchode mi prodavac radil ze na akustickou kytaru musi hrac " dozrat " a tim si u me nejsem jisty ani z 50%.. a take rikal ze bych nemusel zvladat kovove struny... takze vas chci poprosit o radu jestli radsi vzit akustiku a postupne se vyhrat a nebo klasickou kytaru a pak nekdy dyl koupit akustickou...

ze spanelek me asi nejvice zaujala kytara Oscar Schmidt OC11 viz - http://viva-musica.cz/sort/acguits.php .. hrajete tu na ni nekdo? jste spokojeni?
a kdyz jsem premyslel o akustice/elektroakustice tak se mi libila Marris D220M i kdyz 3.5k na elektroakustiku mi prijde zase malo... :(

kdyztak prosim napiste i svuj nazor jakou kytaru z tohoto shopu by jste si vybrali vy - jak z akustic tak spanelek ... diky moc Honza...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Pomoc s vyberem kytary a nazor na Oscar Schmidt OC11

Příspěvek od Nero »

Proč teda chceš jít do španělky? Z tvých požadavků by mi logicky vyplynulo, že by se ti hodil spíš dreadnought (aka westernka)... Nějaký vyzrávání bych neřešil - na déčka začínaly tisíce kytaristů a nikomu to nevadilo. Ba naopak, hraje se na ně o dost pohodlněji než na španěly (klasiky). A na kovovky si člověk zvykne, nejsi přece žádná bábovka :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Prodavac byl nejaky klasik, anebo byla spanelka o pet stovek drazsi :roll:
Coz rikam jako clovek, co na spanelku zacal, a neda na ni dopustit.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Určitě si kup westernovku. Zkoušel si někdy hrát táborákový písničky na klasiku s nylonovýma strunama? Mlácení akordů na nylonku zní opravdu strašně.
A ještě jeden důvod. V tebou uváděné cenové relaci si spíš vybereš lépe hrající/znějící westernovku než klasiku. Já jsem třeba slušnou klasiku pod deset nenašel. Ale ono taky záleží jak vysoký požadavky na tu kytaru máš a co od ní očekáváš, takže to ber s rezervou jako můj osobní názor a ne dogma.
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Souhlasím, že k táboráku bys měl pořídit nějakou překližkovou westernku, ale rozhodě ne Oskara Šmejda, protože co sem zatím měl tu čest, tak maj zvuk jako když člověk blije do sudu...nebo do Staggu :-D
...EDGE...

charliealpha píše:Souhlasím, že k táboráku bys měl pořídit nějakou překližkovou westernku, ale rozhodě ne Oskara Šmejda, protože co sem zatím měl tu čest, tak maj zvuk jako když člověk blije do sudu...nebo do Staggu :-D
No ja zas na nejake hral v Music City a znely mi celkem dobre za ty penize. Ale nemam srovnani treba s mou Washburnkou.
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Ja sem je taky zkoušel v music city, když sem sháněl překližku k táboráku a zvukově se mi zdály nejhorší z kytar který sem tenkrát zkoušel (Epiphone, Ibanez, Fender, Cort), alespoň ty kousky v 2 a 3000 hladině. Ale je možný, že měly jen extrémě hnusně jetý struny a ty si měl štěstí na nějakej méně ohranej kousek :-)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Souhlas s charliealpha - oscarové moc dobře nehrajou, myslím že se dá sehnat lépe - v rámci možností cenové kategorie.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Zajimave, treba jsem zrovna narazil na dobry kus ;)
Zas to byla uz jina cena, akysi polomasivni dreadnought asi za pet tisic.
VIVA MUSICA

Příspěvek od VIVA MUSICA »

Zdravím, klasickou kytaru doporučujeme začátečníkovi např. tehdy, má-li ambici absolvovat standardní výuku hry na kytaru. V opačném případě, má-li jít o hobby aktivitu, je skutečně jedno, jakou kytaru zvolí. U dětí je jen třeba počítat s tím, že kovové struny je budou zpočátku trošku bolet. K "ohni" doporučujeme nástroj, jehož případné poškození neopláčete. Model Marris D220M je jednoznačně na samém vrcholu nástrojů dané cenové kategorie a můžeme ho vřele doporučit. Díky svým obchodním zkušenostem můžeme stejně tak s klidným svědomím prohlásit, že klasický model Oscar Schmidt OC11 je ve své cenové kategorii jedním z nejlepších nástrojů.
Radim Stolina
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Asi bych si netroufal tvrdit, že v případě hobby aktivity je jedno, jakou kytaru zvolí. Přece jen hobby aktivita může znamenat ledasco a pro většinu lidí to asi bude přece jen hudba řekněme folková až rocková, prostě to, co si může zahrát u táboráku nebo v hospodě s kamarádama. A na to je dreadnought jasnou volbou.

Kovové struny samozřejmě zpočátku bolí - ale učení se na jakýkoli nástroj není procházkou růžovým sadem a člověk se musí dostat přes různé překážky, třeba rozedřené prsty od kovovek.

Jinak pokud jde o konkrétní kytary, tak na základě svých hráčských zkušeností bych místo toho Oscara doporučil spíš Washburn C40 nebo Yamahu C40 / CS40. A namísto elektrifikovaného Marrise neelektrifikovanou Cort Earth 70 . Kdyby elektrifikace byla nutností, tak Cort AD850CE.

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pokud vím, tak jsme tady téměř všichni hobby muzikanti. I Monikad hraje jaksi poloprofesionálně, muzika ji neživí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pravda - co vím, tak jsme zde samí amatéři, maximálně poloprofesionálové - čili hraní lze vnímat jako hobby. Akorát u pár zvukařů si nejsem jistý, jak to mají, ale tam už nejde o hraní :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
VIVA MUSICA

Příspěvek od VIVA MUSICA »

Souhlas s Nerem: Washburn C40 či Yamaha C40 jsou dobrou volbou, ale od těch španělek jsme, myslím, ustoupili... Co se týče Corta, stále platí, že hraje dobře každá čtvrtá. Proto bych radši doporučil například slovenskou Dowinu.
Radim
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dowina by taky nemusela být špatná volba, souhlas. Nicméně ty Corty bych neodsuzoval, v českých luzích a hájích se jich po obchodech válejí slušná kvanta, takže není problém je probrat a najít zrovna tu "čtvrtou".

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“